Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Aion] Miole, czyli nasi wierni towarzysze

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1385531326-U247153.png

W Aion mamy możliwość posiadania peta, powszechnie nazywanego miolem. Takie stworzonka są czasami urocze, śmieszne, przerażające. Kroczą za nami cały czas, kiedy im na to pozwolimy i przywołamy ich do "swojej nogi". Jeżeli dobrze się nimi opiekujemy, dają nam w zamian różne nagrody. Niektóre z nich zostały stworzone również do pomocy nam podczas rozgrywki.

1. Jak zdobyć pierwszego miola?

Najpierw musimy nabić 10 lvl. Stajemy się wtedy prawowitymi Deava i wkraczamy do stolicy naszej rasy. To właśnie tam otrzymujemy misję na naszego pierwszego miola.

Elyosi- BN Leah "Przeciw samotności"
1pxspacer.gif

http://www.aiondatabase.com/npc/203725/leah

Asmodianie- BN Ninis "Najlepszy przyjaciel Daeva"

http://www.aiondatabase.com/npc/798385/ninis

Obydwa BN dają nam prosta misje na zasadzie "znajdź porozmawiaj". Poprzez rozmowę z BN dostajemy następujące przedmioty:

-Głaskanie miola (książka)

-Szczotkowanie Miola (książka)

-Trenowanie Miola (książka)

-Jajo rabita

Teraz wystarczy, że udamy się do:

Elyosi- Amis

http://www.aiondatabase.com/npc/798439/amis

Asmodianie- Erdil

http://www.aiondatabase.com/npc/798442/erdil

I zaadoptujemy naszego miola poprzez przesunięcie jajka w odpowiednie miejsce.

pp-rwkghdmgfghhpgufphjm.jpg

Możemy mu nadać imię oraz ozdobić w dodatkowy szal w trzech wzorach, oczywiście dla urody ;-)

2. Opieka nad Miolem

Podczas misji dostaliśmy 3 książeczki. Teraz wystarczy, że naciśniemy na nie PPM i nauczymy się tych umiejętności.
Od tego momentu możemy zajmować się naszym przyjacielem.

Klikamy na naszego miola i wybieramy pierwszą z ikonek, które pokazały się na dole.(Status miola)

ta-pancpahpljpqycnsccbp.jpg

Możemy następnie wybrać jedną z opcji (głaskanie, szczotkowanie,trenowanie). Status naszego miola lekko podniesie się o kilka %.
Podnosić jego status możemy co 10 min poprzez akcję. Podnosi się ona również stopniowo wraz z grą, kiedy miol biega koło nas.

3. Prezenty od miola

Kiedy status naszego miola osiągnie 100% zaczyna "migać" nad nim obrazek prezentu. Teraz wystarczy, że naciśniemy na nasze zwierzątko i wybierzemy drugą opcję, z ikonek na dole.

nz-vzrgyetwqfutzmemmzlw.jpg

Otrzymujemy "Skarb miola". Naciskamy na niego PPM i otrzymujemy worek z cennymi przedmiotami.
Po ponownym naciśnięciu PPM na worek możemy otrzymać przedmioty takie, jak:

-Monety (w zależności od lvl brązowe, żelazne, srebrne, złote,platynowe, mithrilowe)

-Medale przyjaźni

-Meble

i wiele, wiele innych.

4. Rodzaje Mioli

Miole dzielimy na:

- Towarzyszy

- Tragarzy

- Craftingujące

- Buffające

- Ostrzegające

- Plądrujące

- Wielofunkcyjne

Towaszysze nie mają żadnych innych umiejętności, poza chodzeniem przy nas i dawaniem nam nagrody za każdym razem, kiedy ich status osiągnie 100%.

Tragarze dają nam zarówno nagrody, jak i stanowią swego rodzaju mobilny, mały eq na nasze przedmioty

Craftujące dają nam nagrody, jak i produkują dla nas różne przedmioty

Buffujące dają nam nagrody, jak i wspomagają nas zwojami oraz daniami podnoszącymi statystyki.

Ostrzegające dają nam nagrody oraz ostrzegają przed wrogiem

Plądrujące dają nam nagrody oraz podnoszą za nas automatycznie drop

Wielofunkcyjne dają nam nagrody, oraz posiadają dodatkowo dwie cechy, różnie, z wyżej podanych

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Można byłoby jeszcze zrobić spis petów dostępnych w grze i ewentualnie sposoby ich zdobycia (misja, is, event, wymiana za medale próby ognia etc.) lub chociaż pokazać ss kilku ciekawszych mioli.

Warto też wspomnieć, że poza Ribbitem, z misji otrzymamy także Złotoogoniastego Doriona, który będzie za nas nosił kilka itemków.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym w Aion więc mam pytanie. Chce zdobyć miola, gram rasą asmodian jestem etertechem mam 16 poziom. Dowiedziałem się ,że można zdobyć własnego miola robiąc misje opisaną w poradniku. Niestety nie mogę nawet zacząć misji,  ponieważ  jak podchdzę do NPC Ninis,  rozmawiając z nimi nie dostaje żadnej misji (zadania) aby zdobyć jajo. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym w Aion więc mam pytanie. Chce zdobyć miola, gram rasą asmodian jestem etertechem mam 16 poziom. Dowiedziałem się ,że można zdobyć własnego miola robiąc misje opisaną w poradniku. Niestety nie mogę nawet zacząć misji,  ponieważ  jak podchdzę do NPC Ninis,  rozmawiając z nimi nie dostaje żadnej misji (zadania) aby zdobyć jajo. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Questa odbierasz prawie, że obok teleportera. Poza tym ten minol jest totalnie bezużyteczny :VV

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Aion] Miole, czyli nasi wierni towarzysze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...