Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie mogę zdobyć wierzchowca i pupila?

CraxaNaMaxa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Gdzie mogę kupić/zdobyć wierzchowca? Mam 16 poziom.

2. W jaki sposób i na jakim poziomie zdobywa się pierwszego towarzysza/pupila, czy jak to tam się zwie? :D

3. Kupować ekwipunek u NPC, czy zakładać tylko to z expa? :D Nie wiem które są bardziej opłacalne...

4. Co daje tzw. "Kamień many: Parowanie +xx"?

Jeśli będę miał więcej pytań - napiszę.

Oczywiście za fajne odpowiedzi daję lajki :)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

1. Teoretycznie pierwszego wierzchowca możesz kupić na 60lvl za "Kahrun coiny" - nazwijmy to monetami, które dostajesz za questy PvE do zrobienia sobie eq, ew. kupić od kogoś jakiś motor na 58lvl. Wcześniej masz mnóstwo chmurek, mountów z Item Shopu i innych tego typu rzeczy, które możesz używać czasem i od 10lvl. Najlepiej przejrzyj sobie mój poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/1135911-mounty-wierzchowce-w-aionie/

masz tam spis wszystkich wierzchowców w grze i sposoby na zdobycie ich.

2. Pierwszego peta dostajesz za darmo z questa w stolicy frakcji od 10lvl. Więcej ich możesz kupić od NPCa, do którego prowadzi Cię ten quest. Polecam byś przejrzał poradnik Wrednej:

http://www.mpcforum.pl/topic/1091976-miole-czyli-nasi-wierni-towarzysze/

ponieważ wszystko ładnie opisała.

3. Eq bierz z questów oraz kupuj od NPCów przedmioty za monety typu Brązowe, Srebrne i inne. Szczególnie buty i rękawice, ponieważ dzięki tym pierwszym szybciej biegasz, a dzięki drugim szybciej atakujesz/rzucasz zaklęcia. Wspomniane monety masz za masę prostych questów typu "idź zabij 12 mobów w okolicy".

4. Kamień many to przedmiot, który wbijasz do ekwipunku by mieć więcej statystyk. Nie napisałeś jaką klasą grasz więc nie jestem Ci w stanie powiedzieć co powinieneś używać, ale kamień od parowania ogółem chyba nikomu się nie przydaje jakoś specjalnie. Teoretycznie u Chantera masz parę skilli gdy sparujesz atak przeciwnika ale jest dużo innych bardziej opłacalnych kamieni, które taki chanter może wbić.

Opublikowano

5. Jak zacząć handlować z innymi graczami? 

6. Jaki ekwipunek kompletować (bonusy) dla Barda?

//Proszę o jakąś karę dla chłopców powyżej za nabijanie postów ^^ (nie działa mi zgłaszanie).

Z góry dziękuję.

1377019234-U697852.png

Opublikowano

5. Handlować możesz tylko mając odpalonego GP. Jeśli takowego posiadasz to możesz korzystać z brokera by kupować od innych/sprzedawać innym itemy, postawić sklepik domyślnie wciskając "Y" lub dawać zwyczajnie handel poprzez kliknięcie na gracza obok i wybranie odpowiedniej opcji.

6. Jako bard powinieneś korzystać z eq typu Cloth - Płócienne robione w statystykę Magic Boost - "Moc Magiczna" oraz Magic Accuracy - "Celność Magiczna" czy jakoś tak.

Opublikowano

Xanan, mógłbyś mi napisać gdzie w miarę szybko wyexpić 50-55 poziom? Mam obecnie 26... Nie bardzo ogarniam już z tymi misjami, bo mam tysiąc i jeszcze jedną, a słyszałem, że można ładnie expić bijąc same mobki... To moje pytanie:

7. Gdzie bić mobki i na jakich poziomach, oraz ile (mniej więcej) tym sposobem można wbić dziennie lvli. Z góry dziękuję :)

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Osobiście uważam, że grindowanie mobków to najgorszy możliwy sposób na expienie w AIONie. Wystarczająco dużo czasu spędziłem w innej grze na biciu tych samych mobów przez 2 tygodnie by wbić z 55 do 60lvl, by teraz znowu się męczyć z patrzeniem na te same spoty. :P Moim zdaniem dużo szybciej wbijesz lvl zbierając wszystkie questy z okolicy i robiąc je jeden po drugim niż stojąc na spocie i farmiąc te same moby. No i oczywiście za praktycznie każdego questa dostajesz trochę golda, a czasem nawet jakiś item, który możesz użyć. Zawsze możesz koncentrować się na powtarzalnych questach na coiny gdzie bijesz konkretne moby i za to dostajesz monety za które kupujesz sobie itemki - eq dla siebie albo na sell. Byle nie stać i nie bić tego samego, bo AION jest tak skonstruowaną grą, że praktycznie nie trzeba grindować.

Opublikowano

8. Mam obecnie 37 poziom, dziennie staram się wbić około 3 poziomy, żeby mniej więcej do połowy przyszłego tygodnia dobić ok. 50-55 poziom, ponieważ potem nie bardzo już będę mógł grać... Czy jest to, że tak powiem, realne założenie, czy lepiej się za to nie brać? Jeśli uważacie, że może mi się to udać, to proszę o dokładny opis, co i jak robić, gdzie wykonywać misje na poszczególnych poziomach itd... 

Z góry dzięki :D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

praktycznie nie realne chyba że z jakimiś dopalaczami na ekspienie i grę przez 24h

nie licz na tutorial nawet , każdą postacią inaczej się gra i ma rożne możliwości, sam odkładam sobie niektóre questy na potem i wykonuje je dopiero 3-4 lvl wyżej bo jest łatwiej je zaliczyć albo tyle naskładanych questów w okolicy że za jednym zamachem robię do 5 czy nawet 8 questów na raz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie no, 24h grał nie będę, ale już 40,5 jest ^^.. 

9. GP - jest szansa na uzbieranie kasy (kinah) na pierwszego gp, czy raczej nie ma szans? :D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Szansa jest, zależy w jakim przeciągu czasu, ale jest to możliwe.

Sporo graczy kupuje gp za kinah, i ani razu nie wydali złotówek. ;)

Opublikowano

9. To czy uzbierasz na GP zależy od serwera. Dla przykładu na Barusie Asmo (ok. 35kk/GP u Asmo) będzie Ci łatwiej z dropu uzbierać na Gold Packa niż na Nexusie Asmo (ok. 70kk/GP u Asmo) z względu na ich ceny. Mając startera możesz zarobić określoną ilość kinah na dzień poprzez sprzedawanie itemków do NPC ale możesz je odłożyć do magazynu i coś sprzedać następnego dnia. Także można ale zajmie to różną ilość czasu w zależności od serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...