Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC/Laptop do 2 tysięcy

hugo-DO&SF-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako że za niedługo (miesiac) mam 18 to postanowiłem sprawić sobie komputer lecz niestety nie wiem co brac :D. Pierwszy problem czy brac lapka czy stacjonara... Często lece gdzieś na robote i przydał by sie własny laptop. Dlatego tez nie wiem za co się brac bo lepsze laptopy troszke kosztują a ja mam niestety jako taki budżet. Dobra to teraz przejdziemy do tego co ja na tym sprzecie miał bym robić. Programowanie (tutaj wystarczy zwykłe gó**o), często jestem zmuszony robić grafike lub montaż flmów, z checia bym tez zagrał od czasu do czasu w "lepsiejszą" gierke, dodam ze na kompie robie z reguły kilka rzeczy na raz więc fajnie by było gdyby sie nie zacinał przy 3 czynnościach. Z góry dzięki za pomoc.

PS. W miesiac ceny za bardzo sie nie zmienią ani nie wejdzie nic nowego.

PS2. Wybaczcie za polskie znaki ale cos mi nie łapie alt... 

Opublikowano

RAM można dać ten

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/patriot-ddr3-4gb-1333mhz-cl9,24584.html

Ma radiatory i jest minimalnie tańszy, spokojnie pójdzie na 1,6Ghz

@Radtor.

Grafika jest niedostępna :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Co do lapka, to za 2k nie pograsz w nic "lepsiejszego", pod tym względem stacjonarka wypada lepiej, tak samo z renderowaniem filmów, ale to Ty musisz zdecydować co potrzebujesz, my nie wiemy jak często wyjeżdżasz i jak bardzo potrzebujesz laptopa na wyjazdach. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

To to ja wiem :D. Robote na "wyjazdach" mam co tydzień czasami co dwa. Co ja tam robie... raczej nic :) siedze i czekam az mi dadzą film do montażu lub wyniki do wpisania w program. Najgorsze jest to ze filmiki czesto robie u kumpla bo mój komputer najzwyczajniej w świecie nie daje rady a ze oferte z tymi filmikami dostałem prosto z mosto to nie miałem nawet jak sie przygotować. Najgorsze w ty wszystkim jest to ze najlepiej było by zrobić ten montaż na miejscu posiedziec dłużej i skończyć do tam zeby nie tracić kasy na dojazdy a płaca za godzine. Niestety między PC a laptopem jest taka bariera że za ta samą cene mam prawie 2 razy lepszego stacjonara niz lapka ale stacjonara nigdzie nie wezme w trase.

Opublikowano

Jeśli chodzi o laptopy to chyba najwydajniej w tej cenie będziez Lenovo G500H z i5 i HD8750. Karta graficzna d*py nie urywa, ale uruchomisz nowe gierki przynajmniej na low/medium.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...