Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ahri - zapomniana?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, czemu nikt nie gra Ahri? Ona jest out meta? Bo dzisiaj zagrałem sobie owym championem i rozjebałem ziggsa, jak szmatę, grę skończyłem mając staty 16/2. W żadnej grze jej nie widziałem a jej potencjał jest niesamowity, nie rozumiem.

Opublikowano

Jest po nerfach to 1 a po drugie jej q i e to skillshoty bez ktorych nikogo nie zabijesz,anyway dalej idzie grac ;)

Opublikowano

Grana jest, lecz LeBlanc to taka lepsza ahri.

Ma więcej dmg i 2 doskoki + stun

Opublikowano

Grana jest, lecz LeBlanc to taka lepsza ahri.

Ma więcej dmg i 2 doskoki + stun

Jak kurwa LB ma więcej dmg? Jeden skill zjebie i combo nie zrobi, a Ahri W-E-Q-IGNITE-R-R-AA i darmowy kill.

Opublikowano

No i bardzo dobrze, że tak jest. Ja osobiście lubie grać takimi postaciami, bo mało kto wie jak takie champy kontrować. Irelia ciężko ją zniszczyć, galio jeden z lepszych ulti w grze, yorick op sustain, shaco op ganki i łatwa jungla, rumble fajny ult, dosyć mocny itd itd...

Opublikowano

Ahri zapomniana? Za mało damage? Lol xDDD

Nerfy? Ona buffy na manacosty dostała i premię do obrażeń magicznych po trafieniu z E o.O Jakie nerfy

Po prostu ludziom się chyba znudziła i przy takich championach jak Ziggs czy Gragas nie wypada najlepiej

Opublikowano

Mi wszyscy mowia że LB to lepsza Ahri, jakoś tego nie widze i cały czas praktycznie tylko nia gram, jeśli mam isc na mida :) Wg. mnie dobry pick.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Jak kurwa LB ma więcej dmg? Jeden skill zjebie i combo nie zrobi, a Ahri W-E-Q-IGNITE-R-R-AA i darmowy kill.

No raczej , że ma więcej LB to jest kosa. i taka ahri leci na jej combo W+R (W)

btw.

LB zjada wszystkich obszarówka z "W" =Kosa

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

No raczej , że ma więcej LB to jest kosa. i taka ahri leci na jej combo W+R (W)

btw.

LB zjada wszystkich obszarówka z "W" =Kosa

Co ty mówisz, jeżeli chcesz kogoś zjeść 1v1 to only Q->R, zrobisz więcej niż Ci się wydaje. Jeżeli chodzi o teamfighty to jaknajbardziej polecam double "W"

Co do Ahri, to nie uważam żeby była outofmeta. 3x dash, charm, spellvamp z pasywki, bonus 20%dmg jeżeli trafimy charmem, true dmg.

Czego chcieć więcej od middera.

Opublikowano

No właśnie sam się zdziwiłem jak ktoś tam up napisał, że ma znerfione q i e. Przecież droga ashe na rankedzie padała na E, dfg, Q.

Opublikowano

UP

Twoje argumenty są inwalidą.. ale mi sztuka zabić ADC na 2 skille i to z DFG.. zagraj Gragasem i wtedy sie dowiesz czemu Ahri rzadziej pickowana jest.. ADC pada na samego ulta..

Opublikowano

nauczyli się kontrować ahri, a nią gra się nie przyjemnie ja tam jej nigdy nie pickuje na soloq

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Myślę, że nie jest zapomniana. Na rankedach pickują całkiem inne championy. Mnie się dość często trafia i robi nieziemski dmg.

To jest raczej kwestia tego, do którego teamu trafisz, bądź tego czy grasz rankedy, bądź nie.

Opublikowano

Skonczylo sie na nia parcie. Tak jak teraz powoli na yasuo czy kiedys gdzy na midzie gralo sie tylko kata i najwieksza na nia kontra gragas xD. Ludzie graja az im sie nie znudzi. Nie jest zapomniana jest mniej grana. Tak samo lee na midzie jest mniej grany a ma potencjal. Tyle

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ahri była kiedyś grana, bo w teamfightach robiła więcej niż teraz. Aktualnie stała sie jednotargetowcem, zmniejszyli jej dmg z q, w i ulta, ale dodali do charma bonus, ktory powieksza dmg jeżeli sie kogos nim trafi, a jak wiemy taki charm moze najwyzej trafic jedną osobe. ;)

Tak więc podczas lejnowania jest wciąż tak dobra jak kiedyś, więc ziggsa nie problem pokonać, wystarczy mieć mózg, no i troche refleksu ; ]

Opublikowano

Jeszcze co do jakiś wątpliwości czy Ahri jest słaba...

Grałem wczoraj tak dla testu nią normala.

Tak wiem jestem silverem niski poziom jak dla was itp.

Ale pomimo tego ze jest cieżko na yasuo na lini nie zginąłem ją ani razu (na lini) a gre skończyłem 13/1

Tutaj macie link do lolkinga żeby nie było jakichś wątpliwości że kłamie

http://www.lolking.net/summoner/eune/40863284#matches/764634734

Więc pomimo licznych nerfów uważam ją ciągle za bardzo silną postać, a to że nie jest grana na LCS nie znaczy od razu że jest słaba tj. Jeżli te sławy na LCS zagrają jakąś postacią jest na cały czas grana na normalach potem czyt. (Anivia).

Więc na przyszłość prosze was nie sugerujcie się tym czym grają na lcs tylko miejcie własne upodobania co do wyboru postaci.

Dziekuje Dobranoc

Arency_eune_92_3_logo.png

Opublikowano

wg mnie nauczono się kontrować Ahri, w tej chwili jest ona silna 1v1, dostała buff na charm, tf nie są najgorsze ale w obecnej mecie są lepsze picki

Opublikowano

silna postac, dobry burst, ale co z tego jak jest le blanc? znaczy ona ma poke i dobry burstm ale le blanc ma potezny burst i lepszy escape juz przed 6

ahri jest mocna, dostala buffa na burst, nerfa na poke, jest silna

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...