Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawko na motor

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Ile kosztuje prawko na motor wyrobienie + dokumenty .

I czy coś takiego nadaje sie do jazdy ? 

Jest to Motorower BETA Track 50 . 

Cena 2,800zł

W maju bd miec 15 lat .

I czy jest on szybki ;p Bo nie lubie wolnych motorów xD

Właściciel tego motoru pisze ze to nie chinszczyzna 

Ps . Tym motorem do szkoly w lato będe jeżdzić jakies 12km czy dojedzie na pełnym baku xD

Opublikowano

Jaką pojemność ma?

Kategoria A 1

cena 1200 ZŁ

Kategoria ta uprawnia do jazdy motocyklem o pojemności skokowej silnika nieprzekraczającej 125 cm³ i mocy nieprzekraczającej 11 kW.
Może je uzyskac osoba która ukończyła 16 lat za pisemną zgodą rodziców lub opiekunów.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jaką pojemność ma?

50cm3

Dopiero zobaczyłem ze sprzedaje to kolega z 1tech i jakoś na nim jezdził ale nie 12km do szkoly tylko ok 1-2km :p

Opublikowano

to potrzebujesz prawka na kat am

koszt ok 700zł 

od 14lat

A wiesz mniejwiecej o co będą pytać na takim egzaminie ?

Co trzeba umieć .

Opublikowano

Ogólnie to wszystko. Trzeba umieć ruszać pod górkę, slalom przy 30 km/h itd. Ale pytania mają pojebane. Oczekuj czegoś w stylu " podaj wymiary tablicy rejestracyjnej z dokładnością do 1mm" xD

21515.jpg

Opublikowano

Ogólnie to wszystko. Trzeba umieć ruszać pod górkę, slalom przy 30 km/h itd. Ale pytania mają pojebane. Oczekuj czegoś w stylu " podaj wymiary tablicy rejestracyjnej z dokładnością do 1mm" xD

Z tą tablica chyba przesadziłeś ;)

Czy ten motor dojedzie na pełnym baku 12km ?

Opublikowano

Jak to 4 sów to pewnie pali max 4l/100km ;). Ale ja ci polecam jakiś skuter( aprilla rx 50 po tuningu na moc, aerox i to samo) lub tzr 50, bo o tej marce jeszcze nie słyszałem.

@edit

Nie przesadziłem. Poczytaj o tym na internecie.

21515.jpg

Opublikowano

Jak to 4 sów to pewnie pali max 4l/100km ;). Ale ja ci polecam jakiś skuter( aprilla rx 50 po tuningu na moc, aerox i to samo) lub tzr 50, bo o tej marce jeszcze nie słyszałem.

Tylko ze ja skuterami nie cierpie jezdzić a na egzaminie nie dadza mi croosa by zrobic ósemki .

Opublikowano

Hahahaha wy wszyscy specjalisci.. to jest moto 50cc, wystarczy ci karta motorowerowa :) Słyszałem o tej firmie, ze jest dobra, zreszta te moto ma silnik AM6 którego za ch*** nie zakatujesz.

Opublikowano

Hahahaha wy wszyscy specjalisci.. to jest moto 50cc, wystarczy ci karta motorowerowa :) Słyszałem o tej firmie, ze jest dobra, zreszta te moto ma silnik AM6 którego za ch*** nie zakatujesz.

Panie pro elo specjalista, jakbyś nie wiedział, to kurwa jego mać karta motorowerowa nie istnieje już od ROKU (!), a zamiast niej jest kat. AM od 14 roku życia. U mnie w wordzie jest za 1000zł. Ale jak tak patrze na jego dane techniczne, to wydaje się całkiem ok. JA bym wziął, ale przemyśl czy nie lepiej wziąć Derbi Senda 50 :) ( bardzo znana, bardzo tania, nie chińska tylko japońska, tanie części, bezawaryjna, wytrzyma zrzuty z klifów.)

Ps.

To jest 2 sów, więc dość zrywny, ale za to pali jakieś 5-6l/100 km przy bardzo łagodnej jeździe. Tycz się to każdego 2 suwa. Jak go będziesz pałował to zeżre ci nawet 10l/100 km więc jeśli nie chcesz dawać  kasy na paliwo to kup sobie coś w 4t (ale stracisz osiągi i w sumie też jakość, bo 50cm3 w 4t to najczęściej są  chińczyki ).

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...