Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus ?

Bartij2

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem, chcodzi o to ze na moim komputerze dzieja sie dziwne żeczy np : przegladarka sama sie zamyka (chrome i mozilla) myszka sama sie porusza na srodek ekranu... gdy proboje uruchomic okno Avasta by przeskanowac komputer to tez samo sie zamyka i inne dziwne zeczy nie wiem co robic, nie wiem czy to wirus czy co :( prosze o pomoc

64l7.png

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej wirus

Ściągnij coś lepszego niż avasta np AVG 

Przeskanuj komputer MBAM i AdwCleaner najlepiej w trybie awaryjnym 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

przepraszam ze spamie to jest kontynuacja tematu W*R*U*    i przepraszam ze nie napisze tego słowa ale po prostu w to nie wierze,,, to musi byc napewno jakis w*r*s, ZA KAZDYM RAZEM GDY MOJ KOMPUTER USŁYSZY TO HASŁO (w*r*s) to przegladarka sie zamyka ? moze mi ktos powiedziec co jest grane ? wpisze w google w*r*s i sie zamyka gdziekolwiek to wpisze i sie odrazu zamyka ( kazdy sie chyba domysla o co chodzi z tym W*r*s) nie moge tego napisac w pełni bo przegladarka mi sie zamknie,  jezeli ktos wie jak to naprawić to błagam o pomoc na gg: 9328969

tak samo jak uruchamiam okno AVASTA tez sie zamyka, jak uruchamiam menager (ctrl+alt+delete) tez sie odrazu zamyka)

64l7.png

Opublikowano

Już widzę wirusa. wyłącz wszystko co nie jest w system32. poza tym widzę że zamknąłeś komputer wtedy kiedy on nadal pracował (brak prądu, jakieś przeciążenie czy coś.)

czyli wyłącz 

- GameFirstLive

- Autoit3

- upfst_pl_14

- TWCU

- NvCpl (pokaż z jakiej lokalizacji startuje.)

@1373230489-U611928.pngwakc34 , MBAM nie nadaje się do tego typu zagrożeń tak samo jak adwcleaner. 

I jeszcze jedno, nie pisz tyle dbl postów. nikt tutaj nie siedzi 24/7. czekaj cierpliwie c:

Opublikowano

chyba sie cos zwiesiło pokazuje czas do zkonczenia : 00.00.00 pasek postępu skanowania jest naładowany na maxa i skanowanie sie zatrzymało na jakims pliku i stoi w miejscu juz prawie 6 minut ... 

64l7.png

Opublikowano

1.     dobra ale nie rozumiem mam wejsc w moj komputer > właściwości > przywracanie systemu mam zaznaczyc ta opcje i odznaczyc i kliknąć zastosuj ? 

2.     a z tym panelem sterowania to mozesz mi podpowiedziec nizej masz 3 ss z tygo panelu : i sory za te smieszne paski to karta graficzna mi siada

1.http://pl.tinypic.com/?t=postupload

2.http://pl.tinypic.com/view.php?pic=jtqadx&s=8#.UwIg72J5NAI

3.http://pl.tinypic.com/r/sebtko/8

64l7.png

Opublikowano

Po co napisałeś 2 temat zamiast zaktualizować poprzedni ? 

http://www.mpcforum.pl/topic/1151198-wirus/

W start -> uruchom -> msconfig -> uruchamianie poszukaj procesu jushed.exe (nie jusCHed.exe!) 

Skanowałeś już w trybie awaryjnym ? 

ponieważ nie moge uruchomic tamtego teamuty w temacie jest to słowo i gdy proboje włączyć to sie przegladarka zamyka 

i tak samo nie moge uruchomic msconfig bo tez sie okno zamyka :(

udało mi sie troche oszukac wirusa gdy uruchamiam okno antrywirusa to szybko klikam na pulpit prawym i okno sie nie zamyka i doszedlem do tego ze udalo mi sie kliknac przycisk "SKANUJ"

64l7.png

Opublikowano

Niech dokończy pełne skanowanie dopiero wtedy będzie pewność

Po 2 skanowaniu możesz zrobić defragmentacje dysku

Teraz najlepiej zostaw kompa w spokoju ;)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Ściągnij coś lepszego niż avasta np AVG 

Przeskanuj komputer MBAM i AdwCleaner najlepiej w trybie awaryjnym 

W trybie awaryjnym to załatw

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...