Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS.

Kaczus2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem odnosnie minecrafta normalnie mam 50 fps a podczas nagrywania filmow na youtube (nagrywam frapsem) mam 15 fps i laguje co moge zrobic? Czy stary komputer wplywa na lagi? jakie wymagania komputera na 100 fps przy nagrywaniu? Inny program do nagrywania?

Moze inne porady? Czy laptop bedzie lepszy? Jakies parametry zeby bylo conajmniej 80 fps przy nagrywaniu?

Odpowiedz na te pytania na które znasz odpowiec!

Z gory dziekuje za pomoc :)

Nagradzam lajkami za pomocne odpowiedzi :)

//nie umieszczamy reklam w sygnaturach

Opublikowano

Zainstaluje optifine

Polecam program Action

Podaj specyfikacje komputera

Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani.

Opublikowano

Najlepiej zainstaluj Optifine i poustawiaj na jak najmniejsze ustawienia grafiki (np. powyłączaj animacje wody, lawy itp.). Najlepszym programem do nagrywania jest Action. Niestety jest on płatny, ale można ściągnąć triala z tej strony

http://mirillis.pl/pl/
.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Nie polecam programu Action on kompresuje plik co w skutku da ci mniej FPS. Co do frapsa i ustawień. Wywal tego opti fine bo to nic nie daje. Ustaw mc tak jak ci komputer na pewno wyrobi. Pobierz najnowszą wersję frapsa i wybierz żeby nagrywał w 30 FPS. You tube ma prędkość odtwarzania 25 FPS. Nie ustawiaj na 100 ponieważ i tak ci komp nie wyrobi. Pozamykaj programy typu hamachi i jeżeli masz avasta albo gdate to wyłącz skaner i strażnika. Ja również mam starego kompa i z frapsem WSZĘDZIE mam 30 FPS i nigdy nie spada. Trzymam się tego i mnie to nie zawiodło.

Jak coś jeszcze to napisz. Chętnie pomogę

Opublikowano

Nie polecam programu Action on kompresuje plik co w skutku da ci mniej FPS. Co do frapsa i ustawień. Wywal tego opti fine bo to nic nie daje. Ustaw mc tak jak ci komputer na pewno wyrobi. Pobierz najnowszą wersję frapsa i wybierz żeby nagrywał w 30 FPS. You tube ma prędkość odtwarzania 25 FPS. Nie ustawiaj na 100 ponieważ i tak ci komp nie wyrobi. Pozamykaj programy typu hamachi i jeżeli masz avasta albo gdate to wyłącz skaner i strażnika. Ja również mam starego kompa i z frapsem WSZĘDZIE mam 30 FPS i nigdy nie spada. Trzymam się tego i mnie to nie zawiodło.

Jak coś jeszcze to napisz. Chętnie pomogę

Opti fine bardzo pomaga. Kiedy go zainstalujesz to masz więcej mozliwości w ustawieniach zeby zmienić detale jak np.lawa i woda i inne dodatki
Opublikowano

Ale jesteście ograniczeni. Optifine jest dla bardzo słabych komputerów lub bardzo szykich (ultra). On ustawił frapsa żeby nagrywał w 100 FPS'ach. Tu pomoże nowy komp.

Opublikowano

Również polecam program action, Fraps przy nim wysiada. Co do fpsów, to może masz zapchany komputer, przeczyść AdvCleanerem lub CC.

Opublikowano

Polecam jeszcze bardzo znany sposób masz włączony mc i duszisz ctrl+alt+delet wyszukujesz w procesach mc duszisz wybierz priorytet i naciszkasz wsoki :)

Opublikowano

@up

Przetestuje. Dzieki

---------------------------------------

A do pozostalych Action tez ma lagi 18 fps ;c

Ale postanowilem ze zakupie nowy komputer.

---------------------------------------

//nie umieszczamy reklam w sygnaturach

Opublikowano

Na action za słaby pc.

Może fraps ? albo tego typu małe programiki.

Co do fps:

1.oczyść pc ze śmieci

2.wyłącz programy w tle niepotrzebne0

3.ściągnij gameboostera

4.zoptymalizuj ustawienia graficzne.

fq8xxzg.png?1?7688

Opublikowano

śmiech na sali..ciekawe.Lepiej się zwracaj z szacunkiem do starszych.

Action nie na każdym pc działa jak powinien,zależy to też od karty graf.

fq8xxzg.png?1?7688

Opublikowano

Działa, żebyś wiedziała nie ma porównania między Frapsem a Action, nie działa tylko na komputerach z Win Xp. Wydajność programu nie zależy od karty graficznej, od niej zależy płynność tego co nagrywasz geniuszu.

@offtop

Btw. Niby skąd wiesz że jesteś ode mnie starszy?... Kocham takich ludzi którzy popełnili błąd ale będą się o to kłócić i wszczynać flamewary.

Opublikowano

Żeby nagrywać trzba mnieć dobrego kompa :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Geniuszu..

Jestem Mężczyzną..pacz na opis <-----

Action ma wspomaganie na nvidi coś takiego :)

fq8xxzg.png?1?7688

Opublikowano

Alt + Ctrl + delete > Procesy > java

Set Affinity > High priority

To powinno Ci polepszyć FPS.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Indien nie chodzi o to czy masz amd to ci laguje.

Tylko o to że action ma wsparcie dla nvidi.

fq8xxzg.png?1?7688

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...