Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potwierdzona informacja odnośnie modeli HD

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem do supportu, czy zamierzają przerobić na HD tylko wybrane modele czołgów, czy wszystkie.

Oto odpowiedź: "Odpowiadając na Twoje pytanie - wszystkie pojazdy we wszystkich drzewach oraz modele budynków! :)

A zatem poza czołgami w jakości HD będą też budynki - zapowiada się ciekawie ;)

Informacja dla tych, co nie wiedzą.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

tia... Zamierzają przerobić wszystkie modele czołgów i mapy, ale na 100% nie wrzucą all do 9.0. W 9.0 zapowiadali, że będą te najpopularniejsze i produkowane w największej ilości (tygrysy, pantery).

To jest oczywiste, że zaczynają robić 1 czołgi, to że zrobią wszystkie :)

Opublikowano

Mnie zastanawia wprowadzenie tego update'a. Jak wszyscy będą ściągać ogromnego patch'a z havokiem, teksturami HD, wszyscy będą rozwalać budynki(patch mmusi zostać przetestowany) to wytworzą się lagi porównywalne do kilkudniowego odcięcia internetu. ;)

Opublikowano

na pewno nie wszyscy pobiorą klienta z teksturami HD bo trzeba mieć dobra maszynę na takie tekstury, a 40% graczy ma słabe PC, więc nie przesadzaj ;)

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

na pewno nie wszyscy pobiorą klienta z teksturami HD bo trzeba mieć dobra maszynę na takie tekstury, a 40% graczy ma słabe PC, więc nie przesadzaj ;)

40%? Max 10% gra na ultra...

Opublikowano

Tak czy inaczej pobiorą havoka, oprócz tego też wnętrza budynków (bo teraz to chyba puste pudełka), a zresztą jak przy 8.11 był lagg to co będzie przy tym rewolucyjnym 9.0? A to czy innym pójdą tekstury to mnie mało obchodzi, mi pójdą. Mój 9letni laptop jest wystarczająco mocny. Spec. w sygnie.

Opublikowano

Tak czy inaczej pobiorą havoka, oprócz tego też wnętrza budynków (bo teraz to chyba puste pudełka), a zresztą jak przy 8.11 był lagg to co będzie przy tym rewolucyjnym 9.0? A to czy innym pójdą tekstury to mnie mało obchodzi, mi pójdą. Mój 9letni laptop jest wystarczająco mocny. Spec. w sygnie.

Kanciarz. 9 lat i SSD 128 GB przy grafice na poziomie serii 9XXX GT ? dafaq?

76561198018588473.png
Opublikowano

Dysk twardy ssd faktycznie jest nieoryginalny, fabrycznie był chyba 128 HDD, potem 512 HDD i wreszcie został zmieniony na 128 ssD. Co do roku wydania to sprawdziłem i okazało się że jest jednak z 2007 a nie 2005. Więc 7 lat. Mój fail.

Opublikowano

Juri, wystarczy komputer za 2000zł i grasz na ultra. I 10% tylko na ultra? Co ty gadasz. 

Wątpię, żeby na kompie za 2k poszło na ultra. Nie da się sprawdzić ile % graczy gra na ultra, chyba że przeprowadzimy ankietę na forum :)

Opublikowano

Wątpię, żeby na kompie za 2k poszło na ultra. Nie da się sprawdzić ile % graczy gra na ultra, chyba że przeprowadzimy ankietę na forum :)

Większość by kłamała. Skoro na kompie za 2k masz szanse na pogranie w bf4 w fhd w średnich- wysokich to w wota byś nie pograł na ultra? Rozumiem optymalizacja i te sprawy, ale nie przesadzajmy. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Większość by kłamała. Skoro na kompie za 2k masz szanse na pogranie w bf4 w fhd w średnich- wysokich to w wota byś nie pograł na ultra? Rozumiem optymalizacja i te sprawy, ale nie przesadzajmy. 

Ty chyba nie wiesz jaką wot ma optymalizacje :) Na lapku taty w BF'a 3 grałem na wysokich przy 40fps, a w wota nie mogę na średnich bo tnie w ch...

Ale zboczyliśmy trochę z tematu, przypominam, że jest on o modelach HD.

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz jaką wot ma optymalizacje :) Na lapku taty w BF'a 3 grałem na wysokich przy 40fps, a w wota nie mogę na średnich bo tnie w ch...

No to ja na 2 rdzeniowym AMD 3.4 ghz, GTS 450 1gb 4GB ram ddr2 gram na wysokich na 60 fps ;x

4zzt3n.png

Opublikowano

Na kompie kupionych ok 2 lata temu za ok 1,5k na ultra smiaga z fs na poziomie 15-30 to dlaczego na kompie kupionym w tym raku za 2k mialo by nie smigac?

Optymalizacja jest slaba dla slabszych komputerow pewnie dlatego ze wg uwaza ze ktos taki i tak nie wyda kasy na wota

Ciekawe ile moich czolgow bedzie w HD w 9.0

860331433165800174608.png

Opublikowano

Na kompie kupionych ok 2 lata temu za ok 1,5k na ultra smiaga z fs na poziomie 15-30 to dlaczego na kompie kupionym w tym raku za 2k mialo by nie smigac?

Optymalizacja jest slaba dla slabszych komputerow pewnie dlatego ze wg uwaza ze ktos taki i tak nie wyda kasy na wota

Ciekawe ile moich czolgow bedzie w HD w 9.0

Mam pytanie jaki jest sens grania na 15 30 fps? Nie lepiej dać średnie i mieć płynna grę w 60 fps?

4zzt3n.png

Opublikowano

Mam pytanie jaki jest sens grania na 15 30 fps? Nie lepiej dać średnie i mieć płynna grę w 60 fps?

Bo nie widzac za duzej roznicy miedzy 30 a 60 fps

Filmy w kinach maja ok 24 fps i co nie pojdziesz do kina bo filmy maja za malo fps?

Broblem sie zaczyna dopiero gdy fps spadaja ponizej 15.

Opublikowano

Bo nie widzac za duzej roznicy miedzy 30 a 60 fps

Filmy w kinach maja ok 24 fps i co nie pojdziesz do kina bo filmy maja za malo fps?

Broblem sie zaczyna dopiero gdy fps spadaja ponizej 15.

oj, oj, oj, oj ,oj, oj - Nie. Ty w CS'a nie grałeś. Jeśli nie ma (Dla Ciebie) różnicy między 30, a 60 fps, to i zapewne między 60 i 120... A jest... Nie bez powodu kupują monitory wyświetlające 120 klatek. Jest ogromna różnica między 30, a 60 fps. I nie porównuj gier do filmów, bo to ogromna różnica. 

Z resztą, zaraz dam edit'a i Ci to udowodnie :)

Edit:

Z blogu Dom1na:

http://www.dom1n.com/newsy/30fps-vs-60fps/
Opublikowano

oj, oj, oj, oj ,oj, oj - Nie. Ty w CS'a nie grałeś. Jeśli nie ma (Dla Ciebie) różnicy między 30, a 60 fps, to i zapewne między 60 i 120... A jest... Nie bez powodu kupują monitory wyświetlające 120 klatek. Jest ogromna różnica między 30, a 60 fps. I nie porównuj gier do filmów, bo to ogromna różnica. 

Z resztą, zaraz dam edit'a i Ci to udowodnie :)

Edit:

Z blogu Dom1na:

http://www.dom1n.com/newsy/30fps-vs-60fps/

jest ale nie az tak wielka jak piszesz.

naprawde trzeba byc bardzo skupionym i doswiadczonym graczem.

Przy zawodach najwyzszego szczebla gdzie gra sie o spora kase i slawe trzeba miec jak najlepszy sprzed i jak najlepiej utrzymany bo tam kazdy niedociagniecie moze oznaczac porazke.

Dla zwyglego grajka 4fun +20 fps wystarczy do komfortowej gry i mozna poswiecic troche fps by gra wygladala przyjemniej

Opublikowano

A poza tym wot nie jest grą jakoś bardzo dynamiczną i spokojnie wystarczy te 20. A porównanie wota do csa nie ma najmniejszego sensu. Chyba że grasz zawody drużyną magazynkowych lightow.

Opublikowano

A poza tym wot nie jest grą jakoś bardzo dynamiczną i spokojnie wystarczy te 20. A porównanie wota do csa nie ma najmniejszego sensu. Chyba że grasz zawody drużyną magazynkowych lightow.

Ty nie widzisz różnicy między 20 fps a 60-80 ? To chyba nigdy nie grałeś na fps powyżej 60.

Mam dwa lapki, jeden z przed 5 lat, drugi z tego roku. Średnie fps w krzakach na pierwszym 25, na drugim 60 i jest o wiele większa różnica niż myślisz. Na 1 co ruszę celownik fps po prostu rip. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ty nie widzisz różnicy między 20 fps a 60-80 ? To chyba nigdy nie grałeś na fps powyżej 60.

Mam dwa lapki, jeden z przed 5 lat, drugi z tego roku. Średnie fps w krzakach na pierwszym 25, na drugim 60 i jest o wiele większa różnica niż myślisz. Na 1 co ruszę celownik fps po prostu rip. 

bo ten pierwszy nie umie utrzymac fps na stalym poziomie

gdy poruszasz celownikiem poprostu ich wartosc bardzo spada i nie plynnego wyswietlania tylko co kilka klatek

jesli fps nie spadaja podczas ruchu do skrajnych wartosci nie ma diametralnej roznicy

Opublikowano

Owszem, różnica jest, ale na tyle mała że nieistotna. A sytuacja którą opisałeś to nie niska ilość tylko chwilowy ich spadek.

Opublikowano

Różnie, w zależności od ustawień modów i podobnych pierdółek od 25 do 40 a czasami nawet 50. Obecnie gram na 25 przy nieco lepszej grafice i gra mi się równie dobrze jak przy 40.

Opublikowano

Ale macie problemy z tymi Fps , ja gram na niskich przy 20 fps i jakoś nie narzekam , a ktoś tam ma najwyższe ustawienia i się żali że ma 55 a nie 60 Fps... bezsens..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...