Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra długo się wczytuje

L3siak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich od 2 dni gram w NFS World i mam pewien problem a o to on:

Gdy wchodze do garazu wczytywanie jest krociutkie gdy wychodze czekam ok 2 min...

Gdy ide na jakis wyscig to juz jest masakra raz mialem przypadek 20 min i mi scrashowalo w dodatku 

Ktos wie co na to poradzic?

5vwxw5.png

Opublikowano

Jaki masz net? Podaj prędkość uploadu i downloadu. I wyłącz zaporę windowsa, szczegóły w grze na minimum, filtr społecznościowy i wyłącz windows areo w opcjach grafiki gry,

Opublikowano

http://www.speedtest.pl/test/79426198

Link do testu(Byl odpalony nfs world na wczytywaniu wiec predkosc 8mb to falsz przewaznie jest ok 10 mb :) upload takze wiekszy przewaznie 1.2

Klasyczny Windows jest minimalne detale sa synchronizacja off Zapore wlasnie wylacze

Windows areo w opcjach gry? nie rozumiem 

Fliltr spolecznosciowy takze nie rozumiem

5vwxw5.png

Opublikowano

Filtr społecznościowy jest w opcjach.

ESC->Opcje->Społecznościowe i wyłącz filtr.Filtruje on graczy jakich widzisz i z jakimi się ścigasz.

Opublikowano

Dokładnie to usuwa on malowanie z wozów (tylko dla ciebie je usuwa :D), zostawiając czyste modele wozów, które są w plikach gry, odciążając połączenie internetowe.

Opublikowano

Filtr społecznościowy jest w opcjach.

ESC->Opcje->Społecznościowe i wyłącz filtr.Filtruje on graczy jakich widzisz i z jakimi się ścigasz.

Dokładnie to usuwa on malowanie z wozów (tylko dla ciebie je usuwa :D), zostawiając czyste modele wozów, które są w plikach gry, odciążając połączenie internetowe.

O dziwo mam wylaczone 

P.s zauwazylem opcje widoczne uszkodzenia czy wylaczenie jej cos da?

5vwxw5.png

Opublikowano

O dziwo mam wylaczone 

P.s zauwazylem opcje widoczne uszkodzenia czy wylaczenie jej cos da?

Niewiele, ale zawsze coś.

Opublikowano

Niewiele, ale zawsze coś.

Po waszych pomyslach skrocil sie czas oczekiwania o kilkanascie sec(jest to widoczne) 

A mi ratuje zbedne nerwy, cos wiecej?

5vwxw5.png

Opublikowano

Wyłącz wszelkie komunikatory, i strony w przeglądarce takie jak facebook, nk, you tube, last fm. itp

Opublikowano

Wyłącz wszelkie komunikatory, i strony w przeglądarce takie jak facebook, nk, you tube, last fm. itp

Nie uzywam przegladarki w tym czasie

5vwxw5.png

Opublikowano
http://www.razerzone.com/gamebooster

Link do oficjalnej strony gameboostera, pamiętaj o rejestracji, bo trzeba się logować by używać programu, dodajesz nfsa do programów

1. DKBAy6c.png

2. LpuHpYN.png (sorry że heartstone, a nie nfs, ale nfsa mam dodanego) klikasz na kwadrat z grą, gra będzie dodana na liste gameboostera

3. 13U8I9W.png klikasz na liście dodanych gier

4. XSmULOf.png a następnie klikasz to, gra się odpali

Opublikowano

Spróbuj odpalić grę przez gameboostera(program do optymalizacji,poszukaj w googlach).

http://www.razerzone.com/gamebooster

Link do oficjalnej strony gameboostera, pamiętaj o rejestracji, bo trzeba się logować by używać programu, dodajesz nfsa do programów

1. DKBAy6c.png

2. LpuHpYN.png (sorry że heartstone, a nie nfs, ale nfsa mam dodanego) klikasz na kwadrat z grą, gra będzie dodana na liste gameboostera

3. 13U8I9W.png klikasz na liście dodanych gier

4. XSmULOf.png a następnie klikasz to, gra się odpali

Powiadacie ze to cos da?

Zainstalowany 3.4, poniewaz jemu najbardziej ufam potem przetestuje.Aktualnie nie mam na to czasu

5vwxw5.png

Opublikowano

Powiadacie ze to cos da?

Da ponieważ gamebooster zamyka zbędne procesy, obciążające komputer i łącze internetowe.

Opublikowano

A więc tak

Na początku pieknie sie laduje bylem zachwycony wiec natychmiast lece do garazu kupuje wymarzone porshe za 2 miliony

Jade testowac jest bajka troche przycina ale to nic

Wyscig ladowanie ok 10 min wylaczylem z ogromnymi nerwami nie rozumiem ...

Po paru min sie *******

Sa jeszcze inne sposoby?

Czytalem tez ze to wina patchu EA

5vwxw5.png

Opublikowano

Raczej nie, ewentualnie możesz spróbować reinstalu, lecz wątpię czy to coś da.

Reinstal nic nie daje czytalem na forach

5vwxw5.png

Opublikowano

Przeskanuj kompa, może masz na nim jakieś wirusy.

Otoz to.. 

Sa wirusy ale nie zainstaluje avg bo to mi kompa w drobny mak zmiecie teraz poszperam z advanced care ultimate

Jest juz pelny skan czekam na rezultaty :)

Nie tam czysciutko...

Czekam na dalsze pomysly

5vwxw5.png

Opublikowano

Da ponieważ gamebooster zamyka zbędne procesy, obciążające komputer i łącze internetowe.

Nie w każdym przypadku ;)

@topic

Prosty, a często pomocny program "Ccleaner".

Warto go użyć, bo oczyszcza on dysk systemowy ze zbędnych plików oraz usuwa błędy w rejestrze, co znacznie wpływa na poprawienie ogólnej pracy komputera.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Nie w każdym przypadku ;)

@topic

Prosty, a często pomocny program "Ccleaner".

Warto go użyć, bo oczyszcza on dysk systemowy ze zbędnych plików oraz usuwa błędy w rejestrze, co znacznie wpływa na poprawienie ogólnej pracy komputera.

Ccleaner zastapilem advanced system care 7 jego funkcje:

Zagrozenia

Bledy w rejestrze

Zatrzyj slady

Niepotrzebne pliki

Przyspiesz Internet

Bledne Skróty

Defragmentuj rejestr

Przyspiesz system

Zabezpieczenia www

Bledy dysku

Aktualizacje windows

Pofragmentowane pliki

W pelni zastepuje all programy mi on odpowiada rowniez sa dodatkowe funkcje od ramu itd ...

5vwxw5.png

Opublikowano

Zmień rozdzielczość na 800 x 600, ja sam gram na takiej bo komputer nie daje rady, ale da się przeżyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...