Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MagicToMaster (Metin3) - Prywatny serwer!

Matesh2qq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na pewno pamiętacie wielki "bum" na RiseOfMetin - Gra okazała się niewypałem i w niczym nie przypominała gry Metin2.

Dzisiaj z dumą i wielkim podziwem przedstawiam wam Węgierski prywatny serwer MagicToMaster, który śmiało można nazwać "Metin3".

Magic2Master jest nowo powstałym Węgierskim serwerem prywatnym.
Serwer został stworzony na bazie kodu źródłowego gry Metin2, daje on nam wiele nowych możliwości.
Został zmieniony całkowicie desing gry, a nawet jej silnik graficzny!
Po wejściu do gry jest ciężko uwierzyć w to, że jest to gra Metin2, ale zbiegiem czasu gra daje nam poczuć smaczki klasycznego Metin'a.
Serwer ten można śmiało nazwać "Metin3"!
Zapraszam do zapoznania się z tym serwerem.

Wymagania gry (według mojej opinii):

Minimalne
- Pojemność dysku: 3 GB
- Pamieć ram: 1.5 GB
- Karta graficzna: 256 MB
- Procesor: Dwa rdzenie 2.3 Ghz
- wersja .NET Framework: 3.5

Zalecane
- Pojemność dysku: 5 GB
- Pamięć ram: 3 GB
- Karta graficzna: 512 MB
- Procesor: Cztery rdzenie 2.5 Ghz
- wersja .NET Framework: 4.0

Kila SS'ów:

maxresdefault.jpg

Kik%C3%B6t%C5%91_nagyk%C3%A9p.jpg

maxresdefault.jpg

Trailer serwera:

Video prezentujące serwer:

Co o tym sądzicie?

Jak wam się podoba taka inicjatywa?

Zapraszam do dyskusji!

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Matesh co się stało wszedłeś padłeś na psach i sobie poszedłeś xD

O prócz tego że client side jest strasznie rozjebany znikają postacie , modele , tekstury to gra się nawet "przyjemnie" troche mi to titana przypomina z grafiki i tak fajnie oldscholowo.

ps.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Matesh co się stało wszedłeś padłeś na psach i sobie poszedłeś xD

O prócz tego że client side jest strasznie rozjebany znikają postacie , modele , tekstury to gra się nawet "przyjemnie" troche mi to titana przypomina z grafiki i tak fajnie oldscholowo.

No widzisz taki ze mnie słabiak.

Poszedłem, bo skończyłem nagranie i je teraz renderuje.

Co do serwera to jestem pełny podziwu, że można stworzyć serwer, który spokojnie można mianować nową grą.

Ja nie mogę się doczekać wersji Angielskiej i oczywiście ścieżki dźwiękowej...

Błędy, które ja zauważyłem:

- Włączasz opcje to może ci wywalić runtime error.

- Client podczas wyłączania się zacina i wywala błąd.

- Kursor po wciśnięciu PPM namierza postać i na niej zastyga.

- Postać nie wykonuje ataku po kliknięciu na moby myszą, tylko staje w okolicach mobów albo zaczyna machać mieczem w powietrze.

- Grupki mobów nie ganiają za postacią (tylko mini kawałek pobiegną i koniec).

- Client jest nie zoptymalizowany, nawet na dobrym sprzęcie zdarzają się lagi.

- Ciężko trafiać moby, bo trzeba na prawdę blisko stać (My musimy podchodzić bardzo blisko, a moby biją nas nawet z daleka).

- Wydawanie serwera, który zwróci uwagę wszystkich nacji na świecie w języku Węgierskim (moim zdaniem totalna głupota).

- Niektóre modele wczytują się długo kawałek po kawałku.

- Twarze postaci w niektórych zbrojach się deformują.

To by na razie było na tyle, chyba im to wyśle po Węgiersku do supportu.

Oczywiście to jest beta otwarta (tak jakby), więc takie rzeczy mogą mieć miejsce.

Ps. mają fajny trailer wyrenderowany w 3D :P

@UP

Wow, co ci się podziało z tym clientem.

Ja nie mam, aż takich problemów z teksturami u mnie działają normalnie.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

No widzisz taki ze mnie słabiak.

Poszedłem, bo skończyłem nagranie i je teraz renderuje.

Co do serwera to jestem pełny podziwu, że można stworzyć serwer, który spokojnie można mianować nową grą.

Ja nie mogę się doczekać wersji Angielskiej i oczywiście ścieżki dźwiękowej...

Błędy, które ja zauważyłem:

- Włączasz opcje to może ci wywalić runtime error.

- Client podczas wyłączania się zacina i wywala błąd.

- Kursor po wciśnięciu PPM namierza postać i na niej zastyga.

- Postać nie wykonuje ataku po kliknięciu na moby myszą, tylko staje w okolicach mobów albo zaczyna machać mieczem w powietrze.

- Grupki mobów nie ganiają za postacią (tylko mini kawałek pobiegną i koniec).

- Client jest nie zoptymalizowany, nawet na dobrym sprzęcie zdarzają się lagi.

- Ciężko trafiać moby, bo trzeba na prawdę blisko stać (My musimy podchodzić bardzo blisko, a moby biją nas nawet z daleka).

- Wydawanie serwera, który zwróci uwagę wszystkich nacji na świecie w języku Węgierskim (moim zdaniem totalna głupota).

- Niektóre modele wczytują się długo kawałek po kawałku.

- Twarze postaci w niektórych zbrojach się deformują.

To by na razie było na tyle, chyba im to wyśle po Węgiersku do supportu.

Oczywiście to jest beta otwarta (tak jakby), więc takie rzeczy mogą mieć miejsce.

@UP

Wow, co ci się podziało z tym clientem.

Ja nie mam, aż takich problemów z teksturami u mnie działają normalnie.

No u mnie jest mega pobugowany nic prawie nie widać patrzyłem na filmiki tych turasow to też wielu tak ma ;c  Pewnie coś ala brak modeli na amd w metinie.

Już mniej wiecej wszystko zwiedziałem i wnioskuję że tak w tej grze nie dropią itemy typu buty itp . wszystko jest u handlarzy od 1 lvl aż do 180( do takiego na razie znalazłem).

Są jakieś questy których na razie nie rozumiem xD

Na pierwszą mape wchodzisz za darmo na każda inna wymagany jest level + yangi lub level + przepustka.

System skilli jest trochę dziwny jako pierwszy skill dostałem coś co wygląda nieco jak berek jednak nic mi chyba nie daje xD Dobra już wiem jak dawać w te inne skille trochę dziwnie jest to zrobione , ale mam już aure która daje + 0 wartosci ataku więc jest lepiej xDD

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Matesh co się stało wszedłeś padłeś na psach i sobie poszedłeś  xD

ps.

nie pierwszy xD ja grałem tam do 10 lvla ale stwierdziłem że granie na serwerze węgierskim bez polaków i samemu to nie to samo więc po formacie go nawet nie instalowałem :P

PS: Fajnie jakby ktoś zrobił taki polski serwer może byłoby dużo osób na nim ^^

Opublikowano

nie pierwszy xD ja grałem tam do 10 lvla ale stwierdziłem że granie na serwerze węgierskim bez polaków i samemu to nie to samo więc po formacie go nawet nie instalowałem :P

Raczej nie :D gra wymaga dużo poprawek. Ale co tam, pozostaje czekać na eksport tego eq co tam jest i obiektów bo są zarąbiste :) No chyba że nie da się ich wyexportować to szkoda ;)

Opublikowano

smrsmrsmr

No dobra to będę pierwszym 11lvl.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Gameplay w moim wykonaniu:

http://www.youtube.com/watch?v=GoW31tNHoyI&feature=youtu.be

Pozdrawiam ScreamMyName aka. LosKilleros.

Węgrzy jak chcą mieć graczy i $$$, to muszą szybko robić wersje po Angielsku ;)

@Down

Dobra nowina z tą wersja Angielską.

Ja się kładę spać, na razie i miłej gry.

Może jutro się dyskusja rozkręci i przeniosą do dyskusji (mimo, że nie stoi ponad miesiąc).

Czekam, aż ktoś napisze, że to nie jest Metin :D

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem takiego czegos nie powinno byc bo to nie metin -.-

zjebali to totalnie i nie naprawia bugow wszystkich... ale i tak szacun dla nich bo nikt nie wpadl na taki pomysl wczesniej.

Jak te przechuje sie znaja na tym az tak dobrze?

Opublikowano

Przecież grafika jest gorsza jak w "poprzednim" metin2 D: a na pewno nie jest ładniejsza. Wygląda gorzej.

Nie każdemu trafią w gust.

Moim zdaniem jeden i drugi silnik graficzny jest na równi.

Ciężko stwierdzić gdzie grafika jest lepsza...

W sumie to tylko i wyłącznie dlatego, że przyzwyczailiśmy się do starej grafiki.

Jak zauważyliście to na tym nowym silniku nie ma jeszcze cieniowania.

Ale efekt świetlne są, gdy jesteście za skała pod odpowiednim kątem w stronę słońca to widać poświatę wokół skały ;)

Moim zdaniem takiego czegos nie powinno byc bo to nie metin -.-

zjebali to totalnie i nie naprawia bugow wszystkich... ale i tak szacun dla nich bo nikt nie wpadl na taki pomysl wczesniej.

Jak te przechuje sie znaja na tym az tak dobrze?

To Metin2 z nowym silnikiem graficznym.

Niestety metinów jeszcze nie dodali, ale bossy już są.

Animacje tańców, skille itp zostały klasyczne.

Tylko dziwne z skillami jest to, że wojownik może mieć aurę, berka i silne ciało jednocześnie.

Maksymalny lvl to bodajże 180.

Ja już wysłałem swoja listę proponowanych zmian Węgra.

A bugi stopniowo znikają, jutro niby ma być kolejny update usprawniający rozgrywkę.

A te prze**uje mają powiązania z Webzenem stąd takie umiejętności.

Sourca gry mają dawno, my go dostaliśmy 100 lat za murzynami.

Serwer stoi na Hero Engine, który nie jest skomplikowany.

Gdyby "pro" technicy MPC przestali pieprzyć farmazony na MPC jacy to są dobrzy i wzięli się do roboty, to i może byśmy mieli teraz Polską wersje takiego serwera, ale po co lepiej pisać głupoty na MPC i chwalić się byle gównem.

@Edit

Właśnie coś mi się patchowało.

12 MB patch.

@Down

No a co napisałem?

Na MPC siedzi banda debili, która myśli, że coś potrafi.

Oczywiście tylko "myśli", bo napisanie prostego questu w Lua nie czyni ich programistami, a tak się obwołują, bo napisali questa ^^

Wielki MPC Coders Team w którym może 2-3 osoby coś potrafią, a reszta google -> "ready to use script <name>" -> "pisanie" programu -> chwalenie się na MPC, że questa napisał albo ramkę z paskiem życia w Metinie dodał.

Beka z typów :D

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Nie każdemu trafią w gust.

Moim zdaniem jeden i drugi silnik graficzny jest na równi.

Ciężko stwierdzić gdzie grafika jest lepsza...

W sumie to tylko i wyłącznie dlatego, że przyzwyczailiśmy się do starej grafiki.

Jak zauważyliście to na tym nowym silniku nie ma jeszcze cieniowania.

Ale efekt świetlne są, gdy jesteście za skała pod odpowiednim kątem w stronę słońca to widać poświatę wokół skały ;)

To Metin2 z nowym silnikiem graficznym.

Niestety metinów jeszcze nie dodali, ale bossy już są.

Animacje tańców, skille itp zostały klasyczne.

Tylko dziwne z skillami jest to, że wojownik może mieć aurę, berka i silne ciało jednocześnie.

Maksymalny lvl to bodajże 180.

Ja już wysłałem swoja listę proponowanych zmian Węgra.

A bugi stopniowo znikają, jutro niby ma być kolejny update usprawniający rozgrywkę.

A te prze**uje mają powiązania z Webzenem stąd takie umiejętności.

Sourca gry mają dawno, my go dostaliśmy 100 lat za murzynami.

Serwer stoi na Hero Engine, który nie jest skomplikowany.

Gdyby "pro" technicy MPC przestali pieprzyć farmazony na MPC jacy to są dobrzy i wzięli się do roboty, to i może byśmy mieli teraz Polską wersje takiego serwera, ale po co lepiej pisać głupoty na MPC i chwalić się byle gównem.

Jebłem padłem i nie wstaje... Chłopie, dobrze mówisz ale (jedynie edycja czegoś co jest już napisane)

Myślisz że na mpc sa osoby które znają na tyle dany język żeby robić grę? Albo potrafią modelować od 0? No raczej nie...

Edytować to każdy może gdy coś jest już gotowe. Ale zrobić to już nie. Oni mają ludzi którzy mają głowy i znają języki. Tyle. 

Co z tego że masz source jak kilka osób coś z tego zrobi i na 100% nie zmieni silnika gry tylko wprowadzi jakieś dobre systemy gry.

Opublikowano

Serwer widzę jakiś fajny :D wręcz zajebi*** i nowoczesny obejrzę wszystkie filmiki o tym serwie i może zagram dla testu jak przypadnie mi do gustu to zagram na dłużej :).

@ Ile tam gra ludzi dziennie i czy są tam jakieś polaki i polskie gildie ?

Dobra jednak się mylę co do serwa :D grafika prawie niedokończona skille żenujące te zbroje i miecze + wygląd postaci i twarzy również zepsuli gra wygląda jak jakieś chińskie gówno. Nie zagram.

ddz8gi.png

Opublikowano

Serwer widzę jakiś fajny :D wręcz zajebi*** i nowoczesny obejrzę wszystkie filmiki o tym serwie i może zagram dla testu jak przypadnie mi do gustu to zagram na dłużej :).

@ Ile tam gra ludzi dziennie i czy są tam jakieś polaki i polskie gildie ?

Dobra jednak się mylę co do serwa :D grafika prawie niedokończona skille żenujące te zbroje i miecze + wygląd postaci i twarzy również zepsuli gra wygląda jak jakieś chińskie gówno. Nie zagram.

To jest mocna beta, grafika ma być dość drastycznie zmieniona.

Na razie naprawiają bugi i starają się przygotować wersje Angielska.

Gównem to, to nie jest - Nie znajdziesz na MPC nawet jednej na tyle kompetentnej osoby, żeby podjąć się takiego projektu.

Fajnie  by było gdyby był polski  jakis serwer;/

Polskiego raczej nie będzie, bo "pro" technicy MPC nie dorównują do pięt Węgrom.

Pewnie zaraz przyjdzie jakiś z tych naszych "pro" techników i zacznie pisać, że to nie problem stworzyć coś takiego i też by dał rade.

No, ale niestety to tylko będzie pisanie.

Ja zauważyłem, że "pro" technicy MPC nie są dobrzy w pisaniu questów, libek, diffów i ogólnym tworzeniu serwerów...

Jedyne co im dobrze wychodzi to pisanie tutaj i udawanie, że się na czymś znają, albo pseudo pomaganie komuś tylko go podkurw**jąc.

Na Polski serwer tego typu nie ma co liczyć.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

To jest mocna beta, grafika ma być dość drastycznie zmieniona.

Na razie naprawiają bugi i starają się przygotować wersje Angielska.

Gównem to, to nie jest - Nie znajdziesz na MPC nawet jednej na tyle kompetentnej osoby, żeby podjąć się takiego projektu.

Polskiego raczej nie będzie, bo "pro" technicy MPC nie dorównują do pięt Węgrom.

Pewnie zaraz przyjdzie jakiś z tych naszych "pro" techników i zacznie pisać, że to nie problem stworzyć coś takiego i też by dał rade.

No, ale niestety to tylko będzie pisanie.

Ja zauważyłem, że "pro" technicy MPC nie są dobrzy w pisaniu questów, libek, diffów i ogólnym tworzeniu serwerów...

Jedyne co im dobrze wychodzi to pisanie tutaj i udawanie, że się na czymś znają, albo pseudo pomaganie komuś tylko go podkurw**jąc.

Na Polski serwer tego typu nie ma co liczyć.

Za to ty robisz pro mapy. Tanie chińskie mmorpg które gdzieś wyciekło wraz z kodem źródłowym i to tylko pomaga im w "robieniu" tego gunwa nazwanego samozwańczo "Metin3"

64562221938.png

Opublikowano

Wieczna beka z nazwy tematu.

Jakie Metin3, heh.

btw

Wieczna beka x2.

Polska > Niemcy > Turcja  od zawsze, to, że nie dodają rzeczy na mpc tego co robią, nie znaczy, że nic nie potrafią.

Idź w chuj rób swoje mapy.

Opublikowano

Za to ty robisz pro mapy. Tanie chińskie mmorpg które gdzieś wyciekło wraz z kodem źródłowym i to tylko pomaga im w "robieniu" tego gunwa nazwanego samozwańczo "Metin3"

Takiego bólu dupy się spodziewałem.

Dupa boli "wielkich" techników, bo nie są w stanie stworzyć czegoś takiego.

Wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia i piszesz typowe farmazony (zakładam, że z zazdrości).

Typowe dla was zachowanie, czyli nic nie wnoszący do tematu post (bez żadnych konkretów i dowodów).

Mówisz, że jest to kod, który wyciekł z jakiegoś taniego mmorpg - No okej, udowodnij to, bo pisać byle co to ja też potrafię.

Twój komentarz jest typowy dla "wielkiego" profesjonalisty w stawianiu serwerów i krytyka.

Nie robię pro map, ale robię przynajmniej coś i staram się w tym kształcić (Już potrafię robić cienie i minimape prosto z programu).

Miałem dla waszej alistri v2 wykonać mapę 4x4 za 50 zł.

Nie wiem czego ty się spodziewałeś za takie grosze.

Teraz ja odpowiem tobie na twoim poziomie:

Za to ty robisz pro serwery, gdzie twój Teoden?

A no tak... Przypominam sobie, upadł przez brak umiejętności.

W ten sposób strzeliłem ci prosto w łeb, a teraz łaskawie nie pisz już nic więcej i się nie unoś.

Oszczędź sobie wstydu i nie naskakuj na kogoś kiedy ty nie jesteś lepszy.

Ja w porównaniu do ciebie nie zdarłem z ciebie tego hajsu, nawet zachowałem to zlecenie dla siebie i nikt o nim nie wiedział (Taką mam zasadę).

Natomiast ty zdarłeś z graczy hajs już 2 razy, jeszcze masz czelność krytykować mnie i stawiać znowu serwer, bo pieniędzy zabrakło.

Trzymaj się i życzę ci powodzenia w okradaniu ludzi - To ci dobrze wychodzi.

Wieczna beka z nazwy tematu.

Jakie Metin3, heh.

btw

Wieczna beka x2.

Polska > Niemcy > Turcja  od zawsze, to, że nie dodają rzeczy na mpc tego co robią, nie znaczy, że nic nie potrafią.

Idź w chuj rób swoje mapy.

Już ci tłumacze.

"Metin3", bo przypomina Metina, ale nim do końca nie jest.

Nazwa samozwańcza :)

RiseOfMetin było także nazywane "Metin3".

Wszyscy się podniecali, ale się okazało, że jest strasznym niewypałem i nie ma nic z Metinem wspólnego.

Teraz wyszła gra / serwer podobny do Metina, to nagle spina, że tego nie można nazwać "Metin3".

Co do dodawania rzeczy na MPC.

Ja nie jestem zwolennikiem tego.

Polacy potrafią wiele, ale jest to garstka osób, które można policzyć na palcach.

Reszcie nikt nie każe dodawać swoje rzeczy na MPC, ale tych rzeczy nawet na serwerach nie widać.

Popatrz sobie ile teraz gotowców startuje, zero własnej inicjatywy.

Polacy mają dobre modele, strony, ładne prezentacje, ciekawe questy, nowe interface itd.

Ale tak jak mówię jest to garstka osób.

Specjalnie dla ciebie ich wymienię:

- BombWork (Strony i świetne modele broni / zbroi).

- Tenma (Cało kształt i wypasione questy).

- Evor (Dobre zabezpieczenia clienta, skompilował praktycznie cały wyciek i jakoś się tym nie chwali - pochwaliłem się za niego).

- TreeN (Zajebiste mapy. Perfekcyjne modele petów, wierzchowców i mobów).

- HeniekLopata (Ładnie i gruntownie przebudowany interface).

- Szykra (Systemy łowienia i inne ciekawe zmiany).

- Bambus3k (Zawsze miał wszystko pierwszy).

- Terenzo (Dobre pliki serwerowe i do tego darmowe).

- Kamer (Tworzenie botów poprzez edycje clienta).

- Asek (Niedawno poznałem typa, ma istną bazę danych na PC - Wszystkiego co związane z Metinem).

Na pewno nie wymieniłem wszystkich ogarów, ale większość już na pewno.

Moim zdaniem tylko z nimi warto gadać i robić interesy.

@topic

Na M2M znowu była aktualizacja i poprawili w niej minimapy.

@Down

Asek to nie Hooltras, z tego co mi wiadomo miał serwer z BombWorkiem i ludzie podczas rozpakowywania clienta z radości robili pod siebie (typowe złodziejstwo i okradanie Asek'a i BombWork'a, ale czego innego spodziewać się po randomach z MPC).

Pominąłem Wydymiona, bo tak na prawdę gówno potrafi.

Jestem skłonny pokusić się stwierdzeniu, że kupuje wszystko jak Aincard i się tylko chwali.

Do tego nie jest zbyt inteligentny, oto dowód (Jak można robić takie przekręty na swoim serwerze i tak oszukiwać graczy):

http://www.youtube.com/watch?v=S7I-QQEerPQ

Client Wydymiona wcale nie jest estetyczny (Pomijam już jego wagę, bo jest w nim pełno syfu z Reventiala):

px-sxlypnzerrumrsxlgset.jpg

Sam Wydymion jest oszustem i właśnie został Wydymany przez ŻabQ.

Serwer pewnie zamknie i mam nadzieje, że tym razem zawinie się na stałe.

Ale mniejsza już o tą listę...

Wróćmy do tematu MagicToMaster, bo się spam robi.

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Takiego bólu dupy się spodziewałem.

Dupa boli "wielkich" techników, bo nie są w stanie stworzyć czegoś takiego.

Wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia i piszesz typowe farmazony (zakładam, że z zazdrości).

Typowe dla was zachowanie, czyli nic nie wnoszący do tematu post (bez żadnych konkretów i dowodów).

Mówisz, że jest to kod, który wyciekł z jakiegoś taniego mmorpg - No okej, udowodnij to, bo pisać byle co to ja też potrafię.

Twój komentarz jest typowy dla "wielkiego" profesjonalisty w stawianiu serwerów i krytyka.

Nie robię pro map, ale robię przynajmniej coś i staram się w tym kształcić (Już potrafię robić cienie i minimape prosto z programu).

Miałem dla waszej alistri v2 wykonać mapę 4x4 za 50 zł.

Nie wiem czego ty się spodziewałeś za takie grosze.

Teraz ja odpowiem tobie na twoim poziomie:

Za to ty robisz pro serwery, gdzie twój Teoden?

A no tak... Przypominam sobie, upadł przez brak umiejętności.

W ten sposób strzeliłem ci prosto w łeb, a teraz łaskawie nie pisz już nic więcej i się nie unoś.

Oszczędź sobie wstydu i nie naskakuj na kogoś kiedy ty nie jesteś lepszy.

Ja w porównaniu do ciebie nie zdarłem z ciebie tego hajsu, nawet zachowałem to zlecenie dla siebie i nikt o nim nie wiedział (Taką mam zasadę).

Natomiast ty zdarłeś z graczy hajs już 2 razy, jeszcze masz czelność krytykować mnie i stawiać znowu serwer, bo pieniędzy zabrakło.

Trzymaj się i życzę ci powodzenia w okradaniu ludzi - To ci dobrze wychodzi.

Już ci tłumacze.

"Metin3", bo przypomina Metina, ale nim do końca nie jest.

Nazwa samozwańcza :)

RiseOfMetin było także nazywane "Metin3".

Wszyscy się podniecali, ale się okazało, że jest strasznym niewypałem i nie ma nic z Metinem wspólnego.

Teraz wyszła gra / serwer podobny do Metina, to nagle spina, że tego nie można nazwać "Metin3".

Co do dodawania rzeczy na MPC.

Ja nie jestem zwolennikiem tego.

Polacy potrafią wiele, ale jest to garstka osób, które można policzyć na palcach.

Reszcie nikt nie każe dodawać swoje rzeczy na MPC, ale tych rzeczy nawet na serwerach nie widać.

Popatrz sobie ile teraz gotowców startuje, zero własnej inicjatywy.

Polacy mają dobre modele, strony, ładne prezentacje, ciekawe questy, nowe interface itd.

Ale tak jak mówię jest to garstka osób.

Specjalnie dla ciebie ich wymienię:

- BombWork (Strony i świetne modele broni / zbroi).

- Tenma (Cało kształt i wypasione questy).

- Evor (Dobre zabezpieczenia clienta, skompilował praktycznie cały wyciek i jakoś się tym nie chwali - pochwaliłem się za niego).

- TreeN (Zajebiste mapy. Perfekcyjne modele petów, wierzchowców i mobów).

- HeniekLopata (Ładnie i gruntownie przebudowany interface).

- Szykra (Systemy łowienia i inne ciekawe zmiany).

- Bambus3k (Zawsze miał wszystko pierwszy).

- Terenzo (Dobre pliki serwerowe i do tego darmowe).

- Kamer (Tworzenie botów poprzez edycje clienta).

- Asek (Niedawno poznałem typa, ma istną bazę danych na PC - Wszystkiego co związane z Metinem).

Na pewno nie wymieniłem wszystkich ogarów, ale większość już na pewno.

Moim zdaniem tylko z nimi warto gadać i robić interesy.

@topic

Na M2M znowu była aktualizacja i poprawili w niej minimapy.

Wracam sobie po soczystym banie bez powodu. I od razu muszę wtrącić parę zdań bo pieprzyć grubo głupoty.

Co to twojej listy to tak ..

Pieczara - nic ciekawego nie zrobił strony robi paskudne większość jest jedno/dwukolorowa i to nie gra ze sobą. Nie wiem jak z kodem bo na razie nie jestem w posiadaniu żadnej jego strony z tego co wiem zbyt dużo włamów nie było na jego strony więc może dziurawe nie są. Modele też robi paskudne chude łuki , 2 ręki mniejsze od mieczy dzwony wygladają jak patyki. Nie wiem o co ta podnięta.

Tenma - Niczym mi aż tak nie zaimponował te jego zmiany w game jak działające NNO było już dawno temu na jakimś serwie na E pamiętam była to lekka kopia iMetina , ale NNO było tam "odbugowane". Te odbugowane ostrze czy nie wiem co on tam jeszcze zrobił też nic ciekawego - Nie potrzebne. Jednak mimo wszystko można go zostawić na tej liście.

Evor - Nie znam za bardzo kolesia nie miałem jeszcze okazji z nim rozmawiać jednak z tego co zauważyłem to jakiś "koleżka" teodora , więc dla mnie automatycznie staję się takim samym zerem jak ten placek.

TreeN - Dobre mapy robi , bronie trochę słabe ( łuki , 2 reki , dzwony ). Reszta na +

HeniekŁopata - nie znam

Szykra - On miał parę ciekawych wykonań. Ogólnie na plus

Bambus - No on zasługuje do bycia na tej liście zawsze miał wszystko długo długo przed wszystkimi.

Terenzo - On to może dostać plusa za tę "toolsy" co wydał w ostatnim czasie bo jego pliki serwerowe to totalna lipa.

Kamer - +

Asek - Asek to przypadkiem nie jest Hooltras ?

Ciekawi mnie czemu pominąłeś np Endymiona & Krzywego który zrobili zajebiste edycje w cliencie. Questy które było widać na ich serwie jak ta wymiana ryb / zmianki itp to banał to prawda. Jednak edycje clientowe mają naprawdę fajnie i estetycznie zrobione + cały czas postuja coś nowego.

The Naid - mimo wszystko że wiemy kto to jest to od czasów Nexanity bardzo ładnie się kolega pod szlifował może rozpakowanie jego clientu nie było wielkim wyzwaniem, ale robi zajebiste edycje  nawet na jego profilu można zauważyć jak ciekawie, z pomysłem są robione te miasta.

Jachu - z wiadomych powodów

Destruct  - Nie znam go za bardzo , ale chłop się zna na rzeczy chcę zobaczyć jak będzie wyglądać jego serwer.

Pewnie ktoś jeszcze by się znalazł ale nie mam głowy.

Zapominasz o jednym małym fakcie ludzie z twojej listy nie dali by rady zrobić "nowoczesnego serwera" bo po prostu nie Bambus mimo że zawsze miał wszystko pierwszy został z tyłu i teraz by nie był już taki "wielki" jak był.

Prawda jest taka że nie ważne co Ci wszyscy Pro technicy zrobili w przeszłości. Liczy się to co ludzie robią teraz. Gadasz że inni tylko pieprzą a ty się wziąłeś do roboty na nowym soruce i o to efekty ble ble. No to jak tak jest naprawdę to skończ robić wielkie sceny na MPC że inni nic nie robią .

Pozdrawiam i z uszanowaniem

@topic

Fajne wbije jest już WH ?

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

Gra zapowiada się zaje******;d zasysam klienta i zobacze :)

Jeśli ktoś gra powie na którym ''Szerverze'';d?

Opublikowano

To, że takie serwery powstają jest bardzo dobrym znakiem ;d Ludzie zabrali się ostro do roboty i może wkrótce zobaczymy tego prawdziwego Metin'a 3 ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...