Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prace nad projektem Player (the Seven).

Dot.Net

Exp rate  

103 użytkowników zagłosowało

1. 1. Exp rate, sp rate:

• Exp rate 1x , Sp rate 2x
      10
    • Exp/Sp 2x
      2
    • Exp 2x Sp 4x
      14
    • Exp 3x Sp 5x
      77
  2. 2. Cap:

• 80 Eu/Chin
      9
    • 90 Eu/Chin
      18
    • 100 Eu/Chin
      48
    • 80 Chin
      10
    • 90 Chin
      6
    • 100 Chin
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynamy razem stwarzać projekt serwera zaprojektowanego głównie przez graczy z forum, privów i sugestii graczy, każda rzecz na serwerze jak i system jest zależny od graczy którzy będą uczestniczyć w życiu serwera, każdą sytuacje będzie można przeprowadzić ankietę i zmienić w stopniu nie nieoddziaływającym na bezpośrednie życie serwera jak i projektu, ale w mniejszym stopniu ułatwiającym lub utrudniającym rozwoju postaci, jak i zdobywanie wartościowych item-ów w grze.

Proszę o wszystkie pomysły co do rozwiązań na stronie albo serwerze o pisanie tutaj lub priv do czasu stworzenia strony i jej dopracowania.

Projekt: " The Seven"

==========

Strona:

===========

1. Na stronie dodać system wynagrodzeń/nagród polegający na osiągasz 20/30/40/50/60/70/80/90/100 lv dostajesz nagrodę na stronie albo punkty które wymieniasz np na "Tytuł", i tak samo np za zdobycie 1m Expa i inne :) do wymyślenia.

===========

Serwer:

===========

Cap: 90 ?

Exp/Sp: 2/3x lub exp 1-2x a Sp 2-4x

Alchemy: isro

Job rate: 3-5x

sox rate: 1x

gold rate: 1x

ip limit: 1 konto na stronie które zarządza max 2-3 kontami w grze, limit na konta na stronie na ip lub mac.

FW: Hotan

Union Max: 3?

System wirtualnych pkt za zabicie unq, punkty zbierane na stronie i wymieniane też tam na jakieś nagrody.

System coinów w postaci silków na globale revsersy itd.

System Item Shopu nowsze rzeczy/tańsze niż za coiny i nowsze avatary + premium(modyfikowany)

Czekam na więcej! 

Pozdrawiam Dot.Net

Opublikowano

Rzucasz hasło, zróbmy serva, a w sumie konkretów brak. Raz, że nie napisałeś czy w ogóle stać Ciebie na kupno servera, antyddosa, fixy exploitów itd. Druga rzecz Ty jako główny admin tego to już powinieneś mieć w głowie zarys jak to powinno wyglądać, a to co Ci ludzie będą podawać to rozważasz czy można wprowadzić to do serva.

Po tym jak tutaj to wszystko zaprezentowałeś oraz jak siebie zaprezentowałeś nie daję jakoś zbytnio szans na to, żeby był to server z ambicjami. Będzie to zwykły przeciętniak ;).

Opublikowano

Ambicje i wszystko o czym piszesz miałem przy pierwszych 3 projektach Polskiego serwera ;p Teraz zdaje się na wasze opinie, zainteresowania, i sugestia, kazdy lubi co innego na serwerach dlatego o to pytam żeby wybrać perełki i zrobić coś z tego konkretnego :) o kasę się nie martw a jak nie starczy zawsze znajdzie sie jakiś inwestor albo zrobi się dotacje :) Dlatego też jest ten temat, wpierw nim zacznę coś robić trzeba zrobić badanie rynku czy wgl są jeszcze ludzie tym zainteresowani :)

A stronę i tak zacznę sobie robić przy okazji będę miał praktykę jakby nie było chętnych na serwer ;)

ps. Te fixy-exploity itd to już mam od sporo czasu ;p bazy i całą reszte i poprzednich projektów, jedyne co bd trzeba to zapał, czas, pot, serwer i antyddos :) No i najważniejsze graczy

z tego co widze to coś mało graczy gra wgl na privach, z tych co tutaj w publikacjach są ;p Więc niewiem czy wgl warto zachodu, jak wszystkie serwery +/- 100graczy

Opublikowano

host ddos

500 dolarow

mam juz dosc ty waszych projektow, z ktorego zaden do nieczego nie doszedl. no nadzieje jeszcze w crescent ale to tez bedzie nie wypal, zrob server jaki uwazasz, poczytaj co ludzie pisza i bedziesz wiedzial ocb, a nie zawracasz nam dupe jakims projektem, na ktory ci braknie zapali po 2 dniach. zrob server , zrob bete zagramy oceniemy co zmienic, a nie projekt kurfa. Ja tez zaraz se walne topic

Project server dupa paxona raty 22222 drop milion zamiast potionow kupujesz grabt pety111

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Gratuluje pomysłu^^ :) Wiesz pracowałem nad kilkoma serwerami i akurat zapału i czasu włożyłem w nie od groma, własnego życia nie miałem tylko siedziałem w db sql itd. Ale ja nie musze się tutaj tłumaczyć, napisałem temat żeby wypowiedzieli się osoby tzn. Gracze jakie mają pomysły i sugestie co by się przydało na serwerze, a Bety nie mam po co robić skoro niema serwera ani nic na nim? ;) Jak zrobię serwer, będzie gotowy, sugestie pomysły wykorzystane i wdrążane, sprawdzone, wtedy można robić bete, a na takim wczesnym poziomie niema sensu nawet o niej rozmawiać :)  Serwer będzie gotowy, będą pomysły to i beta będzie proste.

Poza tym serwer zacznie powstawać w chwili kiedy będzie pare osób się tym interesować, bo sam dla siebie nie bd tego robić tylko dla graczy :) nim więcej chętnych tym lepsza motywacja proste

Opublikowano

Ambicje i wszystko o czym piszesz miałem przy pierwszych 3 projektach Polskiego serwera ;p Teraz zdaje się na wasze opinie, zainteresowania, i sugestia, kazdy lubi co innego na serwerach dlatego o to pytam żeby wybrać perełki i zrobić coś z tego konkretnego :) o kasę się nie martw a jak nie starczy zawsze znajdzie sie jakiś inwestor albo zrobi się dotacje :) Dlatego też jest ten temat, wpierw nim zacznę coś robić trzeba zrobić badanie rynku czy wgl są jeszcze ludzie tym zainteresowani :)

A stronę i tak zacznę sobie robić przy okazji będę miał praktykę jakby nie było chętnych na serwer ;)

ps. Te fixy-exploity itd to już mam od sporo czasu ;p bazy i całą reszte i poprzednich projektów, jedyne co bd trzeba to zapał, czas, pot, serwer i antyddos :) No i najważniejsze graczy

z tego co widze to coś mało graczy gra wgl na privach, z tych co tutaj w publikacjach są ;p Więc niewiem czy wgl warto zachodu, jak wszystkie serwery +/- 100graczy

Jak masz fixy-exploity już "od sporo czasu" to znaczy że zapewne niemasz tych najnowszych. Strasznie chaotycznie według mnie piszesz ciężko czasami zrozumieć co masz na myśli. Wnioskuje że miałeś wcześniejsze projekty Silkroad Jakie to projekty? Zastanawia mnie to bo piszesz pracowałeś nad trzema Polskimi projektami tylko szkoda że jak narazie Polskich serverów wypaliło może z 5. W tym 2 moje servery , Lyssa i jeszcze 2 inne

TIOiE.jpg

Opublikowano

host ddos

500 dolarow

mam juz dosc ty waszych projektow, z ktorego zaden do nieczego nie doszedl. no nadzieje jeszcze w crescent ale to tez bedzie nie wypal, zrob server jaki uwazasz, poczytaj co ludzie pisza i bedziesz wiedzial ocb, a nie zawracasz nam dupe jakims projektem, na ktory ci braknie zapali po 2 dniach. zrob server , zrob bete zagramy oceniemy co zmienic, a nie projekt kurfa. Ja tez zaraz se walne topic

Project server dupa paxona raty 22222 drop milion zamiast potionow kupujesz grabt pety111

O i tu sie mylisz Crescent? Ktos narzeka ze czysty client. Raty male? Po co w jeden dzien wbic max lvl(server sie znudzi) a i na ta sa beta dlatego zeby dodac cos nowego ale zawsze cos komus nie bedzie pasowalo.All zabezpieczenia  Anty ddos/fixy-exploity wszystko jest.Ale jednym slowem mozna powiedziec ze polak polakowi bedzie klody pod nogi rzucal zeby sie nic nie  udalo. Ale nie z nami!!!

Co do tematu 90/110 cap zobacz sobie fora ile tego jest. Ja proponuje 120+ cap 

Tyle z mojej strony. Dzieki

Jak masz fixy-exploity już "od sporo czasu" to znaczy że zapewne niemasz tych najnowszych. Strasznie chaotycznie według mnie piszesz ciężko czasami zrozumieć co masz na myśli. Wnioskuje że miałeś wcześniejsze projekty Silkroad Jakie to projekty? Zastanawia mnie to bo piszesz pracowałeś nad trzema Polskimi projektami tylko szkoda że jak narazie Polskich serverów wypaliło może z 5. W tym 2 moje servery , Lyssa i jeszcze 2 inne

Czym sie chwalisz? Serverami? Graja polacy czy cie opuscili? :)

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Jak masz jakiś problem to pisz na PW a nie walisz pod publikę. Czy ja się czymś chwale ? Kiedy ja zakładałem server ty nawet nie wiedziałeś co to silkroad :)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Jak masz jakiś problem to pisz na PW a nie walisz pod publikę. Czy ja się czymś chwale ? Kiedy ja zakładałem server ty nawet nie wiedziałeś co to silkroad :)

Poprostu niech kazdy wie jaki jestes i tyle! Nie napisze co do wieku bo % sie posypia. Ale z twoim tokiem rozumowania wydajesz sie  byc troche.. :)

Ok koniec spamu.

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Taka jest różnica między nami że ty chyba myślisz że ty jesteś kimś że wiesz o mnie tak dużo. Myślisz że nikt tutaj na MPCForum nie wie że mam 18 lat? Na epvp rok temu nawet pisałem mój wiek w którymś z tematów. I co myslisz że mam się czego wstydzić? Ty za to możesz mieć ponad 30 lat nawet ale zachowujesz się jak dorosłe dziecko. To nie ja a twój developer ukrywa się pod innym nickiem bo spierdolił kilka projektów wcześniej i jest owiany złą sławą. Niech każdy wie kto pracuje na Crescent.Nazwy poprzednich PROJEKTÓW developera crescent - Jedwabny Szlak - Moon Online - Dragon Road Online - Krystal Network  i teraz Crescent Project (O którym zresztą też za niedługo będziemy mogli mówić w czasie przeszłym.).Nicki tutaj na MPCFORUM - Coffe*-Exeti-Kovery-Crescent. Tak pozatym ty mnie nawet nie znasz a chcesz wszystkim mówić jaki jestem. Pracowałeś kiedyś ze mną? Czy kiedykolwiek chociaż ze mną rozmawiałeś na priv? Nie sądze więc zajmij się swoim serverem bo jak pisałem z Coffem aka Crescent Developerem to był płacz dupy że jak wam rusze server to przyjedziecie i mnie rozjebiecie . Prosze Ciebie jak ja mam nie ruszać waszego servera jak co rusz mnie któryś z was zaczepia . I może tutaj możesz sobie pisać o mnie co chcesz a ludzie ci uwierzą za to na epvp odrazu jak tylko się pojawi reklama servera zapewnie Ci to że pójdzie masa złych opini od ludzi z takich serverów jak Blaze Network,Skalidor,Convex,Falcon czy nawet Atomix.

Żeby znowu jakiś moderatorek nie dał mi ostrzeżenia

@TOPIC

Chcesz jakiejkolwiek motywacji ale graczę wątpie że ci taką dadzą JEST MASA projektów czy stabilnych serverów oni nie muszą siedzieć na forum 24/7 i Cię dopingować a żeby chociaż tak było musisz pokazać im już coś choć troche skończonego.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Chłopaki po co się kłócić o jakieś sprawy wcześniejsze? tak btw. tez znam Coffego heh ale nie ważne.

A co do tej motywacji to głównie chodzi o to żeby podac jakieś sugestie  itd wtedy będzie się projekt posuwał jak będzie aktyny temat :)

A obecnie zacząłem pisać strone, i za jakiś czas jakiś taki prowizoryczny zarys przedstawie.

I tak btw. Proszę o sugestie co do strony i serwera

Opublikowano

pierdolu pierdolu a z waszych serverow zostana projekty

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

China/Eu Cap 80 według mnie najlepszy ci co grali wiedzą co to za czasy ;p  ja to widze mniej wiecej tak 

Exp/sp x5 

Alchemy x1

Job Rate x10

GoldDrop rate x2 

Sox Rate x1 

IP limit x2 

Tylko Hotan fortress 

Union max 3 

Started Pack 

- 10k sp 

- 1000HP xLarge
- 1000MP xLarge
- 1 rabbit 28 day 
- 10 reverse scroll
- 20 special return scrolls
- 10 Typhoon
1silk/h 

CTF - jakies coiny 
Job - jakies coiny 
Uniq- jakies coiny 

i za to np moza by było kupic kilka avatarow clocki do peta/adv elixir  np 

Eventy uniq H&S w niedziele np 

Auto EQ do 7dg +3fb np 

pierwsze 100osob ktore wbije 80 lvl dostaje 100silkow takie cos na zachętę ;p 

Magic Pop 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Taka jest różnica między nami że ty chyba myślisz że ty jesteś kimś że wiesz o mnie tak dużo. Myślisz że nikt tutaj na MPCForum nie wie że mam 18 lat? Na epvp rok temu nawet pisałem mój wiek w którymś z tematów. I co myslisz że mam się czego wstydzić? Ty za to możesz mieć ponad 30 lat nawet ale zachowujesz się jak dorosłe dziecko. To nie ja a twój developer ukrywa się pod innym nickiem bo spierdolił kilka projektów wcześniej i jest owiany złą sławą. Niech każdy wie kto pracuje na Crescent.Nazwy poprzednich PROJEKTÓW developera crescent - Jedwabny Szlak - Moon Online - Dragon Road Online - Krystal Network  i teraz Crescent Project (O którym zresztą też za niedługo będziemy mogli mówić w czasie przeszłym.).Nicki tutaj na MPCFORUM - Coffe*-Exeti-Kovery-Crescent. Tak pozatym ty mnie nawet nie znasz a chcesz wszystkim mówić jaki jestem. Pracowałeś kiedyś ze mną? Czy kiedykolwiek chociaż ze mną rozmawiałeś na priv? Nie sądze więc zajmij się swoim serverem bo jak pisałem z Coffem aka Crescent Developerem to był płacz dupy że jak wam rusze server to przyjedziecie i mnie rozjebiecie . Prosze Ciebie jak ja mam nie ruszać waszego servera jak co rusz mnie któryś z was zaczepia . I może tutaj możesz sobie pisać o mnie co chcesz a ludzie ci uwierzą za to na epvp odrazu jak tylko się pojawi reklama servera zapewnie Ci to że pójdzie masa złych opini od ludzi z takich serverów jak Blaze Network,Skalidor,Convex,Falcon czy nawet Atomix.

@TOPIC

Chcesz jakiejkolwiek motywacji ale graczę wątpie że ci taką dadzą JEST MASA projektów czy stabilnych serverów oni nie muszą siedzieć na forum 24/7 i Cię dopingować a żeby chociaż tak było musisz pokazać im już coś choć troche skończonego.

Czy ja na ciebie cos napisalem? PW poprosze

Opublikowano

@TOPIC

Brawo rafdzio, powiedz mi proszę jak to być takim skurwysynem i pisać na temat innych w temacie innym niż serwera? Tak jak Ci już mówiłem, nie ukrywam się pod żadnymi innymi nickami, ale jak widać to do ciebie nie dociera. A więc aby zaspokoić Twoje niespokojne myśli:

a) Jedwabny Szlak to były plany i zamierzenia,

B) Moon + DRO to był jeden i podkreślam, ten sam serwer w którym ja uczestniczyłem z sebkiemprg. Okres late 2011 - middle 2012, były to czasy, kiedy tak naprawdę wszystko było ukryte, a rozwiązaniem było "przeinstaluj, może pomoże". Sam powinieneś pamiętać jak te działy były biedne, a twój "Stack Itemów" to już były coś.

c) Krystal Network, to już był serwer, w którym już dodałem arabię z constantinople oraz kilkanaście avatarów, a gdybyś czytał cały temat i był na bieżąco, to byś wiedział, że zfailował z winy teamu.

d) Aktualny mój projekt - Crescent, nadal się trzyma, tylko po prostu nie piszemy niczego na publiczność, bo takie kijanki jak ty mogą go od razu zniszczyć. Myślisz, że mnie ruszyło, gdy wypisałeś moje nicki od A-Z? Konto Crescent jest pod projekt, tak więc korzystam z niego w celach pisania o serwerze Crescent, a nie pierdolenia o innych serwerach.

Opinie? Mam na nie wyjebane, jeżeli grają tam ludzie, podobni do turasów, którzy nie pamiętają jak sro wyglądał. Wchodzisz na TS'a pod innym nickiem, bez mikrofonu, nawet poprzez czat umiesz niemiłosiernie wkurzyć człowieka, tak aby przyjechał do ciebie i prosto w papę zapierdzielił. Trudno, sam na to pracujesz.

Chłopaki po co się kłócić o jakieś sprawy wcześniejsze? tak btw. tez znam Coffego heh ale nie ważne.

Widać, niektórzy ludzie odwalają przeszłość, bo z teraźniejszości niczego nie wyciągną... Z kim mam przyjemność?

Opublikowano

i masz narazie projekt FLAME xD

Opublikowano

zmiana głównego postu, ustosunkowałem się do propozycji plus lekkie modyfikacje, pomysł innego gracza :) Co do czasu nie siedzę tutaj cały czas, od pon do piątku pracuje i mam klientów od rana do wieczora, wiec jak mogę to odpowiadam i poświęcam czas.

Opublikowano

GL ;) Na pewno zagram i czekam na więcej info 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

na chwile obecną prace zostały wstrzymane, dostałem zlecenie na program biurowy.

O zmianie sytuacji będe informował na bieżąco i projekt zostanie wznowiony po zakończeniu zlecenia.

Opublikowano

na chwile obecną prace zostały wstrzymane, dostałem zlecenie na program biurowy.

O zmianie sytuacji będe informował na bieżąco i projekt zostanie wznowiony po zakończeniu zlecenia.

triple-STO-facepalm.jpeg

Opublikowano

Skoro dla ciebie lepiej olać zlecenie z pracy na ładną kwotę dla hobby które nie wiadomo czy wypali, to zgadzam się Face Palm ale w twoją stronę "Cresent" z tego co wiem masz 18 lat, poczekaj trochę czasu jak będziesz musiał utrzymać rodzinę ,opłacić mieszkanie, wtedy możemy porozmawiać, jak dla mnie nic nie wnosisz do tematu a wręcz przeciwnie robisz spam.

Pozdrawiam Dot.Net.

Co do projektu, zostanie wznowiony gdy tylko skończę prace.

Opublikowano

Skoro dla ciebie lepiej olać zlecenie z pracy na ładną kwotę dla hobby które nie wiadomo czy wypali, to zgadzam się Face Palm ale w twoją stronę "Cresent" z tego co wiem masz 18 lat, poczekaj trochę czasu jak będziesz musiał utrzymać rodzinę ,opłacić mieszkanie, wtedy możemy porozmawiać, jak dla mnie nic nie wnosisz do tematu a wręcz przeciwnie robisz spam.

Pozdrawiam Dot.Net.

Co do projektu, zostanie wznowiony gdy tylko skończę prace.

Przykro mi, Crescent żyje i ma się całkiem dobrze, a jeżeli nie wypali, trudno się mówi. Jednak gdy bierzesz się za projekt (tak jak tutaj w tym przypadku), to oznacza że masz na niego czas.

Opublikowano

hahah dot net

ty sie kurwa nadajesz hahahahahahaha

mowilem a sie klociles BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU fail !!!!!!!!!!!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...