Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

bestkuba01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Intel(LGA 1150):
CPU: Intel Core i5-4440 -669zł,
RAM: Crucial DDR3 4GB 1600MHz CL11 -137zł,
MOBO: Asrock H81M-191zł,
GPU: Sapphire ATI Radeon R9 270X Dual-X 2GB(BF4 Edition) -738zł,
HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA3-221zł,
PSU: Corsair VS Series 450W -138zł,
Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24F1ST -75zł,
CASE: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black -136zł,

Czy aby na pewno uciagnie on BF4 na fulla wymaganiach?? sprawdzajac na techplanet.pl
 ta karta graficzna

bf4_cpu_gpu_t.png

bf4_gpu_ultra2_1920.png

bf4_gpu_ultra2_1920aa.png

bf4_gpu_ultra2_2560.png

nie wiem ktore jest dobre wiec powiedzcie ile ok bedzie fps ktos kiedys pisal ze jakeis sterowniki mialy byc i wtedy moge grac na ultra napiszcie wszystko co wiecie o calym tym sprzecie czy bedzie on bardzo dobry itp prosze:> daje like

Opublikowano

To są testy na podkręconych procesorach + Ty masz tylko 4GB RAMu, więc w szczególności z tego 2 powodu o ultra zapomnij.

Nawet jakbyś dał te 8, to byś mógł grać w miarę spokojnie na wysokich, bo na ultra 64 graczy + wybuchy, to będzie kiepsko z dropami FPS.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Na singlu pewnie to ultra pociągniesz z 8GB RAM, ale multi raczej high. Nie brałbym karty sapphire, głośna grzała, ostatnio awaryjne się zrobiły. Płytę też bym zmienił, jak już H81 w takim budżecie to chociaż wersja D3 od Gigabyte. Budę jakbyś chciał jakąś alternatywę to można dać Zalmana Z1

Opublikowano

hmm a na sredniej pójdzie ?? i jak z world of warcraft na ultra pójdzie + nagrywanie?? bede 64 fps?

EDIT:

co mysicie tez o tym kompie? na tym chociaz by poszedl bf 4 ultra albo high  oraz wow nagrywanie 64 fps :>

GPU: Palit GeForce GTX760 JetStream -878zł,
PSU: XFX ProSeries 450W -175zł,
CASE: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black -136zł

Alternatywa:
CASE: Zalmana Z3

Opublikowano

hmm a na sredniej pójdzie ?? i jak z world of warcraft na ultra pójdzie + nagrywanie?? bede 64 fps?

EDIT:

co mysicie tez o tym kompie? na tym chociaz by poszedl bf 4 ultra albo high  oraz wow nagrywanie 64 fps :>

GPU: Palit GeForce GTX760 JetStream -878zł,

PSU: XFX ProSeries 450W -175zł,

CASE: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black -136zł

Alternatywa:

CASE: Zalmana Z3

Jak dla mnie Te r9 będzie lepsze od gtx'a. W bf4 szczególnie dzięki mantle. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Jak dla mnie Te r9 będzie lepsze od gtx'a. W bf4 szczególnie dzięki mantle. 

nic mi to nie mowi :> ktory lepszy pod gry chodzi mi dokladnie o bf3,4(minimum srednia grafika) cod wat(ultra) world of warcraft (ultra+fraps i ponad 60fps)

Opublikowano

nic mi to nie mowi :> ktory lepszy pod gry chodzi mi dokladnie o bf3,4(minimum srednia grafika) cod wat(ultra) world of warcraft (ultra+fraps i ponad 60fps)

To spokojnie możesz brać tego Radeona.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To spokojnie możesz brać tego Radeona.

jestes pewien? ze ten ?

Intel(LGA 1150):

GPU: Sapphire ATI Radeon R9 270X Dual-X 2GB(BF4 Edition) -738zł,

PSU: Corsair VS Series 450W -138zł,

CASE: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black -136zł,

Opublikowano

Tak ten. Dzięki technologi mantle którą zmieniasz z dx 11 w ustawieniach fpsy wzrastają o naprawdę niezłe wartości. Zobacz se na yt wpisz bf4 mantle i zobaczysz :)

4zzt3n.png

Opublikowano

o wlasnie Reloupl ktos ostatnio piasl ze jak wyjda sterowniki do mantle to bede mogl spokojnie grac na ultra wiec jak to jest :?

EDIT

i czy w koncu ten wow pojdzie , wiem ze zadaje duzo pytan ale chce miec na prawde dobry sprzet :>

To są testy na podkręconych procesorach + Ty masz tylko 4GB RAMu, więc w szczególności z tego 2 powodu o ultra zapomnij.

Nawet jakbyś dał te 8, to byś mógł grać w miarę spokojnie na wysokich, bo na ultra 64 graczy + wybuchy, to będzie kiepsko z dropami FPS.

a ramy moglbym sobie nawet dokupic wiec to nie ma problemu

Opublikowano

o wlasnie Reloupl ktos ostatnio piasl ze jak wyjda sterowniki do mantle to bede mogl spokojnie grac na ultra wiec jak to jest :?

EDIT

i czy w koncu ten wow pojdzie , wiem ze zadaje duzo pytan ale chce miec na prawde dobry sprzet :>

WoW pójdzie, ale kartę graficzną jednak wziąłbym od MSI/ASUS.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

WoW pójdzie, ale kartę graficzną jednak wziąłbym od MSI/ASUS.

jaką i w tej samej cenie? i czy tak samo oplacalną oraz czy polepszylo by sie cos w stosunku bf4 ? musi byc ona pod gry! zeby nie spowalniala komputera i niie byla za slaba w porownaniu z nim

Opublikowano

chce aby bylo dobrze zeby wszystko ladnie pracowalo więc ktora lepsza? :D bo nawet moglbym wziac msi jesli polecasz

Opublikowano

chce aby bylo dobrze zeby wszystko ladnie pracowalo więc ktora lepsza? :D bo nawet moglbym wziac msi jesli polecasz

Obie są równie dobre.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Obie są równie dobre.

to wezme msi bo tansza okey moglbym to zamowic wsyzstko z techplanet albo morele?? ma ktos tam konto zeby to poukladal?? bo jak ja wpisywalem nazwe kart graficznej to wychodzily 3 rozne moglibyscie to zrobic bede wdzieczny i daje naj odp

Jezu... Podaj budżet, bo koledzy się zapomnieli. 4GB? M23? Serio?

2.300

Opublikowano

Oba są bardzo dobre, więc większej różnicy to nie robi. Asusa nie miałem mieć okazji, jednak MSI spisuje się doskonale. 

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...