Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski serwer Minecraft DayZ [NO MOD][DEDYK][1.7.4][BETA]

Psrk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

43y82vej1cdt.png

Witam wszystkich serdecznie, dnia 21.02.14 o godzinie 19 wystartują beta testy DayZ, będzie to prawdopodobnie jeden z niewielu takich Pol. serwerów i na pewno nieliczny nie bazujący na modzie. 

DayZ w Minecraft to rzadko spotykany tryb rozgrywki, szczególnie w Polsce. Domyślnie DayZ to dodatek do gry arma 2 który zmienia grę w zombie survival ale do rzeczy. DayZ w Minecraft to doskonały pomysł, gdyż w MC mamy szczególne warunki do realizowania tej modyfikacji - na czym polega zabawa ? każdy gracz spawnuje się w dowolnym punkcie na mapie, mapie która jest opuszczonym miastem okrytym gęstymi lasami i pięknymi ogromnymi łąkami pokrytymi gęstą trawą, na serwerze szybko zapada zmrok a dzień trwa krótko w odróżnieniu od nocy, komend typu /spawn /home /warp oczywiście nie mamy, wszystko gdzie dojdziemy zależy tylko stanu naszej postaci, zapasów żywności i tego czy będziemy sprytniejsi od przeciwników którzy w mroku szukają tego samego co my - jedzenia, broni, środków transportu. Oczywiście każdy pomyśli, zombie przeszkodą? nie no to jakiś żart - żart do momenty kiedy zombie nie jest w stanie nas zabić na na "2 hity" kiedy nie przemieszczają się stadami i kiedy giną w dzień, na dayz minecraft zombie czuwają zawsze, no ale zombie da się ominąć to tylko sztuczna inteligencja ale co z ludźmi ? przecież nie sztuką jest napotkać grupę ludzi którzy wspólnie jako drużyna założyli obóz i przemierzają bezkresy opuszczonych miast w poszukiwaniu pożywienia oraz innych środków tak jak my, czujność i uwaga to podstawa, jeśli nie umiesz się skradać, słabo widzisz w nocy - odpuść sobie. Na serwerze funkcjonuje system broni, flar, w miastach oraz wsiach w budynkach znajdziesz skrzynki w których co pewien czas odnawiane są różne przedmioty typu - broń, jedzenie, ubranie, amunicja, potiony etc. kiedy jakiś gracz zginie, pozostawia po sobie zawartość swojego plecaka w postaci skrzyni która znika po dłuższym czasie, obóz można założyć w dowolnym miejscu (jedyny wymóg, poza miastem) wymagania dodatkowe - ognisko, craftbox. Na serwerze działa system "lornetki" (przybliżanie obrazu) lecz dla wygody można korzystać z OptiFine. Jeśli poświęcimy trochę więcej czasu na przełaje po miastach i lasach możemy spotkać konia który daje nam możliwość szybszego transportu. Całość mapy możemy podglądać na bieżąco na stronie serwera. Bronie - "haczka" służy jako broń, mamy 4 rodzaje broni każda wymaga osobnej amunicji w postaci np. gliny ''clay" strzelamy klikając lewym przyciskiem myszy (bronie wymagają przeładowania) Dla uzyskania jak najlepszych efektów ustaw w Minecraft  brightness na min.

Administracja 18+ 

Serwer w fazie Beta będzie rozwijany cały czas więc to są tylko wstępne opcje. 

Kwestia slotów - na razie jeszcze nie wiem na ile pozwoli nam się rozwinąć maszyna, jeśli gracze będą pewnie kupimy lepszą ;) ale na chwilę obecną ciężko powiedzieć ile to będzie slotów, wiadomo jedynie, że nigdy nie będzie ich zbyt dużo (na tym polega tryb gry, jeśli mamy dużo ludzi robi się z gry "FPS")

Nicki które mają zostać dodane do listy graczy serwera należy podawać poniżej bez zbędnych dodatkowych informacji.

Pozdrawiam i zachęcam do zapisów, główny administrator Sneef!

Opublikowano

zapisuje sie :D karoz5509

Miska-Craft.ench.pl - OTWARCIE 5 grudnia godzina 19 ! Survival + Gildie ! Zapraszamy !

Opublikowano

Oczekuje, Nick: xCrysiSx

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Jestem w trakcje tworzenia mojego servera Survival + Gildie (info wkrótce)

Opublikowano

W momencie startu podam Ip (czyli piątek 18:40 jakoś) bo jeszcze nie jest mi znane. Wszystkie osoby z góry zostały już dodane. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mój nick: Fuluis

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Opublikowano

I co z serwerem ? Brak IP ani jakiegokolwiek odezwu a mamy już 00:25 :)

Dopiero dziś mamy piątek ;) i dziś zostanie podane Ip serwera.  

Edit: Pozostali @Up wrzuceni na listę. 

Opublikowano

Tak, na serwerze jest texture pack z tym, że waży aż (około)300Mb (wersja 32x32) i są problemy z pobieraniem go "przez clienta" dlatego też, można go pobrać co serdecznie polecam ze strony serwera, strony podać nie mogę ale po wejściu na serwer wyświetla się w MOTD (wiadomości powitalnej).

Opublikowano

Nie da się wejść

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...