Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.SG - Zarobki i pare pytań

F1eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że teraz gram na metin2.sg chciałbym zadać pare pytań, dot. gry, zarobku itd, gdyż temat o zarobku został zamknięty:

- W przeliczeniu np. Mam 75lv na Metin2.SG to jaki miałbym na Metin2.PL skoro exp na SG jest większy?
- Jak mam zarabiać? Mam 20lv, chciałbym do 30 zarobić na FMS +9 i eq.
- Czy trudno zdobyć EQ lepsze eq na większy level?
- Co na tym serwerze jest wartościowe? To samo na PL czy są jakieś specjalne rzeczy?
- Czy jest tam łatwo zdobyć bonusy dodawane do itemków?
Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Witam, co do pierwszego pytania to naprawdę trudno jest określić, ale myślę, że niewiele mniejszy może coś w okolicach 70lv, ale to tylko moje przypuszczenia, exp na Metin2.sg nie rożni się aż tak bardzo jak na Metin2.pl. Na 20 level preferuje Ci kupić rękawiczkę są bardzo tanie więc na pewno Cie stać i dropić fmsy na Bestach lecą naprawdę dobrze, udało mi się kiedyś dropnąć 2 pod rząd więc jest to spora różnica w porównaniu do polskiego metina. Później gdy wbijesz ten 35lv standardowo koń bojowy i trochę możesz posiedzieć na metinach w m2 i już powinieneś się dorobić niezłego eq. Czy trudno zdobyć lepsze eq, wydaje mi się, że nie to wszytko zależy od tego czy ktoś sprzedaje, więc ciężko określić. Ale po jakimś czasie w końcu kupisz to co potrzebujesz na wyższy level. Co wartościowe tam jest? najlepiej to idź na rynek i zobacz co najwyżej stoi, kamienie duchowe to są prawie nic nie warte więc raczej nie to samo co na polskim metinie. Na pewno jakieś epiki to chodzi bodajże po 800kk porównajmy do tego kamień duchowy warty 400k, jak widać jest diametralna różnica. Co do bonusów to jest bardzo łatwo je zdobyć, ponieważ można nimi normalnie handlować poprzez tobołek i w dodatku nie są aż takie drogie. I jak sam możesz zobaczyć jest tego sporo na rynku.

Opublikowano

Możesz ile kosztuje ta rękawica? Póki co żadnej nie widzę. 
Czy konia tak samo robi się jak na PL? 11 medali do boja i co 24h jeden?

Opublikowano

Okej, jeśli możecie to podajcie swoje nicki jeśli aktualnie gracie na serwerze, o ile chcecie. Chciałbym mieć pomóc od ręki itd. - Nie będę wyłudzał pieniędzy bo tego nie lubie :)

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze napisał, boja robi się tak samo jak na polskim metinie, nie ma skróconego czasu. A co do mojego nicku to standardowo czyli W1c4eR. Aktualnie nie gram, bo przerzuciłem się znów na serwer Diumar.

Opublikowano

Dobra, jeszcze parę pytań:

- Czy są tam KD +5?
- Czy każdy z większym lv ma itemki 2khp, 15%, bądź 10% na ludzi?
- Co się opłaca kupować by ulepszać na DT? Dajmy np. ebo +7 i do +9 lub tarcze na 61 od +7 do +9. Za ile kupie takie coś +7? Opłaca się?

Opublikowano

Dobra, jeszcze parę pytań:

- Czy są tam KD +5? Tak, wlasnie wprowadzaja kd +6

- Czy każdy z większym lv ma itemki 2khp, 15%, bądź 10% na ludzi? Tak 

- Co się opłaca kupować by ulepszać na DT? Dajmy np. ebo +7 i do +9 lub tarcze na 61 od +7 do +9. Za ile kupie takie coś +7? Opłaca się? Na malym lvlu zbroje 34/ ebony /tarcze 21-41 i helmy 21, +7 to nie wiem ja zawsze od +4 do dt lecialem :D

je0o.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...