Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak polepszyć dzwięk w głośnikach

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupić lepszą kartę dźwiękową.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jakość dźwięku w bardzo dużym stopniu zależy od głośnika.
Ze zwykłych komputerowych stacjonarek wiele nie wyciśniesz.

f.png

Opublikowano

Wyglądają uczciwie.
W takim razie podpinam się pod wypowiedzi kolegów.
Pamiętaj również o programie w którym odtwarzasz muzykę i o odpowiednim ustawieniu korektora dźwięku

f.png

Opublikowano

Wyglądają uczciwie.

W takim razie podpinam się pod wypowiedzi kolegów.

Pamiętaj również o programie w którym odtwarzasz muzykę i o odpowiednim ustawieniu korektora dźwięku

A jaka karte polecasz do 120 zł lub do 150

Lepiej kupić wewnetrzna czy zewnętrzną ?.

Opublikowano

Czy do głośników Creative A300 mozna dokupić te mniejszcze jeszcze 2-3 głośniki ?

Bo moja siostra ma creative A500 i ma 5tych małych głośników czy do moich by dało rade je podpiąć ? bo mam tylko 2 i subwoofer 

Opublikowano

Jesli nie widzi Ci sie kupno to pobierz jakis mikser audio. Zwieksz/zmniejsz basy, zmien inne tony i prfile na takie jakie przypadna Ci do gustu. To zawsze jakas opcja, ale najlepiej zainwestowac w nowy sprzecik :)

Opublikowano

Jesli nie widzi Ci sie kupno to pobierz jakis mikser audio. Zwieksz/zmniejsz basy, zmien inne tony i prfile na takie jakie przypadna Ci do gustu. To zawsze jakas opcja, ale najlepiej zainwestowac w nowy sprzecik :)

Pobrałem program DFX audio enhancer i widać różnice tylko pozostaje kupić lepsza karte dzwiękową chyba ta

http://www.komputronik.pl/index.php/product/108829/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/ASUS_Xonar_DG.html?gclid=COfT493LzrwCFeKWtAodoScAOQ

I nie wiem czy sie da jeszcze kupić do Creative A300 dodatkowe głośniki ..

Opublikowano

Wywal te plastiki i kup coś normalnego. Z tego dużo basu nie wyciśniesz, bo to słabizna. Kup najlepiej starsze, normalne "Hifi" i jak chcesz posłuchać bez zintegry to jako źródło CD-Player. Zabrzmi o wiele lepiej. Zależy jeszcze, ile masz na to pieniędzy, ale generalnie dalsza inwestycja w audio stworzone pod peceta według mnie nie ma sensu - zero możliwości rozbudowy, słaba jakość dźwięku, słabe wykonanie.

Opublikowano

Wywal te plastiki i kup coś normalnego. Z tego dużo basu nie wyciśniesz, bo to słabizna. Kup najlepiej starsze, normalne "Hifi" i jak chcesz posłuchać bez zintegry to jako źródło CD-Player. Zabrzmi o wiele lepiej. Zależy jeszcze, ile masz na to pieniędzy, ale generalnie dalsza inwestycja w audio stworzone pod peceta według mnie nie ma sensu - zero możliwości rozbudowy, słaba jakość dźwięku, słabe wykonanie.

A jakie polecasz głośniki jak najtaniej by były :)

Opublikowano

Chcesz rozwałkę czy jednak stawiasz na jakość ?

Jak to pierwsze, to Alton 70/80/110/Mildton 80/150/200 + np. Pioneer A202. Do tego w przyszłości sub : )

Taki zestaw biorąc pod uwagę, że będziesz ciepliwy oraz będziesz szukać okazji nie wyniesie Cię więcej jak 400-450zł bez suba (a i tak daje czadu). 

Jeśli wolisz, żeby zagrało ładnie i głośno, to Grundig BOX 5000 + ROTEL RA-500. Cena podobna, tylko z basem cienko, a tanie suby wszystko zepsują.

Zalety takiego sprzętu ? Jak coś padnie, to NAJCZĘŚCIEJ wymienisz to tanim kosztem, kolumny są na kolejne 30 lat jak nie więcej :), brzmienie o wiele lepsze od taniego creativa.

Opublikowano

Chcesz rozwałkę czy jednak stawiasz na jakość ?

Jak to pierwsze, to Alton 70/80/110/Mildton 80/150/200 + np. Pioneer A202. Do tego w przyszłości sub : )

Taki zestaw biorąc pod uwagę, że będziesz ciepliwy oraz będziesz szukać okazji nie wyniesie Cię więcej jak 400-450zł bez suba (a i tak daje czadu). 

Jeśli wolisz, żeby zagrało ładnie i głośno, to Grundig BOX 5000 + ROTEL RA-500. Cena podobna, tylko z basem cienko, a tanie suby wszystko zepsują.

Zalety takiego sprzętu ? Jak coś padnie, to NAJCZĘŚCIEJ wymienisz to tanim kosztem, kolumny są na kolejne 30 lat jak nie więcej :), brzmienie o wiele lepsze od taniego creativa.

Chodzi mi oto by nadawały sie do słuchania muzyki by ładnie grało i dobre basy były :p

I aby takie głosniki były tanie xD Bo w dzisiejszych czasach kiepsko o kase :3

Opublikowano

Chodzi mi oto by nadawały sie do słuchania muzyki by ładnie grało i dobre basy były :P

I aby takie głosniki były tanie xD Bo w dzisiejszych czasach kiepsko o kase :3

Ładnie grało i dobre basy ? To panie, tu trzeba z 2 kloce wywalić żeby to tak brzmiało.

Chodzi Ci o to, żeby łupało ? Podaj wymiary pokoju oraz budżet.

Opublikowano

Mam Mildtony 80 tak jak Jezus napisał i nie zamieniłbym nigdy na żadne creativy, czy logitechy.

No i brzmi to słabo, ale i tak lepiej niż jak napisałeś logi czy podobne tanie plastiki.

Jedynie bas, no cóż, ujawnia się dopiero w większych pomieszczeniach. Niemniej można już wyrwać za niewielkie pieniądze takie kolumny.

Na dodatek zagra z byle czym i jak ktoś chce, żeby przywaliło to przywali : )

Opublikowano

No i brzmi to słabo, ale i tak lepiej niż jak napisałeś logi czy podobne tanie plastiki.

Jedynie bas, no cóż, ujawnia się dopiero w większych pomieszczeniach. Niemniej można już wyrwać za niewielkie pieniądze takie kolumny.

Na dodatek zagra z byle czym i jak ktoś chce, żeby przywaliło to przywali : )

4m-4m wymiary pokoju 

Opublikowano
http://tablica.pl/oferta/altus-110-CID99-ID4Mzpf.html#c3843b27c3

Z Twoich okolic (jakaś wiocha chyba, bo mało ofert :D) znalazłem tylko to. Za 350zł ze wzmacniaczem (pewnie Diora, bo z tych samych czasów) możesz brać. Dowiedz się tylko, czy membrany oryginalne. Najlepiej, jak byś podjechał i odłuchał zanim weźmiesz bo ich brzmienie nie zadowoli każdego.

Jak coś to powiedz, że uwalone tweetery to jednak dość spory koszt i może do 330 lub w okolicach tej ceny wraz ze wzmacniaczem zjedziesz.

Grają strasznie słabo, ale swój urok mają : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...