Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie kompa

Gość szanio22

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szanio22
Opublikowano

Witam moja ciotka chce ulepszyc kompa żeby płynnie chodził i żeby chodziły najnowsze gry

Płyta główna:intel d945psn

Procek: jakis intel 3ghz

Karta graficzna jakas radeon 128mb

Zasilacz: Q-Tec 400w

RAm:Goodram x2 258mb ddr2 pc 4200

Cena ulepszenia kompa do 1000zł

Teraz pytanie jaką karte graficzną,zasilacz i ram(4GB) kupić?

Opublikowano
Wg.moich oględzin trzeba dokupić z 8 gb ramu ( w zależności od tego ile p.główna ogarnia ), wymienic karte graficzna i kupić procek intel i5 . Proszę o doradzenie 

Budżet Ci nie starczy na to. Co tutaj wymieniać lepiej weź to opchnij i kup nowy komputer nawet jakiś używany za te 1000zł, bo tutaj po prostu nie ma co się pchać. 

4zzt3n.png

Gość szanio22
Opublikowano

Wg.moich oględzin trzeba dokupić z 8 gb ramu ( w zależności od tego ile p.główna ogarnia ), wymienic karte graficzna i kupić procek intel i5 . Proszę o doradzenie
Budżet Ci nie starczy na to. Co tutaj wymieniać lepiej weź to opchnij i kup nowy komputer nawet jakiś używany za te 1000zł, bo tutaj po prostu nie ma co się pchać.

Nie mów że za 1000zł nie można kupić ksate graficzna i ram dokupić bo procek jest dobry i nie ma potrzeby go wymieniać

Gość szanio22
Opublikowano

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx650-2gb-ddr5128bit-dvihdmid-sub-pci-express-ver-oc,34149.html
http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/goodram-ddr2-4gb2x2gb-800mhz-cl5,2044.html
http://techplanet.pl/produkty/zasilacze,83/?name=&gross_price_0=&gross_price_1=350&brand=23&brand=149&brand=242&brand=383&attributes_0=152297&attributes_2=152465&attributes_2=152373&attributes_2=152385

Co ty kur** pier**** to nie jest mój komputer wiec nic nie bd sprzedawal ciotka powiedziala ze se kupi lapka ale ja doradzilem jej ulepszenie kompa za okolo 1000zl +/- mówila ze jak sie nic nie dowiem to zadzowni do specjalisty i chyba musi tak zrobic bo tu ujowe rady dajecie.

Opublikowano

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx650-2gb-ddr5128bit-dvihdmid-sub-pci-express-ver-oc,34149.html
http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/goodram-ddr2-4gb2x2gb-800mhz-cl5,2044.html
http://techplanet.pl/produkty/zasilacze,83/?name=&gross_price_0=&gross_price_1=350&brand=23&brand=149&brand=242&brand=383&attributes_0=152297&attributes_2=152465&attributes_2=152373&attributes_2=152385
Co ty kur** pier**** to nie jest mój komputer wiec nic nie bd sprzedawal ciotka powiedziala ze se kupi lapka ale ja doradzilem jej ulepszenie kompa za okolo 1000zl +/- mówila ze jak sie nic nie dowiem to zadzowni do specjalisty i chyba musi tak zrobic bo tu ujowe rady dajecie.

Skoro jesteś takim specjalista to po co tutaj piszesz wgl? Ja tylko wyraziłem opinie co bym zrobił.

4zzt3n.png

Gość szanio22
Opublikowano

Skoro jesteś takim specjalista to po co tutaj piszesz wgl? Ja tylko wyraziłem opinie co bym zrobił.

Zastanów się co napisałeś "sprzedaj komputer" ? WTF napisałem że komputer jest ciotki... Bezsensowne nabijanie postów wyrażaniem swojej bzdurnej "opini" dziekuje dobranoc dzwonie do ciotki żeby dzwonila do speca/Close

Opublikowano

To czy ciotka nie może sprzedać kompa? ..

Ciotka pro gejmer :D.

Spec nic nie poradzi, najwyżej wciśnie GTX760 na ten zasilacz i prawdopodobieństwo, że pożegnasz się z 1.000zł będzie spore.

Temat zostawiam otwarty, gdyby się coś odwidziało.

Gość szanio22
Opublikowano

To czy ciotka nie może sprzedać kompa? ..

Kupisz?

Ciotka pro gejmer :D.

Spec nic nie poradzi, najwyżej wciśnie GTX760 na ten zasilacz i prawdopodobieństwo, że pożegnasz się z 1.000zł będzie spore.

Temat zostawiam otwarty, gdyby się coś odwidziało.

Professionalista by wciskał mocna grafe pod słaby zasilacz wiedzac ze zasilacz go nie uciągnie?! Wątpie w to,jest to zaufany człowiek nie raz jej kompa ładował
Opublikowano

Kupisz?

Professionalista by wciskał mocna grafe pod słaby zasilacz wiedzac ze zasilacz go nie uciągnie?! Wątpie w to,jest to zaufany człowiek nie raz jej kompa ładował

No właśnie widzę co załadował w kompa zaczynając od zasilacza, który jest beznadziejny. Pewnie wymienisz Q-tec 400W na FEEL 600W i tyle masz z "profesjonalisty".

Zaufany nie znaczy dobry.

Tego kompa na pewno ktoś kupi za 200zł, a za 1200 już masz naprawdę przyzwoite używki.

Gość szanio22
Opublikowano

No właśnie widzę co załadował w kompa zaczynając od zasilacza, który jest beznadziejny. Pewnie wymienisz Q-tec 400W na FEEL 600W i tyle masz z "profesjonalisty".

Zaufany nie znaczy dobry.

Tego kompa na pewno ktoś kupi za 200zł, a za 1200 już masz naprawdę przyzwoite używki.

Co ty majaczysz? To że napisałem że ładował komputer to nie znaczy że podzespoły zmieniał ... Nie wymyślaj chłopie zasilacz taki już był, jak nie masz nic sensownego do powiedzia to milcz na dobre Ci to wyjdzie.

Opublikowano

Pytanie:

Na cholere napisałeś temat jak masz "zaófanego speca od komputeruf"?

Można tylko to sprzedać i kupić używany.

graphic.png

Opublikowano

Witam moja ciotka chce ulepszyc kompa żeby płynnie chodził i żeby chodziły najnowsze gry

Płyta główna:intel d945psn

Procek: jakis intel 3ghz

Karta graficzna jakas radeon 128mb

Zasilacz: Q-Tec 400w

RAm:Goodram x2 258mb ddr2 pc 4200

Cena ulepszenia kompa do 1000zł

Widzę masz zapaloną ciotkę do gier, 0.5 GB ram, karta graficzna ma 128 MB. To ruina, na oko warta maks 200 zł. Nie ma co tutaj modernizować.

Gość szanio22
Opublikowano

UP po 1.Nie napisał to w tak żałosny sposób

po 2.Taniej jest zrobić to samemu niż kogoś zatrudniać?

Gość szanio22
Opublikowano

Widzę masz zapaloną ciotkę do gier, 0.5 GB ram, karta graficzna ma 128 MB. To ruina, na oko warta maks 200 zł. Nie ma co tutaj modernizować.

Dlatego tą ruinę chce wymienić ...

Dobra tam idź juz do tego swojego informatyka niech Ci tam modernizuje tylko potem nie pisz tematów ze coś bie działa.

W dziale komputery na tym forum już nic nie napisze i tobie też to radze bo szczekać sobie możesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...