Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PS3

lukiss1504

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W najbliższym czasie chciałbym sobie kupić PlayStation3. Do dyspozycji mam jakieś 600-800zł. I mam do was kilka pytań:

-Czy opłaca się kupić PS3 po wyjściu PS4 ?

-Czy warto kupić wersję 12GB ?

-Czy instalacja gry na dysku konsoli jest konieczna, bo dostęp do płyt będę miał prawie zawsze

-Czy kupno używanej konsoli mi się opłaci ?

-Jaka jest awaryjność konsoli ?

-Opłaca się kupić zestaw z grami/dodatkowymi padami/akcesoriami ?

-Gdzie kupować?

-Czy gry przestaną wychodzić na tę konsolę ?

-Czy gry z PSX/PS2 działają również na PS3 ?

-Czy konsola posiada WIFI, a jeśli nie do czy dostęp do internetu można uzyskać poprzez USB przez np. odbiornik

Jeszcze jedno, nie interesuje mnie kupno komputera do gier, więc mi o tym nie mówcie...

Opublikowano

1. Zależy ile masz kasy. 
2. Nie warto
3. U mnie gry nie instalują się na dysku więc nie wiem.
4. Tak
5. Im nowsza tym mnie awaryjna

6.Tak opłaca się.
7. Na allegro
8. Kiedyś na pewno ale np: fifa 14 jeszcze wyszła nawet na ps2 
9. Działają jednak musisz kupić odpowiedni model.
10.Tak konsola posiada Wi-Fi jedynie 1 część konsoli jej nie posiada.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Cześć. W najbliższym czasie chciałbym sobie kupić PlayStation3. Do dyspozycji mam jakieś 600-800zł. I mam do was kilka pytań:

-Czy opłaca się kupić PS3 po wyjściu PS4 ? Opłaca się, jest masa tytułów w które warto zagrać

-Czy warto kupić wersję 12GB ? To zależy, jeśli masz zamiar kupować regularnie gry to może być problem z pamięcią, jeśli będziesz przechodził po jednym tytule a następnie dopiero kupował inną to wystarczy.

-Czy instalacja gry na dysku konsoli jest konieczna, bo dostęp do płyt będę miał prawie zawsze Praktycznie 99% gier instaluje jakieś dane na dysku, może to być kilka MB a nawet kilka GB.

-Czy kupno używanej konsoli mi się opłaci ? Tak, ale za żadne skarby nie kupuj modelu Classic (FAT)

-Jaka jest awaryjność konsoli ? Modele Classic są najbardziej awaryjne, ogólnie rzecz biorą jeśli będziesz dbał o sprzęt to powinien posłużyć latami.

-Opłaca się kupić zestaw z grami/dodatkowymi padami/akcesoriami ? To już zależy od Ciebie, jeśli akurat jesteś zainteresowany grą czy dodatkowym padem to możesz kupić, jednak jeśli wyjdzie taniej kupno dodatkowych akcesoriów osobno to już się nie opłaca.

-Gdzie kupować? Najbezpieczniej w jakimś sklepie, najtaniej na allegro.

-Czy gry przestaną wychodzić na tę konsolę ? W końcu przestaną, w tym roku ma wyjść około 30 tytułów. Ile wyjdzie na przyszły rok to się okaże dopiero później.

-Czy gry z PSX/PS2 działają również na PS3 ? Gry z PSX'a odpalisz na każdym modelu, gry z PS2 działają tylko na 4 pierwszych modelach Classic.

-Czy konsola posiada WIFI, a jeśli nie do czy dostęp do internetu można uzyskać poprzez USB przez np. odbiornik Tylko pierwszy model nie posiadał wifi.

Jeszcze jedno, nie interesuje mnie kupno komputera do gier, więc mi o tym nie mówcie...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

-Czy opłaca się kupić PS3 po wyjściu PS4 ?

-Czy warto kupić wersję 12GB ?

-Czy instalacja gry na dysku konsoli jest konieczna, bo dostęp do płyt będę miał prawie zawsze

-Czy kupno używanej konsoli mi się opłaci ?

-Jaka jest awaryjność konsoli ?

-Opłaca się kupić zestaw z grami/dodatkowymi padami/akcesoriami ?

-Gdzie kupować?

-Czy gry przestaną wychodzić na tę konsolę ?

-Czy gry z PSX/PS2 działają również na PS3 ?

-Czy konsola posiada WIFI, a jeśli nie do czy dostęp do internetu można uzyskać poprzez USB przez np. odbiornik

Odpowiedzi na pytania masz wyżej...

Osobiście powiem Ci, że na allegro nawet w bardzo dobrym stanie ps3 za 250-350zeta znajdziesz :)

Gry będą wychodzić długoo... niektóre nadal na ps2 wychodzą...np. Fifa 13-14

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...