Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejność wykonywania działań

sirsavien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema..

Mam problem. Jak to jest z tym 2+2*2? I innymi podobnymi? Dlaczego tyle głąbów sądzi, że to jest 8?! I się wymądrzają robiąc z siebie idiotów?

.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie to samo mnie ciekawi! Widziałeś te setki komentarzy na fejsie czy mistrzach pod takim zadaniem? Najgorsze jest to, jak ktoś to źle obliczy i przekonany o swojej nieomylności wyzywa tych, którzy obliczli prawidłowo od idiotów. A potem płodzą dzieci.. i tak rodzi się społęczna patologia.

Fajny masz avatar! To z książki 'Imię wiatru''?  Znałąm kiedyś jakiegoś Adriana, który ją polecał.. ale mówił, że kiepski jest polski przekład.

Opublikowano

Zaiste, jak rozpoznałaś?

No w polskim przekładzie cholernie książka straciła. "Cisza na trzy ręce" nosz k*rwa, co to ma niby przedstawiać ja się pytam ...

Fakt, Ci co źle rozwiązali najbardziej się rzucają, że oni mają rację - jak można aż tak upośledzonym z matematyki być ... ?

.

Opublikowano

Ja już dawno skończyłem szkołę - życie nauczyło mnie, żeby nie patrzeć na jakieś tam znaczki, tylko sumować gołe liczby - zwykle działa

.

Opublikowano

i właśnie źle, kolejność jest ważna i dużo rzeczy może inaczej wyjść przez nią 

możesz mi wytłumaczyć jak Ci wyszło 9 ? 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Wack, przecież wytłumaczyłem powyżej :P

Liczba dwójek w równaniu = 3

Suma wszystkich liczb z równania = 6

A 3 + 6 daje nam 9 :)

Też kiedyś myślałam jak Ty. Ale potem okazało się, że matma nie gryzie i wysyłali mnie na kangury.

Do Australii? A co tam liczyłaś?

.

Opublikowano

To taki konkurs matematyczny! Nie pamiętasz? Chyba, że na Twojej planecie ich nie organizowano. A w innym konkursie wygrałąm nawet dyplom i piórnik! Wiesz, jaka to jest radość? :P

Opublikowano

O, to teraz mamy tu Cztery elementy równania zamiast trzech, więc wynikiem według mnie będzie 4*(2+2+4) czyli 40

@Absurdalna:

Taki puchaty piórnik dziewczyński? Ja tam zawsze wszystko w kieszeniach nosiłem - najgorzej było z cyrklem czasami ...

.

Opublikowano

Ale Ty masz dziwne procesy myślowe! Kiedyś robiłam pewien experyment. Też było tam sporo matmy właśnie, która jak widzisz może się przydać w życiu. Na podstawie kilku minutowej zabawy w skojarzenia obliczało się to, w jakiej proporcji w człowieku mieści się wyobraźnia co do ilorazu inteligencji oraz w którym kierunku świata myśli i jak bardzo te myśli są zapętlone. Spróbujemy? Umiesz grać w skojarzenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...