Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ps3 czym sie kierować przy zakupie, czy warto

Benqqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, na początek opiszę wam moją sytuacje.

Mam już xboxa przerobionego, chciałem lt 3.0 ale musiał bym wszystkie gry przegrywać, wgrywać bo nie miały czegoś tam no roboty tyle a miałem na nim gier dużo..

Poza tym musiał bym płacić za internet, kupować płyty, softy itd to już cena tego wszystkiego by przerosła cenę chyba używki ps3.

Miałem kupować Ps4 ale czuje że chyba muszę nadrobić wszystkie tytuły exlsv. Po prostu od dziecka pogrywałem na psx i mam jakiś sentyment do tej firmy

Kolejnym faktem ochoty kupna jest to że posiadam kierownicę logitecha więc ograł bym dużo w Gt 5,6

Co do mojego komputera, jest dobry, tylko on służy mi do gry w takie rzeczy jak cs, lol, bf3, bf4.

Pytania :

- Czy opłacalne jest to w moim wypadku ?

- Do dyspozycji mam monitor 21,5" o rozdzielczości 1650x1050  czy da radę ? i on ma wejście tylko d-sub ( to niebieskie ) czy da radę to podłączyć do konsoli ?

- Do dyspozycji mam 500-600 zł czy wystarczy na coś ciekawego ?

- do czego będzie mi służył dysk w konsoli ? bo widziałem że te z 12 gb SS są dużo tańsze

- Super slim czy Slim ?

- czy można liczyć na jakieś ciekawe tytuły na tą konsole czy to już raczej etap zamknięty ?

- czy np. kumpel ma grę, pożyczam od niego zgrywam sobie na dysk i gram na legalu?

Jeśli miałbym kupować ps 4 to to pod koniec 2015 jak będzie taniej, lepiej, nie chcę powtórki szajsu od M$ który pochodził 5 msc bo się co 3 dni przegrzewał

Dzięki, oczywiście łapki będą leciały

hehequb.png

..................................................................................................................

Opublikowano

PlayStation 3 ma bardzo dużą bibliotekę gier więc naprawdę warto kupić konsolę. Na pewno znajdziesz tytuły, które Ci się spodobają. Co do monitora to da radę ale będzie potrzebny odpowiedni kabel albo przejściówka. Za 600zł kupisz bez problemu ale raczej używany sprzęt. Dysk będzie Ci potrzebny do pobierania różnych aktualizacji czy też zapisaniu danych gry na konsoli. 12GB to mało. Jednym to wystarcza ale wszystko zależy od gier w, które grasz. Gry kupowane cyfrowo dużo zajmują. Po kilkadziesiąt GB nawet, więc warto kupić konsolę z 320 bądź 500GB. Sam miałem Slima przez kilka lat i wszystko było z nim w porządku. SS nie miałem, więc nie będę się wypowiadał na jego temat. Jest pełno ciekawych tytułów ekskluzywnych w, które po prostu trzeba zagrać mając PS3. 

- The Last of Us

- Killzone

- God of War 

- Uncharted

- Resistance

- Ratchet & Clank

- Heavy Rain

- Beyond: Two Souls

- Infamous

Te są moje ulubione ;) Co do ostatniego pytania to nie wiem jak wygląda zgrywanie gier na PS3, więc Ci nie pomogę. Na pewno ktoś bardziej ogarnięty w tym temacie się wypowie. 

Opublikowano

Pytania :

- Czy opłacalne jest to w moim wypadku ? Myślę, że tak.

- Do dyspozycji mam monitor 21,5" o rozdzielczości 1650x1050  czy da radę ? i on ma wejście tylko d-sub ( to niebieskie ) czy da radę to podłączyć do konsoli ? Da radę, ale nie obejdzie się bez dokupienia specjalnych kabli albo nawet i VGA Box.

- Do dyspozycji mam 500-600 zł czy wystarczy na coś ciekawego ? Bez problemu, w tej cenie to kupisz nawet i nową konsolę Super Slim.

- do czego będzie mi służył dysk w konsoli ? bo widziałem że te z 12 gb SS są dużo tańsze Dysk jest potrzebny na GameOS, zapisy stanu gry oraz dane gry, opcjonalnie na filmy/muzykę/zdjęcia.

- Super slim czy Slim ? Póki co zdania nie zmieniam i polecam jednak Slima.

- czy można liczyć na jakieś ciekawe tytuły na tą konsole czy to już raczej etap zamknięty ? Prócz gier które już wyszły możesz jeszcze liczyć na nowe tytuły, ostatnio gdzieś czytałem o 25 tytułach w 2014 roku na PS3.

- czy np. kumpel ma grę, pożyczam od niego zgrywam sobie na dysk i gram na legalu? Nie, nie ma możliwości kopiowania gier na konsolę. Jeśli chcesz grać na kopiach to musisz mieć przerobioną konsolę.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

ok wielkie dzięki, można się jeszcze wypowiadać co do pytań wyżej.

napisałeś że kupie konsole za 500-600 zł nową SS, chyba nie bardzo bo nowa to koszt ok.800 zł na allegro z tego co widziałem

do jakiej kwoty licytować konsole używane slim, super slim z dyskiem 320,500 gb?

hehequb.png

..................................................................................................................

Opublikowano

@up

bez problemu kupisz poniżej 600zł Super Slima 12gb i to nowego... są dwie aukcje 550zł oraz 569zł (linki mogę wysłać na PW żeby nie promować sprzedawców)

licytuj możliwie jak najtaniej :)

Opublikowano

No tak fakt ale to 12 gb napewno nie starczy, głównie mam zamiar kupować gry pudełkowe ale czytałem że zawsze coś się instaluje na dysk ( ? )

Też myślałem o Ps Plus bo czytałem że jest bardzo opłacalny więc 12 gb raczej nie wchodzi w grę :P

Z kolei prawie wszystkie używki nie mają gwarancji, nie wiem czy zwracać uwagę na te gwarancje czy nie ?

hehequb.png

Opublikowano

No tak ale zakładając, że kupisz sobie SS za 550zł i dokupisz większy dysk to już wyjdzie Ci to taniej niż kupienie nowej Slimki czy SS 500GB.

Oczywiście jeśli znajdzie się okazja na Slima 320GB w rozsądnej cenie to nie masz co się zastanawiać.

Sam mam w tej chwili około 30 gier i wykupionego Plusa i w zupełności 320GB mi wystarcza.

Opublikowano

no z tego co mi się wydaje dysk 2.5" 320 gb można dostać już za ok. 120 zł

mógłbym też np. dać dysk 250 gb i też będzie ok? czy jakieś różnice w działaniu będą

I jaka ie rpm minimalne musi mieć ? słyszałem że coś 5400 rpm

plan mam taki kupić prawdopodobnie ss 12 gb, kupić gta V ( mam nadzieje że sie zmieści na 12 gb :D ) i dokupić dysk

albo będę szukał okazji do ok. 600 zł z dyskiem

@ edit

jak z głośnikami ?? nie mam wbudowanych do monitora a nie ma chyba wejść na jecka ( czy jak to sie pisze ? )

pytanie czy głośniki na usb będą działać?

hehequb.png

Opublikowano

Będą ale będzie musiał kupić przejściówkę z chinch'y na wejście do głośników. Ja tak mam i kiedy chce podłączam słuchawki lub głośniki.

Opublikowano

reff

hehequb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...