Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie laptopa powietrzem sprężonym.

Nukey.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, postanowilem zrobić nowy temat ponieważ do starego od pewnego czasu nikt nie zaglądał tak więc chodzi o ten temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1140771-laptop-slaba-wydajnosc-w-grach-online/page-3

więc zadzwoniłem do serwisu i pytali sie mnie czy laptop sie mocno przegrzewa i np wyłącza powiedzialem ze nie, bo mocno sie nie przegrzewa i powiedzieli zeby wyczyscic powietrzem sprężynowym i takie pytanko do was to napewno pomoże? i juz powinno wszystko ok juz chodzic? i ile takie powietrze kosztuje?.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

ja mam 84C w bf3 :D

nie są za duże, zauważ, że przy procku masz U więc za dużo to ty z niego nie wyciśniesz 

Ale chyba  w metinie nie powinno byc zacinek.. dobra ide kupic te powietrze, zobaczymy.

PS: Ten laptop kupilem miesiac temu jak nie mniej.

Opublikowano

Tylko rób to ostrożnie, bo jak przyszronisz jakiś układ, czy ścieżkę na płycie drukowanej, to na skutek rozszerzalności temperaturowej może dojść do mikropęknięć, które w przyszłości mogą skutkować awarią.

Po prostu nie przykładaj wylotu zbyt blisko sprzętu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

praktycznie może  nic nie dać czyszczenie powietrzem jeśli go nie rozbierzesz wdmuchasz tylko kurz do środka laptopa, lepiej to zrobi tylko serwis bez utraty gwarancji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Słuchaj, widzę że masz NVIDIE.
To w takim razie wejdź do panelu i zmień z integry na dedyk.

~~~~
Powiedz jaki masz net :P

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Słuchaj, widzę że masz NVIDIE.

To w takim razie wejdź do panelu i zmień z integry na dedyk.

~~~~

Powiedz jaki masz net :P

Mam to zmienione, net 25mbs

Temperatura nie ma nic do zużycia dysku...

Ustaw procesy malejąco, żeby zobaczyć, co zżera cały dysk i 40% procesora.

Jak mam to ustawic? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...