Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalator W8

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak zacznijmy od tego mam zbotowanego pendriva razem z w8 gdy chce go odpalic to wszystko śmiga i nagle wyskakuje że prosze zainstalować jakieś xpresscośtam2 chyba i żeby nacisnąć any key naciskam np enter dalej contnue any key naciskam enter włącza sie logo windowsa 8 i sie tak pokazuje i nic sie nie dzieje co może być złe zbotować jeszcze raz czy co?

Opublikowano

Już zbotowalem kolejny raz i dalej to samo ile może sie tak ładować? ten plik nazywa sie 9600.16384.WINBLUE_RTM.130821-1623_X64FRE_ENTERPRISE_EVAL_EN-US-IRM_CENA_X64FREE_EN-US_DV5 sciągniete jak podobno enterpise 64bit czy to jest enterprise jak nie to dajcie linka do niegoM  i nwm jak zainstalowac xpress recovery 2 można to jakoś zbotować?

Opublikowano

źle zrobił pena to mu nawet nie botuje tylko startuje express recovery2 z dysku

@UP na goole znajdź rufus i nagraj nim pena

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Właśnie przez rufusa robilem w8 ... na pena

@EDIT

Pena robiłem na laptopie w cmd bo tam jest w7 i wykrywa pena a na xp nie wykrywa przelożyłem do pc i nagrałem przez rufusa a pena robilem w cmd diskpart list disk itd...

Opublikowano

To dla odmiany otwórz CMD i wpisz w nim po kolei

diskpart
    list disk
    select disk 2 (UWAGA! Tutaj wpisz właściwy numer nośnika!)
    clean
    create partition primary
    active
    format fs=fat32 quick
    assign

Potem wyłącz diskparta i wrzuć normalnie WYPAKOWANY plik ISO na pendrive.

436951440626370320491.png

Opublikowano

To dla odmiany otwórz CMD i wpisz w nim po kolei

diskpart
    list disk
    select disk 2 (UWAGA! Tutaj wpisz właściwy numer nośnika!)
    clean
    create partition primary
    active
    format fs=fat32 quick
    assign

Potem wyłącz diskparta i wrzuć normalnie WYPAKOWANY plik ISO na pendrive.

A moge zrobić tak że na lapku zrobie tego calego pendriva a na kompie wrzuce czy wszystko na lapku?

Opublikowano

Ok to znowu ja bo tamte konta mi zbanowano to tak możesz mi podać link do dobrego enterprise iso co napewno zadziała ? tylko nie ze strony microsoftu bo nie moge tam zrobic konta od tygodnia

Opublikowano

Ja enterprise nigdy nie pobierałem i jedyne wyjście, to ze strony microsoftu (najbezpieczniejsze).

Jak Ty nie potrafisz, to spróbuj może u kolegi, albo innym PC.

Opublikowano

instalki w8 nie robi się na FAT32 tylko NTFS  !

rufus robi tak jak powinien, formatuje na NTFS, wczytuje iso, ustala bootsektor rozruchowy, kopiuje pliki instalki z iso i GOTOWE,  a ty pieprzysz potem wszystko robiąc w CMD bezsensowne fat32

żadnego wypakowywania instalki z iso się nie robi !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robem boshe robie w rufusie i zostawiam ustawienia domyślne i właśnie działa ale pokaze sie logo w8 i nic sie nie dzieje...

Opublikowano

instalki w8 nie robi się na FAT32 tylko NTFS  !

rufus robi tak jak powinien, formatuje na NTFS, wczytuje iso, ustala bootsektor rozruchowy, kopiuje pliki instalki z iso i GOTOWE,  a ty pieprzysz potem wszystko robiąc w CMD bezsensowne fat32

żadnego wypakowywania instalki z iso się nie robi !

Dziwne, ja minimum 4 razy robiłem tak i win 8.1 i win8 i win7 i zawsze mi wszystko działało, no ale cóż, pewnie mam lewego kompa i tylko u mnie to działa...

Opublikowano

Dziwne, ja minimum 4 razy robiłem tak i win 8.1 i win8 i win7 i zawsze mi wszystko działało, no ale cóż, pewnie mam lewego kompa i tylko u mnie to działa...

A ty kupowałeś W8?

PS. własnie robie na lapku pendriva i zobacze co z tego wyjdzie.

Opublikowano

instalki w8 mają plik wim większy niz 2 Gb i nie można go w żaden sposub skopiować na pena z FAT32 ! dlatego musi być system exFAT albo NTFS

w tutorialach jest błąd, dlatego nie czyta źle skopiowanego pliku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Teraz jeszcze raz robie w rufusie pendriva i zaznacztylem z fat32 NTFS i co będzie działać?

W TYM CZASIE ROBIE W RUFUSIE I NORMALNEGO Z PRZENOSZENIA NA PENDRIVA

Opublikowano

instalki w8 mają plik wim większy niz 2 Gb i nie można go w żaden sposub skopiować na pena z FAT32 ! dlatego musi być system exFAT albo NTFS

w tutorialach jest błąd, dlatego nie czyta źle skopiowanego pliku

Widać dokonałem cudu, po rozpakowaniu spokojnie się mieszczą, a FAT32 obsługuje max 4GB, więc nie widzę problemu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/FAT32

@KSSO nagrywał rufusem i mu nie działało, tym sposobem z poradnika jeszcze nie robił.

Opublikowano

Num więc zobaczymy co będzie działało bo robie tym i tym aktualnie. BO mam 3x pendriva zostaje mi jeszcze 1 xD

Opublikowano

plik się zmieści na fat32 tylko potem instalka z niego nie odczyta dane zawarte powyżej 4 GB i się uwali albo stanie w miejscu , akurat niektóre wimki dla instalek przekraczają rozmiar 4 Gb , zwykłych wersji nie ( w8 home czy premium )

Enterprise to wersja PRO z dużym plikiem i stad problem z odczytem pliku w czasie instalacji, mimo że pokazuje iż plik jest mniejszy od 4 GB to fizycznie  ma ponad 4 Gb jeśli przeliczyć to na bajty 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zobaczymy po wszystkim jak sie zrobi bo przenoszenie do pendriva sie skonczylo tylko teraz rufus ponad 3/4 a był włączony w tym samym czasie :DDD

PS. Ok zaczynamy testować :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...