Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o skryptach ?

leper1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm Skrypty ? Nie zawierają wielu bugów " zależy jeszcze d czego słóżą" :) Zabierają o wiele mniej ram i są o niebo lepsze niż pluginy! Polecam ci zastąpić niektóre pluginy skryptami jeśli masz taką możliwość :)

Ps. Jeśli chcesz zajrzyj tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1167942-dl-autorskie-skripty-oceniajciepoprawiajciewypowiadajcie-sie/

Zacząłem robić skrypty i wszystkie śmigają świetnie :) Wybierz/Skomentuj/Oceń :)

Hmm Skrypty ci się przydadzą o wiele bardziej niż pluginy :D

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W pluginach masz większe możliwości, ale w końcu bez sensu robić plugin na jedną komendę /pomoc..

To ma swoje plusy i minusy.

Opublikowano

W pluginach masz większe możliwości, ale w końcu bez sensu robić plugin na jedną komendę /pomoc..

To ma swoje plusy i minusy.

To prawda, ale jak ma się takich skryptów sporo należy rozważyć napisanie pluginu, bo:

Skrypt vs Plugin?

Plugin jest wykonywany bezpośrednio przez serwer i ma rozbudowane funkcje. Natomiast skrypt ma ograniczone funkcje i wymaga wykonania go przez Script. W praktyce oznacza to, że plugin jest lepszy do dużych przedsięwzięć, a skrypt do niewielkich.

Oczywiście w pewnym momencie dojdziemy do tego, że lepiej zebrać wszystkie te niewielkie przedsięwzięcia i scalić w jeden rozbudowany plugin. Dzięki temu Script staje się niepotrzebnym dodatkiem (sam go nie używam). Zasadniczo to jest tak jak z AntiXRay'em i Spigotem, jeżeli zlepimy coś w spójną całość zyskamy większą wydajność.

Takie jest moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

Hmm Skrypty ? Nie zawierają wielu bugów " zależy jeszcze d czego słóżą" :) Zabierają o wiele mniej ram i są o niebo lepsze niż pluginy! Polecam ci zastąpić niektóre pluginy skryptami jeśli masz taką możliwość :)

Ps. Jeśli chcesz zajrzyj tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1167942-dl-autorskie-skripty-oceniajciepoprawiajciewypowiadajcie-sie/

Zacząłem robić skrypty i wszystkie śmigają świetnie :) Wybierz/Skomentuj/Oceń :)

Hmm Skrypty ci się przydadzą o wiele bardziej niż pluginy :D

Widze że znawca z cb? pewnie znasz się świetnie na javie i znasz kod skripta na pamięć?

Bo pierdolenia takich głupot to nie widziałam <3

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Zgadzam sie z Karolina, plugin jest o wiele lepszy niz skript, za to skript moze uratowac sprawe jak nie mamy dostepu do komputera, wystarczy notatnik w telefonie i serwer ftp

Zgadzam sie z Toba Karolina, to co gosciu napisal mija sie z celem, pluginy zawsze beda zawieraly wiecej mozliwosci niz skripty. Nie mowie,ze skripty sa zle, gdy potrzebuje czegos na serwer,a nie mam dlstepu do komputera wtedy skript jest idealny, bo nie ma netbeansa na androida, a skripcik zawsze mozna napisac szybko w notatniku ;)

CAMDNAx.png

• 1 rok później...
Opublikowano

moim zdaniem skrypt jest bardzo przydatny np skrypt na chat [ czyszczenie chatu za pomoca skrypty ] :         [ info; komenda /cc ]

trzymaj tu skrypta na czyszczenie chatu malo zabiera miejsca nie jest wogule skomplikowany  :)

command /cc:
    permission: "chat.wyczysc"
    permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy!
    trigger:
        loop 100 times:
            send " "
        send "&6Chat zostal wyczyszczony przez &4%player%&6!"

zielony -- permisja
czerwony -- kolor np jak tam mam Nie masz dostepu do tej komendy to to jest na czerwono '' taki kolor ''
zolty -- to samo co czerwony czyli kolor na chacie
%player% -- chodzi o gracza ktory czysci chat czyli przez [ w moim przypadku ] vertek123! [ oczywiscie nick na czerwono jak napisalem ] :p
licze na like  :)

sa tez skrypty na pvp [ nie oplaca sie ] chyba ze na przyklad 1 diament za zabicie :)
czyli skrypt to bardzo przydatny skrypt na serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...