Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drugi raz stawiam serwer po dłuższym czasie na nowych plikach i większość rzeczy zapomniałem o stawianiu serwera i mam kilka pytań:

- w port map dać ip hamachi z końcówką 100 czy bez ?

-jakie są komendy na restart maszyny,zamknięcie maszyny ? bo poweroff nie działa.

- ta komenda też nie działa na najnowszych plikach by terenzo etc/rc.d/netif restart

Opublikowano

IP musisz dać z końcówką 100, restart maszyny : "reboot", a zamknięcie lub odpalenie servera zależy od plików. Spróbuj "/stop" lub "./stop"

@ Up, pierwszy byłes ;p

Opublikowano

Witam drugi raz stawiam serwer po dłuższym czasie na nowych plikach i większość rzeczy zapomniałem o stawianiu serwera i mam kilka pytań:

- w port map dać ip hamachi z końcówką 100 czy bez ?

-jakie są komendy na restart maszyny,zamknięcie maszyny ? bo poweroff nie działa.

- ta komenda też nie działa na najnowszych plikach by terenzo etc/rc.d/netif restart

na restart masz komende sh close.sh lub poprostu reboot /etc/rc.d/netif restart ta komende wpisujesz po kazdym wlaczeniu serwera komenda odswieza serwer i mozesz sie do navi wejsc podajze z koncowka 100 lecz portmap jest zbedny dla jednej osoby dla wielu jrst tylko potrzebny jak cos bedziesz potrzebowal to pisz
Opublikowano

Teraz to nie mogę odtworzyć mojej strony z ip mojego hamachi, porty odblokowane z koncówką 100,sysinstall też, co mam zrobić by móc odtworzyć stronę serwera bo wcześniej na starszych plikach jak wpisywałem /etc/rc.d/netif restart to działało jak teraz to wpisuje to -> /etc/rc.d/netif not found a serwer on, navicat da się zalogować.

Opublikowano

Nie no wszystko dziala a komenda etc.rc.d.netif restart ci nie dziala?

Nie bo jak wpisuje /etc/rc.d/netif restart to pisze /etc/rc.d/netif restart : Command not found

http://i60.tinypic.com/28bfp87.jpg

Drugi problem nie mogę zrobić konta na stronie by derin wgranej bo pisze Problem z MySQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...