Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tworzymy gre wyścigową w Unity3D

Wybierać  

245 użytkowników zagłosowało

1. 1. Mam kończyć poradnik?

• Tak
      207
    • Nie
      16
    • Nie obchodzi mnie to
      22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam Windowsa unity3d i visual studio wygrane wszystko na licencjach jak cos ale teraz przygotowania do świąt i nie ma jak się za to zabrać ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam teraz dosc powazny projekt ale postaram sie cos napisac

Tak wiem pisalem to kilka razy ze juz niedlugo bla bla bla ale teraz naprawde nie mam zbyt czasu ale postaram sie dopisac czesc o samochodzie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro postaram się odtworzyć mój projekt i cos dodac.

#EDIT

Odpaliłem windowsa więc dziś czas poświęce temu poradnikowi ;)

Opublikowano

nigdy ;3 bo kiedyś taki sam poradnik widziałem na yt ten koleś nic nie umie.

Jeżeli chcesz sobie podnieść samoocenę to może idź na NK i tam sobie pohejtuj kolegów z podstawowki. Skoro nie wiesz co umiem to po kiego piszesz ze ja nic nie umiem?

Do widzenia. Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Drogi kolego xemoncie.

Widać, że nie znasz Mateusza.

Ten chłopak jak na swój wiek wykazuje spory potencjał do języków obiektowych np typu Java. W niespełna tydzień nauczył się tyle, ile ja i moi koledzy przez kilka miesięcy. Wierzę, że poradzi sobie z tymże programem bez problemu. Więc proszę o zamknięcie ryja, gdyż samemu nic nie robiąc a hejtując pokazujesz tylko swój poziom.

Pozdrawiam

~Niniejszy post jest trollem.

Powód trollowania; Zanizajacy sie poziom na MPC, nawał pseudo-koderów gimbusów.

Jestes ze mna? wklej to sobie w sygnature.

Opublikowano

Jak Jesteś Taki Do Przodu Do Napisz Lepszy TuT Niż On 

Opublikowano

Jak Jesteś Taki Do Przodu Do Napisz Lepszy TuT Niż On 

Lepszym tutorial'em byłoby, dokładne opisanie komponentów środowiska unity, podstaw pisania skryptów, oczywiście dla ludzi, którzy choć trochę rozumieją programowanie w javie, czy c#, bo nie oszukujmy się, nie da się zrobić tutorial'a dla zielonych, z obsługi środowiska unity i programowania na raz. Można sobie kupić książkę "Projektowanie gier w środowisku Unity 3.x (ponad 400 stron)", środowisko 3.x, a 4.x wiele się nie różni, a podstawy książka daje spore. Tak więc, niech nikt mi nie mówi, że jakiś poradnik, który pokazuje, jak coś zrobić używając gotowców, jest jakiś niesamowity, bo tak nie jest. Poradnik ten może być traktowany jedynie jako takie sprawdzenie, czy jest to coś dla nas, ale i tak nie odwzoruje to prawdziwej pracy z tym środowiskiem. Dostane pewnie teraz tysiąc postów, które będą swoistą krytyką, do tego co właśnie napisałem, ale dostane je jedynie od osób, które nie rozumieją tego co napisałem, i nie miały w życiu nic do czynienia z programowaniem, lub tworzeniem czegokolwiek. Na to trzeba czasu, i cierpliwości. Pozdrawiam autora tego tematu, nie piszę tego, by go urazić, bo wykonuje kawał dobrej roboty, ale po to, by zamknąć mordy przemądrzałym użytkownikom tego forum. Jest tutaj takich użytkowników zdecydowanie za dużo, i za często się udzielają, a wspaniała administracja z tym nic nie robi. Znając życie dostanę za chwile warna czy inne tego typu nagrody od strony moderatorów, właśnie za kilka słów prawdy.

Jeszcze raz pozdrawiam Autora tego tematu i życzę mu więcej cierpliwości, bo doskonale rozumiem, dlaczego ten poradnik jest taki, a nie inny, dlatego, że dzieci z gimnazjum programować nie potrafią i jedynie poradnik pokazujący "jak krowie na rowie" do nich dotrze, a taki da się jedynie na gotowcach przedstawić.

Opublikowano

Lepszym tutorial'em byłoby, dokładne opisanie komponentów środowiska unity, podstaw pisania skryptów, oczywiście dla ludzi, którzy choć trochę rozumieją programowanie w javie, czy c#, bo nie oszukujmy się, nie da się zrobić tutorial'a dla zielonych, z obsługi środowiska unity i programowania na raz. Można sobie kupić książkę "Projektowanie gier w środowisku Unity 3.x (ponad 400 stron)", środowisko 3.x, a 4.x wiele się nie różni, a podstawy książka daje spore. Tak więc, niech nikt mi nie mówi, że jakiś poradnik, który pokazuje, jak coś zrobić używając gotowców, jest jakiś niesamowity, bo tak nie jest. Poradnik ten może być traktowany jedynie jako takie sprawdzenie, czy jest to coś dla nas, ale i tak nie odwzoruje to prawdziwej pracy z tym środowiskiem. Dostane pewnie teraz tysiąc postów, które będą swoistą krytyką, do tego co właśnie napisałem, ale dostane je jedynie od osób, które nie rozumieją tego co napisałem, i nie miały w życiu nic do czynienia z programowaniem, lub tworzeniem czegokolwiek. Na to trzeba czasu, i cierpliwości. Pozdrawiam autora tego tematu, nie piszę tego, by go urazić, bo wykonuje kawał dobrej roboty, ale po to, by zamknąć mordy przemądrzałym użytkownikom tego forum. Jest tutaj takich użytkowników zdecydowanie za dużo, i za często się udzielają, a wspaniała administracja z tym nic nie robi. Znając życie dostanę za chwile warna czy inne tego typu nagrody od strony moderatorów, właśnie za kilka słów prawdy.

Jeszcze raz pozdrawiam Autora tego tematu i życzę mu więcej cierpliwości, bo doskonale rozumiem, dlaczego ten poradnik jest taki, a nie inny, dlatego, że dzieci z gimnazjum programować nie potrafią i jedynie poradnik pokazujący "jak krowie na rowie" do nich dotrze, a taki da się jedynie na gotowcach przedstawić.

Święte słowa.
Opublikowano

@Frejus 

Własnie to jest ten problem. Ten poradniki jest zrobiony w taki hmmm... "gotowcowy" sposób. Widzę później pytania widzów o coś (niekoniecznie pod tym poradnikiem ale podobnym)  co mogliby zrobić jakby tylko przeanalizowali cały poradnik, a nie przepisywali jak ******.

Prawda jest niestety okrutna i jak taki widz, który to ogląda nie ocknie się w odpowiednim momencie i nie zacznie samemu coś kombinować to po pewnym czasie ciągłego przepisywania (i chęci zrobienia swojej unikalnej gry) natknie się na barierę nie do przejścia, co go zniechęci do dalszej nauki.

Sam planuje robić video tuty, ale w bardziej opisowy sposób z dobrymi przykładami.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

@Smaczek tak właśnie jest, ale ta społeczność gimbazjanów (nie mówię, że wszyscy tacy są), jak im nie zrobisz poradnika na gotowcach, to nic do nich nie dotrze. Zjadą cały Twój poradnik od góry do dołu, że skopiowany, beznadziejny itp. ale nie napiszą "Szczerze doceniam Twój wysiłek, ale nie rozumiem czegoś w tym i tym miejscu, czy mógłbyś mi powiedzieć o co dokładnie tutaj chodzi?" Nie! Oni tak nie napiszą, bo znaczyłoby to tyle, że czegoś nie rozumieją, lepiej jest pojechać po autorze i zbierać puchary chwały rzeszy gimbazjanów.

Opublikowano

Jak dla mnie ten tutorial jest rewelacyjny! :) Lubię się bawić w Unity . Fajnie że zrobiłeś ten tut bo mogę się sporo nauczyć :D Leci like :P

1390144171-U592769.png

• 5 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie,

Mam nadzieje że matixd3 się nie obrazi że wziąłem jego tutka na warsztat ;)

Link do filmiku: https://youtu.be/ZSkYD1SXLiE

Zacząłem uczyć się Unity3D i założyłem kanał na YT. Dzielę się na nim informacjami jakie zdobywam i szukam wyzwań jakie można pokonać.

Z chęcią poczytam komentarze, pod filmem. Szukam także osób które jak ja zaczynają i chętnie dzielą się wiedzą.

Pozdrawiam

Pan Marek

Opublikowano

Witajcie,

Mam nadzieje że matixd3 się nie obrazi że wziąłem jego tutka na warsztat ;)

Link do filmiku: https://youtu.be/ZSkYD1SXLiE

Zacząłem uczyć się Unity3D i założyłem kanał na YT. Dzielę się na nim informacjami jakie zdobywam i szukam wyzwań jakie można pokonać.

Z chęcią poczytam komentarze, pod filmem. Szukam także osób które jak ja zaczynają i chętnie dzielą się wiedzą.

Pozdrawiam

Pan Marek

Nie mam za co się obrażać bo wkońcu każdy może o tym tworzyć poradniki :D

Co do mojego poradnika to dopieszczam swojego CMS na stronce i przepisuje powoli to co tu jest (narazie mam 2 punkty) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...