Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co bardziej obciaza serwer Skrypty Czy Pluginy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie ani skript ani plugin,ale źle napisany plugin (w 2 class np,może lagować,jeżeli nie znasz javy to nie wiesz o co chodzi ;p).
Jeżeli nie brać poprawność napisanego plugin,to pluginy mnie lagują

Opublikowano

@up A co bardziej obciazy ci serwer np taki skrypt UltimateClans czy np plugin Seripa na gildie ktory nie dawno dodal,bo moim zdaniem to chyba skrypt.Ale nie jestem pewien wytlumaczy ktos sensownie?

Opublikowano

Trudno określić nie wiadomo jak został napisany plugin seripa( Podobno kradziony kod,ale nie jestem pewien :3 ),ja bym po prostu zainstalował najpierw 1 a potem 2 i zobaczył parametry serwer'a ( ram ).
​Masz hosting czy vps/dedyk ?

Opublikowano

Skrypty bardziej obciążają serwer niż Plugin'y. Sam Skript jest Plugin'em, a skrypty napisane do niego przechodzą przez niego i są przerabiane tak, żeby Bukkit je odbierał, czyli są takim Pseudo-Plugin'em.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

Oczywiście, że skript tak jak napisał kolega wyżej @Veasst...

Twój skrypt przechodzi przez plugin Skript i dopiero potem jest interpretowany odpowiednio...

Opublikowano

To zależy:

pamiętajmy że skrypt musi być najpierw przetworzony przez program, który zamieni te proste linijki kodu, na takie, które odczyta Bukkit :)

1390848731-U997276.png

Opublikowano

@up Prosilem o uzasadniona odpowiedz..

http://www.mpcforum.pl/topic/1117246-pytanie-co-sadzicie-o-skryptach/page-3#entry9661594

Prosze cię bradzo <3

Najlepiej poczytać cały temacik

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...