Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skill, a dywizja...

SirPrimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej założyłem temat aby się was spytać czy też zaważyliście że w tym sezonie bo lekkim zmieszaniu dywizji poprostu gramy czasami z gównem? xD Chodzi o to że czasami nwm czm trafią sie gracze gówna którzy są wyżej od nas ... I nie, nie zakładam tematu  w sensie ,, Je*** Afki, trolly niszczą gry!" tylko chciałem sie spytać czy też to odczuliście?

W przed sezonie udało mi się wbić gold 4  z srebra ( 2 dni po rozdaniu nagród -_-) noi szło wyśmienicie nie mówię że to gold 4 to jakaś boska dywizja ale ten gold jednak mnie zadowalał ;d Ale oczywiście nowy sezon i znowu srebro... tym razem srebro 2, ludzie o podobnym mmr itd... ale co spotykam? Spotykam ludzi gówna... Sami gówno robią ale ciągle oczywiście obrażają reszte drużyny i nwm co z tym zrobić...

Macie tak samo?

Opublikowano

Przecież nie każdy gra zawsze like a pro.

Często trafiają się słabsze gry. Zakładając że np. 3000 osób na 6000 osób grających zagra słabo to masz 1/2 szansy na trafienie na takiego gracza.

Przecież ty pewnie też masz słabsze gry i wtedy to ciebie wyzywają od "gówien". 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Oczywiście że mam, zwykle gdy biorę postać która wcześniej dużo nie grałem albo gdy jestem mocno poddenerwowany... A i w grze ich nie wyzywam próbuje jakoś nawiązać normalny kontakt a nie prowadzić z nim flamewar...

Opublikowano

Nie wiem co ma na celu ten temat, w każdej dywizji ( nawet w diamencie ) jest dużo gówien, które albo kupiły konto, albo wyboostował ich ktoś, albo jakimś fartem się tam dostali, ale co z tego? trzeba grać dalej i się nie denerwować, tobie też na pewno nie raz dawało słabych jak i dobrych graczy, to nie tak, że ty masz zawsze najgorzej.

Opublikowano

To wszystko zależy od osób jakie ci się trafią. Nieraz mogą być lepsze niż we wielu poprzednich meczach. Dobra gra też zależy od humoru gracza. Praktycznie każda rzecz wpływa na jakość rozgrywki. To, że ktoś teraz źle zagrał nie musi oznaczać, iż nie potrafi grać.

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Nie wiem co ma na celu ten temat, w każdej dywizji ( nawet w diamencie ) jest dużo gówien, które albo kupiły konto, albo wyboostował ich ktoś, albo jakimś fartem się tam dostali, ale co z tego? trzeba grać dalej i się nie denerwować, tobie też na pewno nie raz dawało słabych jak i dobrych graczy, to nie tak, że ty masz zawsze najgorzej.
Zgadzam się w 100%. To czy wygrasz to sprawa twojego humoru. To czy np. jak top odda FB ty pomyślisz "Co za kretyn", czy jednak "Kurcze, nie udało mu się. Będę musiał mu pomóc". Jasne zdarza się że trafi się słaby gracz do drużyny, ale to trzeba przeboleć. Nie ma sensu wkurzać się na coś czego nie możemy zmienić. Rozgrywka zależy w 80% od ciebie. (Trudno to zrozumieć, ale z czasem pojmiesz :) ) Dla przykładu: dziś grałem mecz który z pozoru był przegrany. W teamie miałem Mastera Yi z Platyny 3, którego w S4 przydzieliło do B3. Ten owy Yi oddał 3 kille Zacowi na topie. Zac z przeciwnej nas zwyzywał że nooby, itp. W każdym razie kilka pierwszych TF przegraliśmy, ale mimo napiętej sytuacji (Mundo pisał "we lose" co 2 min - Ignore pomógł) wycarrowałem to z fizzem. Co ciekawe ten owy prosowy Zac na sam koniec zwyzywał swój team, pomimo że oni byli LEPSI, tyle że MOJE NASTAWIENIE i KOMUNIKACJA pozwoliła drużynie uwierzyć że to jest do wygrania. Gdy oni byli przy inhi, Yi zrobił solo nexus i win :3 Co do tego że jest 50% szansy na wybranie "lepszego teamu" to często przed dołączeniem do lobby proszę żebym trafił do lepszej drużyny xD Sprawdzanie lolnexus.com też pomaga :) PS. Zczajcie mojego SKILLA :D

http://static.lolking.net/summoner/eune/30802153

(Pierwszy raz mam więcej W od L
Opublikowano

Osobiście uważam, że dużo lepiej i wygodniej było kiedy zamiast tych wszystkich lig i dywizji były punkty ELO. Teraz, strasznie dużo słabych graczy siedzi w gold 5 bądź silver 5 nie mogąc się wybić wyżej przez co psują grę innym. Poza tym, sezon zaczął się całkiem niedawno i gra dużo trolli którzy łatwo się denerwują i wychodzą z gier. W trzecim sezonie, miesiąc przed końcem wybiłem się z gold 4 do platyny 3 bez żadnych problemów, ponieważ każdemu zależało na wygranej. A teraz? Masakra, całkowita rzeź noobów gra na rankedach. Przed chwilą przegrałem 6 rankedów z rzędu i spadłem o ligę niżej. Swoją drogą, dywizja nie pokazuje do końca swojego skilla gdyż nie raz widziałem ludzi z diamentu, którzy nie dawali sobie rady z przeciętnym silverem - oczywiście, każdy ma gorszy dzień, jednakże nie usprawiedliwia go to od słabego farmienia bądź dawania dupy w prawo i lewo :)

Także pod sumując, ELO było dużo lepsze niż aktualne dywizje.

@Up
Nie zgadzam się z twoim zdaniem " Rozgrywka zależy w 80% od Ciebie." 

Przypuśćmy, grasz na supporcie. Twój Top, Mid oraz Adc nie radzą sobie bo po prostu są słabi lub natrafili na lepszych przeciwników. Ty jako support nie zrobisz za wiele, tym bardziej nikogo nie zabijesz. W lola gram prawie 1300 dni (policz sobie jeżeli Cię to interesuje) i nie raz grając na bocie jako support nic nie mogłem zrobić gdyż nie miałem jak. Oczywiście zdarzały się wyjątki, że wycarrowałem grę supportem, ale takie przypadki zdarzają się raz na 100 gier supportem. Dobre i pozytywne nastawienie powinien mieć każdy w Twoim teamie a nie tylko Ty, nie grasz sam.

Opublikowano

Dywizja gowno znaczy. Na teamowkach rozpieprzalem diamond 4/5/platyny, na turnieju h2w platyny z topa a sam siedzialem w silverze. W tej chwili jestem s2 przez ferie zamiary na golda a przez wakacje moze jakas platynka sie uda ale mniejsza. Dywizja gowno znaczy. Kumpel wyszedl z bronzu w zeszlym sezonie do g1 teraz ma p3 i na mia zasluguje a inny tez z bronzu wyszedl i ma g1 teraz a gra slabo, imi slabiej niz ja. Inny typ wogle nie umie grac a go wykerowali do s4. Beka zycia dywizje nie odzwierciedlaja skilla teraz po eloboostingach to nic nie znacza

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

lol riot to wgl. grupa zjebów których gówno to obchodzi, bo oni dostają kasę i mają w dupie cały ten system ligowy i nerwy graczy

ja osobiście na początku sezonu wszystko ładnie szło i przymierzałem się do platyny, wbiłem gold2 i przegrałem 15 meczy z rzędu. Tak, przegrałem 21 meczy i wygrałem tylko 3, na dodatek spadłem do srebra.. Ogólnie szkoda słów na tą gówniana grę, mająć staty z którymi powinienem wygrywać 17-5, 20-4 itp itd wychodząć z lini z kilkoma killami gówno to daje bo trafia mi się przeważnie pl premade albo premade bot, którzy robią 0-11 , 0-5 i mają to w dupie ogólnie szkoda słów na riot, trzeba chyba konto sprzedać bo szkoda nerwów

nie żale się, ale te mecze nie były przegrywane z mojej winy i nie były do wyccarowania poprostu pisze jak to odczułem na własnej skórze

Opublikowano

Poziom zdecydowanie inny. Miałem mmr p1/d5, po serii wyrzuciło mnie do g1 (4 gry za afkami), potem 6 pod rząd znowu afki, 1 sam przejebałem, kilka wygrałem i znowu seria afków. (wiem, pech) Przez to mam ujemne w/l ratio i gram ze słabszymi. Generalnie pasowałoby poczekać aż wszystkie wycarrowane gówna pospadają, ale mi się nie chce. i tak przykłodowy gość z duo plat 3 robi 100 cs/30 min.

TL:DR tak, poziom jest inny, imo gorszy

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Ja mam brąz 1 i wygrałem 2 pierwsze mecze [seria do silvera] i 2 przegrane, został ostatni, nie wiem czemu, ale wyszukuje mi po 3-4 ludzi z golda i to nawet Gold 3-4 więc nie wiem co ja mam zrobić żeby te mecze wygrać, i czemu człowiek z goldem, z mojego team gra gorzej ode mnie bądź feeduje xD

Opublikowano

@-eZg

Nie mogłeś spaść do silvera przegrywając gry nie licząc tych pierwszych 10 gier rankingowych. 

Opublikowano

Spotkałem takich ;) Ludzie z gówna wyboostowane placementy i taki janusz z soloq psuje gre, bo ma 40 farmy w 30 minucie. Trzeba poczekać aż plebs spadnie niżej... Nie każdą grę da się wygrać, życie

Opublikowano

Mam czasem gorsze dni... Zwykle wtedy kiedy jestem zdenerwowany lub gram postacią którą dużo nie grałem... I kiedy oddadzą FB nie myśle dorazy że kretyni ;d chyba że trolują to inna sprawa bo czasem i tacy się zdarzają ;d Zwykle myśle ,, kurde... mam nadzieję że sobie poradzi..." i nie jestem graczem który wyzywa innych xD

Opublikowano

Mnie najbardziej rozwalają ludzie piszą coś w stylu że oni top bo oni go mainują a zaraz 0/4/0 i co w tedy zrobić? Jak można tak nie ogarniać? Oczywiście zdarzają mi się takie gry wtedy staram się tylko farmić i w late strach postrach bo najczęściej gram tankami.

Po prostu ta gra powinna być od minimum 15 lat bo te dzieci padną 2 razy i od razu flamewar na wszystkich, najczęsciej jest tak że jak toper odda first blooda w 2 min to od razu flame w stronę junglera bo nie gankuje... no bez jaj

Opublikowano

Osobiście uważam, że dużo lepiej i wygodniej było kiedy zamiast tych wszystkich lig i dywizji były punkty ELO. Teraz, strasznie dużo słabych graczy siedzi w gold 5 bądź silver 5 nie mogąc się wybić wyżej przez co psują grę innym. Poza tym, sezon zaczął się całkiem niedawno i gra dużo trolli którzy łatwo się denerwują i wychodzą z gier. W trzecim sezonie, miesiąc przed końcem wybiłem się z gold 4 do platyny 3 bez żadnych problemów, ponieważ każdemu zależało na wygranej. A teraz? Masakra, całkowita rzeź noobów gra na rankedach. Przed chwilą przegrałem 6 rankedów z rzędu i spadłem o ligę niżej. Swoją drogą, dywizja nie pokazuje do końca swojego skilla gdyż nie raz widziałem ludzi z diamentu, którzy nie dawali sobie rady z przeciętnym silverem - oczywiście, każdy ma gorszy dzień, jednakże nie usprawiedliwia go to od słabego farmienia bądź dawania dupy w prawo i lewo :)

Także pod sumując, ELO było dużo lepsze niż aktualne dywizje.

@Up

Nie zgadzam się z twoim zdaniem " Rozgrywka zależy w 80% od Ciebie."

Przypuśćmy, grasz na supporcie. Twój Top, Mid oraz Adc nie radzą sobie bo po prostu są słabi lub natrafili na lepszych przeciwników. Ty jako support nie zrobisz za wiele, tym bardziej nikogo nie zabijesz. W lola gram prawie 1300 dni (policz sobie jeżeli Cię to interesuje) i nie raz grając na bocie jako support nic nie mogłem zrobić gdyż nie miałem jak. Oczywiście zdarzały się wyjątki, że wycarrowałem grę supportem, ale takie przypadki zdarzają się raz na 100 gier supportem. Dobre i pozytywne nastawienie powinien mieć każdy w Twoim teamie a nie tylko Ty, nie grasz sam.

No tak normalnym suppem nie wygrasz. Chyba że się weźmie Annie czy Kayle :) Chociaż nafeedować swojego ADC Threshem to też w jakiś spodób "carrowanie"

Opublikowano

Teraz można spaść z ligi, poza tym mmr nie pozwoli na to żeby osoba przegrywająca wszystko grała z osobą wygrywającą.

W ligach Bronze Silver najlepszą metodą jest mute all na początku gry, to działa.

Opublikowano

@-eZg

Nie mogłeś spaść do silvera przegrywając gry nie licząc tych pierwszych 10 gier rankingowych. 

mogłem, od s4 jest włączona możliwość spadania z dyzwizji

Opublikowano

Szczerze to ja nie wiem po co są takie tematy.

W ciągu miesiąca jest ich na oko 7.

Każdy zakłada temat po przegranym meczu, żeby się wyżalić, na jakich słabych ludzi trafia w tym brązie, czy tam silverze.

Cóż... Jaka dywizja, tacy ludzie. By wyjść szybko z takiej dywizji, należy grać czymś, czym się wygra samemu grę, kim wycarrujesz spokojnie mając kilka killi.

AFK są wszędzie, feederzy też. W słabej dywizji więcej, w lepszej mniej. Nigdy nie będzie perfekcyjnych Graczy. Każdy próbuje się wybić ze swoimi umiejętnościami i nie każdemu może to wychodzić.

Pamiętaj, że nie każdy zasługuje na dywizję, w której się znajduje - dlatego trafiamy na ludzi 'słabszych'.

Jedyna rada, to mainować postacie, którymi wygrasz całą grę, z pomocą tych 'słabszych Graczy'.

Tak, każdy tak ma. Nawet w Diamencie trafiają się takie osoby, więc jedyna rada:

- komunikacja

- kultura

- współpraca

- farma

- kille,

a dojdziesz do wyższej dywizji. :)

Opublikowano

w silverze są same gunwa.... w goldzie na razie też 

w pre s4 mialem silver V, w s4 po pierwszych 10 tez sV, juz jestem w silver II (przy jakis niecalych 100 rankach) i mam 10 wygranych wiecej mecz niz przegranych, wiec wy po prostu nie umiecie grac z  silverami...

w silverze nie istnieje cos takiego jak boosting, wole grac z silverami z sezonu 3 niz z goldami, tacy to jest masakra, widac ze byli wyboostowani i ledwo co sie utrzymuja w dywizji

z takimi nie da sie grac, jak oddaje sie fragi kayle, a ona w 30 minucie tylko farmi i nie byla w zadnym tf ;_;

userbarwb.png

Opublikowano

@Tro77u

"w silverze nie istnieje cos takiego jak boosting,"

Błagam, ostatnio kolega z silver prosił mnie o zagranie mu kilku rankedów to na 5 rankedów spotkałem 7 smerfów, to nie jest normalne.

Opublikowano

Poczekaj jeszcze z kilka tygodnii to wszystko się ustabilizuje, gówna do 5 spadną, a inni wyjdą wyżej.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@Tro77u

"w silverze nie istnieje cos takiego jak boosting,"

Błagam, ostatnio kolega z silver prosił mnie o zagranie mu kilku rankedów to na 5 rankedów spotkałem 7 smerfów, to nie jest normalne.

ja tylko widze słabe goldy z sezonu 3, nic wiecej, ja nie wiem gdzie ty siedzisz

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...