Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafa pod Asrock k8nf4g pci-e

Gość szanio22

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szanio22
Opublikowano

Witam zamówiłem tą kartę ale myślę że nie bd ona dzialala z moja plyta glowna asrock k8nf4g-sata2 ponieważ ta karta ma zlacze pci-e x16 2.0 a moja plyta.g ma zwykle pci-e x16 czy moje obawy sa sluszne? jesli tak to prosze dac inna do 100zl Głownie do grania w cs

http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-210-512mb-ddr3-32bit-dvi-hdmi-pci-e-589-1250-chl-odzenie-pasywne-neag2100hd53h-413807/
Opublikowano

Pójdzie ona bo jeżeli masz pci-e x16 to napewno jest 2.0

Poza tym w tej cenie można było już kupić używana HD4850 która przewyższa sporo tego kotleta.

auto.png

®

Opublikowano

Najpierw moc i model zasilacza.

A co do karty to lepiej będzie poszukać używanej karty radeon hd 4770.. Bo do samego cs 1.6 to wystarczy najczęściej zwykła zintegrowana.

Gość szanio22
Opublikowano

Pójdzie ona bo jeżeli masz pci-e x16 to napewno jest 2.0

Poza tym w tej cenie można było już kupić używana HD4850 która przewyższa sporo tego kotleta.

Ale są też zwykłe złącza PCI Express x16 są też PCI-E x16 1.0, 2.0, 3.0
Opublikowano

Pójdzie tobie bo sam mam na pci e 2.0x a karta jest 1.1 wiec np.

Np jak podłaczysz karte pci e 3.0 do 2.0 poprostu karta bedzie zwalniala ze wzgledu przesylu przez szyne express.

Poza tym tryb elektryczny x16 x8 jest mało ważny conajmniej x4 już może byc problemem.

auto.png

®

Gość szanio22
Opublikowano

Ok a mam pytanie bo na tej karcie jest jeszcze na początku taki mały kwadracik przy złączu a u mnie nie ma takiego wejscia

Opublikowano

Zaznacz na zdjęciu o co ci chodzi, bo tak to można sobie zgadywać.

@CharliezY

Nie pisz bzdur, bo tak karta nie potrzebuje dodatkowego zasilania. A po za tym może napiszesz mi co to jest "gwin" ?

Gość szanio22
Opublikowano

Ok dzieki ziom leci + napisalem zeby mi nie przesylali ale odpisze zeby jednak przyslali a czy zagram na tej karcie bez lagow?

Opublikowano

W cs 1.6 raczej zagrasz, bo do tej gry prawie nic nie potrzeba i ona zadziała chyba na większości kart zintegrowanych. Ale ta kart nie nadaje się do żadnych gier, a do jedynie wyświetlania filmów hd czy pulpitu.

Pisałem ci że jak chcesz mieć kartę na której da się zagrać w coś więcej niż gry flash w przeglądarce to trzeba wybrać kartę jak radeon hd 4770. 

Gość szanio22
Opublikowano

Dobra mi wystarczy grafe do cs 1.6 a możesz mi dać jakiś zasilacz do 100zł obecnie mam Colorsie 350w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...