Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarkFresq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od razu przeproszę za to , że nie wiedziałem w jakim dziale zamieścić temat , myślę , że moderatorzy to ogarną. Mianowicie mam problem mimo dobrego kompa gdy zaczynam grę mam 1fps i tak ciągle.. może ktoś tak miał? 

Parametry mojego kompa to : 

- Procesor Intel Core i5-4200U

-6 Gb RAM'u

-Karta Graficzna , nie pamiętam dokładnie ale to chyba Nvidia GeForce 710M 2Gb

- Windows 8.1

Gdyby ktoś mógł mi powiedzieć dlaczego tak mi się dzieje lub co mogę z tym zrobić  byłbym ogromnie wdzięczny.

Pozdrawiam.

Wiktor.

Opublikowano

Masz zaktualizowane sterowniki do karty graficznej ?

Polecam Ci przeczyścić kompa ccleanerem,a do tego musisz sprawdzić temperatury w programie AIDA 64.

Opublikowano

przeważnie bez , ale co to ma do rzeczy? Wczoraj przez chwile miałem podłączony do ładowarki a miałem tak samo.

Bo bez ładowarki laptop przechodzi w tryb "eko" czyli wyłącza się karta dedykowana i włącza integra - co powoduje takie lagi.

Sprawdź czy nie masz włączonego trybu oszczędzania baterii i spróbuj customa zagrać.

Opublikowano

Masz w ogóle zainstalowane stery do karty graficznej?

Nie czytaj postów kleasa, on nie ma pojęcia o kompach i we wszystkich sprzętowych problenach poleca reinstal albo ccleanera

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Kupiłem laptopa przedwczoraj , więc nie wiem czy mam zainstalowane seryjnie , poprawka moja karta graficzna to : AMD® Radeon HD8670M + Intel® HD Graphics 4400

battlelet dzięki , spróbuje tak  zrobić , za jakieś 30 min napisze co i jak :)

no nadal tak samo , nie wiem juz co robic .. :(

Opublikowano

Na początku masz 1 fps, a potem norma? Jak tak to jest to wina ostatniego update. W każdym meczu mam tak samo. Przez pierwsze 20s mam 1-3 fps.

Dodam, że też mam laptopa. Po prostu czekaj na fix'a od riotu

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii. Włącz tryb "wydajność". Przeinstaluj stery do grafiki. Podaj temperatury w HWMonitor.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

już to dawno zrobiłem. Kapnąłem się , że w sklepie był wgrywany windows 8.1 i chyba nie zaktualizowano sterowników, tylko za cholere nie moge ich znaleźć..

A konkretnie jakie?

Na jakich ustawieniach grasz w lolu?

Ew. Spróbuj jakoś wyłączyć synchronizacje pionową

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Wejdz w panel sterowania, menadżer urządzeń i zobacz czy komputer wygrywa radeona czy Intel graphic. Jak intela to ta karta jest zintegrowana, czyli b. Słaba. Sciagnij sterowniki twojej karty graficznej ze strony producenta. Nie muszą być najnowsze. Jak wykrywa radka to musisz zobaczyć co obciąża Ci kartę.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Okej , przepraszam , że długo nie udzielałem się w tym temacie. Mianowicie, dam radę wszystkim którzy używają win8.1 i grają w LoL'a. Klikamy na ikonke league of legends i wchodzimy w właściwości , nastepnie zaznaczamy : "uruchom w trybie zgodności  z win7". Kiedy to zaznaczyłem , mam cały czas 60fps na najwyższych wymaganiach.

Pozdrawiam 

Wikor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...