Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam speca od procesora, za duże zużycie? Wirtualne maszyny.

GhostByte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisałem własnego bota do lola który leveluje konta do 10 lvla, odpalam 18 wirtualnych maszyn (z windows 7) + league of legends + bot, system jest w pełni obcięty i zoptymalizowany aby zmniejszyć zużycie zasobów.

Moja specyfikacja sprzętu to:
CPU- i7-2600k (3,40 ghz 4 rdzenie 8 wątków)
RAM- 20gb
DYSK - SSD
Karta - Geforce 560 TI

Ludzie na forum (elitepvpers) piszą że przy takiej specyfikacji powinienem odpalić co najmniej 20-30 wirtualnych maszyn, a ja już przy 9 podczas ładowania gry mam obciążenie proca 100%, temperatura jest w porządku więc nie zaniża taktowania, wymieniłem pastę itd.
Dodam że na głównym systemie windows 7, podczas ładowania gry league of legends wydajność proca zabiera około 15% więc zgadzało by się że uciągnie około 9 maszyn.
O co chodzi? Czemu zjada tak dużo? Proc jest za słaby? Nie mam jakiś sterowników? Da sie jakoś ograniczyć zjadanie proca na maszynach wirtualnych? Nie ogarniam tego :/

Dodam że bot nie zjada proca prawie w ogóle.

"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i on to robi.” (Albert Einstein).

Opublikowano

Nie rozumiem, odpalasz 10 klientów na maszynach wirtualnych i dziwisz się, że nie działa jak powinno ?

Dokładnie, zużywa wtedy 100% a to za dużo powinienem jeszcze odpalić z 10 lekko.

"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i on to robi.” (Albert Einstein).

Opublikowano

vmware czy virtualbox ? 

vmware 

Jak lekko ? LoL też ma jakieś wymagania, 10 klientów to naprawdę dużo. 

Ludzie odpalają w ten sposób 30-40 maszyn, nie wierze że mój proc jest taki słaby :(

Opublikowano

vmware 

Ludzie odpalają w ten sposób 30-40 maszyn, nie wierze że mój proc jest taki słaby :(

Ale to jest niemożliwe, żeby 30-40 gier odpalić jednocześnie... 

Muszą Cię w chuja robić. 

Opublikowano

vmware 

Ale to jest niemożliwe, żeby 30-40 gier odpalić jednocześnie... 

Muszą Cię w chuja robić. 

ja na vmware 8GB ram, i7 2670qm, 540m, hdd 5400rmp odpaliłem spokojnie 7 maszyn z lol'em bez żadnej ściny i jedyne co nie wyrabiało to dysk bo bym spokojnie mógł więcej odpalić

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A nie da się jakoś inaczej odpalić lola bez maszyny wirtualnej, np w sandboxie?

Grafikę obniżyć, na jakim systemie masz boty?

Lol nie działa na sandboxie, jedynie maszyny wirtualne, grafika jest obniżona w pełni nawet pokusiłem sie o ingerencje w klienta gry, boty są na systemie windows 7, coś jest z tym procem za dużo zjada nie wiem co jest.

Nie robią mnie w chuja na elitepvpers jest temat o bocie który ma ponad 200 stron i wiele ludzi o podobnej specyfikacji bez problemu odpala więcej maszyn.

Opublikowano

Odswieżam.

Czy to możliwe że i7-2600k jest za słaby żeby odpalić naraz 18 gier league of legends? Jest w stanie ktoś kto sie na tym zna to jakoś sprawdzić?

Opublikowano

nie , praktycznie niemożliwe by działało tyle gier

może odpali i bez problemu tyle samych  wirtualnych maszyn ale bez uruchomionych gier,  pewnie w twojej wyobraźni żadna z tych gier w czasie działania nie powoduje żadnego obciążenia

według ciebie 15% x 9 maszyn jest poniżej 100% obciążenia ? według tego co piszesz ledwo powinno się dać uruchomić ok 6-7

jak widać odpalają klienta bez interfejsu graficznego , rozwiaż ten problem to pewnie i spadnie ci obciążenie do  tych 4-6 procent

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ok, dzięki czaje, a ten mój i7-2600k z tego co rozumie to nie jest jakiś zabójczy? 3 lata temu jak dawałem za niego 1050 zł to myślałem że kombajn nie do zajebania, co w tym momencie jest wydajniejsze ale jeśli tak to o ile %?

Opublikowano

Ok, dzięki czaje, a ten mój i7-2600k z tego co rozumie to nie jest jakiś zabójczy? 3 lata temu jak dawałem za niego 1050 zł to myślałem że kombajn nie do zajebania, co w tym momencie jest wydajniejsze ale jeśli tak to o ile %?

Masz nadal jeden z najmocniejszych procesorów dla "Kowalskiego". 

Opublikowano

Masz nadal jeden z najmocniejszych procesorów dla "Kowalskiego". 

Właściwie to powiedzmy że szukam czegoś ponadprzeciętnego, o 100% wydajniejszego, tak żeby faktycznie uciągło te 19 maszyn.

Opublikowano

I7 4960X + plyta na jakies mocne oc + WC i w 8-9k powinienes sie zmiescic

A tak troche wydajniejsze z 15-20% to i7 4770k + plyta do oc + mocny cooler i w 2k zl powinienes sie zmiescic

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Właściwie to powiedzmy że szukam czegoś ponadprzeciętnego, o 100% wydajniejszego, tak żeby faktycznie uciągło te 19 maszyn.

Podaj swój budżet bo podać takie hmm. 4960x + X79 Extreme11 to nie sztuka;p

4zzt3n.png

Opublikowano

takie wymagania spełniają praktycznie tylko płyty dwuprocesorowe, nawet z procesorami dla przeciętnego Kowalskiego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

na virtual maszynach daj se win xp ukrojona wersje i spokojnie Ci pojdzie w uj maszyn ..

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...