Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eventy Weekendowe w Shakes & Fidget

wakc34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1392757046-U719057.png

Jak wiece, w grze Shakes & Fidget co tydzień odbywają się Event'y mające na celu urozmaicenie gry jak i zwiększenie szybkości rozwijani postaci.

Wyróżniamy następująco:
-Grzybowe Żniwa
-Weekend Epicki
-Gorączka Złota
-Weekend Mądrości

W trakcie ich trwania (sobota, niedziela) otrzymujemy różne bonusy, a są to:

1392757076-U719057.png

W ten weekend mamy w karczmie trzykrotnie zwiększoną szansę na zdobycie grzybów.
Jak wiadomo szansa na zdobycie grzyba zależy od wierzchowca jaki posiadamy a więc: 

Bez wierzchowca mamy 10% szansy na zdobycie grzyba, z event'em ta ilość wzrasta trzykrotnie i wynosi 30%
Wierzchowiec -10% daje 8% szansy na zdobycie grzyba, z event'em ta ilość wzrasta trzykrotnie i wynosi 24%
Wierzchowiec -20% daje 7% szansy na zdobycie grzyba, z event'em ta ilość wzrasta trzykrotnie i wynosi 21%
Wierzchowiec -30% daje 6% szansy na zdobycie grzyba, z event'em ta ilość wzrasta trzykrotnie i wynosi 18%
Wierzchowiec -50% daje 5% szansy na zdobycie grzyba, z event'em ta ilość wzrasta trzykrotnie i wynosi 15%

1392756960-U719057.png

1392757077-U719057.png

Dostępny dopiero od 50lvl.
W trakcie trwania wzrasta nasza szansa na zdobycie artefaktów zarówno w karczmie jak i u sprzedawców.

1392756954-U719057.png

1392757078-U719057.png

W trakcie trwania event'u w karczmie oraz za wynagrodzenie z warty pięciokrotną ilość złota jakie mielibyśmy otrzymać normalnie.

1392756957-U719057.png

1392757081-U719057.png

W dniu kiedy jest aktywny otrzymujemy pięciokrotną ilość doświadczenia za wykonanie zadań w karczmie.

1392756963-U719057.png

Wykonał

wakc34 dla MPCforum.pl

Podobny temat był ostatnio dawno temu,

postanowiłem go odświeżyć i urozmaicić w grafiki 

Wykorzystane Źródła

forum.sfgame.pl

forum.sfgame.de

oraz własne doświadczenie w grze

Kolejność Eventów:

Weekend Mądrości 
Weekend Epicki
Gorączka Złota
Grzybowe Żniwa

1378331621-U719057.png

Opublikowano

chyba trzeba wrócić do tej gry po 4 miesięcznej przerwie :)

sygn2.jpg

Opublikowano

Raczej Ci nic nie da event bo teraz jest epicki (od 50 lvl)

Opublikowano

Skoro napisałeś jaka jest kolejność to chyba każdy potrafi sobie przeczytać co następne

przed odświeżeniem temat był na 2 karcie więc wątpie aby nowy gracz przeszukał całą pierwszą strone i początek następnej

dzięki temu, że odświeżyłem temat jest na górze 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Przypominam, że dziś i jutro (22.03-23.03) obowiązuje Weekend mądrości!

Pisałem wcześniej że każdy pamięta jaki jest weekend wystarczy zapamiętać kolejność 4 weekendów a to trudne nie jest!!!

Opublikowano

Mam prawo odświeżyć SWÓJ temat co 24h bez podania powodu. Jak bardzo Ci to przeszkadza to tu nie wchodź. Twój post jest spamem wiesz o tym?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Mam prawo odświeżyć SWÓJ temat co 24h bez podania powodu. Jak bardzo Ci to przeszkadza to tu nie wchodź. Twój post jest spamem wiesz o tym?

haha jakim człowieku spamem, wpisz sobie w wiki co to znaczy, mój post zawiązuje do tematu wiec to nie spam, a tak btw to jest forum sfgame i każdy sobie może tam zobaczyć

Już sie nie wypowiadam bo sie to źle skończy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...