Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa plyta głowna wraz z procesorem.

Holmes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam płyte GIGABYTE GA-945G-S3, chciałbym wymienić na coś lepszego wraz z procesorem. Co polecacie ? Tylko żeby była pełna zgodność z grafika GT 630.

Opublikowano

Skoro znasz model, to dlaczego sam nie sprawdzisz?

Tutaj masz listę obsługiwanych procesorów, zobacz na który Cię stać i wybierz najlepszy, a ta grafika (nadająca się ledwie do mario) nie ma żadnego znaczenia dla procesora (równie dobrze mogłoby jej nie być, większej różnicy byś nie zauważył. :P)

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2357

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja bym wolał dopłacić więcej do procesora i jechać na samej dobrej integrze z procka, niż wydawać kasę w błoto (GT630), ewentualnie odłożyłbym więcej kasy do prawdziwej grafiki.

Pewnie kupiłeś gotowca ze sklepu i zasilacz zapewne też masz do wymiany, ta lista, którą Ci podałem, to lista wszystkich procesorów jakie mogą wejść na Twoją płytę główną.

Opublikowano

Tak, tylko ja chce wymienić też płyte głowną bo maksymalnie moge w nią włożyć 4gb ramu, a to troche malo.

A ile masz na to pieniędzy w sumie? I jaki zasilacz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...