Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vayne, Q czy W? Dyskusja i ankieta.

panieros2

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co maxować jako pierwsze?

• Q
      64
    • W
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się wydaje że Q a W tylko w tedy gdy możemy wbijać te 3 hity , bo po co maksować W jak nie walniesz przeciwnika 3 razy . Wiec Q

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Wszystko jest zależne od przeciwników.

Q - skillshoty

W - mogę dodgować bez

U mnie to tak wygląda, zaraz bedo hejty.

Ale z BoL'em zazwyczaj maxuje W bo dodguje wszystko  B)

Opublikowano

Jasne że Q i to praktycznie zawsze po co ci maxować skill pasywny z którego na dobrą sprawę wykorzystasz do last hitów oraz do dość słabego poku (bo co 3 hity masz dodatkowy DMG z W) + Q daje nam większą mobilność co za tym idzie ucieczkę lub dojście do przeciwnika.

DR5ChPt.png

Opublikowano

ja maxuje q

po co w jak i tak nie jebniesz typa 3x.vayne ma przesrane w early wiec jak spróbujesz swojego szczęścia aby nałożyć te stacki m.in Cait to już dawno stracisz ponad 50% hp.

q bo wieksza mobilność, łatwiejsza farma, passywka.

Opublikowano

Zwykle W, tak po prostu lubię nią grać.

ja maxuje q

po co w jak i tak nie jebniesz typa 3x.vayne ma przesrane w early wiec jak spróbujesz swojego szczęścia aby nałożyć te stacki m.in Cait to już dawno stracisz ponad 50% hp.

q bo wieksza mobilność, łatwiejsza farma, passywka.

Dlaczego nie o.O Nakładasz 1 stack, a potem z resetem z Q nakładasz 2 kolejne.

Opublikowano

Dla mnie W, dużo bardziej przydatne, mimo, że w early nie mamy zbyt dużo as.

Opublikowano

Ogólnie, jakim debilem słabym graczem trzeba być, by maksować w pierwszej kolejności skill, który zadaje procentowe obrażenia od HP w early... grając przeciw ADC...

Opublikowano

Zazwyczaj maxuję Q, bo... Tak jakoś wyszło. Więcej DMG wolę ciskać ze skila niż po naładowaniu 3 hitów.

Opublikowano

Q... Mam Vayne najwiecej rankedow w tym sezonie ( Chociaz nie mainuje Adc linii ) Ale maxuje sie Q, na 10 lvl juz robisz rozpierdol Akrobacjami z Q + Ulti, wystarczy sie dobrze nafarmic >.< Q Pomaga tez w Farmie.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Szkoda ze Vayne ma wszystkie skille Ad...

Z lichbane można, i jak Q zmaxujesz to akurat cooldown się będzie zgadzał Kappa

Opublikowano

Q, nie ma sensu maxować W skoro w early i tak z tego W prawie nie korzystamy, a Q daje nam większą mobilność, dobijanie creepow czy obijanie enemy na linii. Z tego true damage tak właściwie dopiero w late korzystamy.

Opublikowano

Wg. mnie Q się powinno maksować i sam tak maksuję,ale W też jest dobrym skillem i również można go maksować(albo pół na pół).

Opublikowano

Żadnych zasięgowych skilli? Z pewnością E jest dystansowe, Q, W i R to bardziej boosty i escapy. Wracając do tematu, W jest lepsze (mowa o adc) teraz powiem dlaczego:

- bije co 3 aa dodatkowy dmg i %dmg

- szczególnie skuteczny na tankowate postacie

- nie wymaga many (istotny plus w early)

- wspaniale stackuje się z attack speed i life steal (2 core itemy na Vayne, które składamy jako pierwsze: Ruined King>Phantom Dancer)

A jak kogoś to nadal nie przekonuje, to polecam sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...