Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oskryptowanie Serwera.

Lazarus-mt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam, od wczoraj zmagam się z dość natarczywym błędem. Oto jak on się przedstawia:

Do wczoraj, do godziny ~15ej wszystko było ok, po godzinie 15ej jak to zwykle był 20 minutowy reset,

żeby zrobić kopie zapasowe bazy. Jak co dzień wszystkie kopie zostały pomyślnie utworzone.

Po uruchomieniu serwera zaczęło się sypać. Postacie high-lv tego nie odczuły, tylko nowe (po wykonaniu kopii)

otóż nic nie dostały na start, nawet broni, po prostu nic. Na szczęście mogły otwierać sklepy u NPC, ale pojawia się

na dole (okno chatu) na czerwono jakiś chiński napis (linia 1955). No to myślę, że pewnie coś z lista questów się stało, lub

z samymi questami. Skompilowałem je ponownie, zrobiłem reset, ale to też nic nie pomogło. Dziś rano okazało się, że żadna

postać nie może nic zrobić (tj. otworzyć sklepów u NPC, przejść przez portal, użyć zwojów powrotów).

Przejżałem dokładnie logi z folderów game1_1, game1_2 etc, ale w żadnym nie było nic, jakoby questy były uszkodzone.

Kompilator też nie zgłosił żadnych błędów.

No i właśnie teraz każdy jak ktoś coś usiłuje coś zrobić pojawia mu się komunikat z big5_string.txt z linia 1955.

Jeśli to może być również istotne, to porty metinowskie się jebały (samoczynne wyłączanie, albo blokowanie).

59649524317135950350.png

Opublikowano

wejdz w big5_string chyba ze masz eng_string to wtedy w navicacie musisz miec w zakldace common locale z honkong na english i w fileezilla tak samo i pokaż tą linijke bo nie wiem co na niej pisze

sygnaz.jpg
Opublikowano (edytowane)

W folderze questow wprowadz poelcenie sh make, nastepnie wejdz w big5_string i zamien te linijke na jakas Inna np Wystapil nieznany blad. Rób to na wylaczonym serwerze , zaloguj sie tylko do bazy.

Ah , zapomnialem. W grze wprowadz polecenia

/reload

/reload proto

/reload quest

.

Sprawdz dodatkowo tabele quest w bazie danych player

Edytowane przez WoJjTeK

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Jak pisałem na wstępie, SH MAKE nie zgłasza żadnych błędów ze skryptami. Ale ok, zrobię to jeszcze raz.

Wgrałem nawet skrypty z questami z innego serwera, ale błąd jest ciągle taki sam.

co do tabeli quest, sam navicat nie zgłosił żadnych błędów z ta tabelą, jednak niektóre pola mają wartości ujemne.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Gdy mi padły questy okazało się że padła tabela w navicacie.

Wejdz do navicata ---> player, naciśnij ppm na quest, potem zarządzaj tabelą ----> napraw tabelę, tryb----> szybki.

Mi pomogło.

02758850976702993171.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...