Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format oraz windows 8

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić formata na windowsie 7?

Po formacie chce zainstalowac xp.

I czy da sie jakims windows setup box czy coś takiego przeinstalować xp na w8.1? bo podobno najbardziej wydajny jest.

Opublikowano

to się zdecyduj co chcesz i dopiero pisz posty

masz instalkę XP to sobie instaluj, będziesz miał instalkę  w8.1 to tez sobie zainstaluj a czy będziesz miał wtedy  w7 czy xp to mało ważne

instalować system na system można tylko w wersji instalki upgrade , z niższego na wyższy ale bez formatu jak chcesz zachować pliki

od tego masz pomoc w witrynie windows i w dokumentach które dostaniesz jak kupisz sobie windows, czytać potrafisz raczej sam

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chce sformatować mój dysk tak aby był np jak kupuje nowy i nic na nim nie ma to jak tak chce ten sformatować pózniej zainstalować XP tyle że teraz wgl nie czyta CD ROOMU nwm czemu jest BOOT DEVICE CD czy jakoś tak i sie włącza odrazu Windows a nie ma żeby kliknać dow. klawisz tak mam klawiature przewodową.A wcześniej nie wykrywało dysku po zbotowaniu cd i sterowniku instalki wgraniu. a wczoraj sfortmatowałem 3 opcją NFTSS pliki czy jakoś tak i nic to nie dało dalej był w7.A i jeszcze nwm czemu tylko w instalce windowsa wczoraj była 1 partycja 8000mb i jakaś nieznana ale to chyba pendrive innej nie było jak zrobić żeby była widoczna itp.

Opublikowano

Jak masz zainstalowany teraz Windows 7 to wkładasz płytkę z dowolnie innym systemem i podczas procesu instalacji nowego systemu masz opcję formatowania dysku i tworzenia partycji. 

A jak ci nie wykrywa płyty to wejdź do biosu i sprawdź kolejność a najlepiej ustaw cd-rom jako pierwszy a potem dopiero dysk... A podczas włączania komputera kilka któryś FXX otworzy on okienko boot menu i wybierasz cd-rom jeśli wykryje płytę musisz jeszcze potwierdzić i powinno pójść.

@ post pod postem w odstępie mniejszym niż 24h = warn

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Robie tak i nie wykrywa CD wgl tylko jest BOOT DEVICE CD I SIE WINDOWS WŁĄCZA NIE MA tego to kliknięcia przycisku dowolnego i wtedy botuje 2. Wcześniej wgl dysku nie wykrywało mam W uj tych płyt od XP np XP SP3 + ACTIVAOR XP BEZ SP2 XP SP2 COMP. XP SP2 PRO a za każdym razem jak wczoraj działało to sie profesjonal "instalował" (Nie działało).Ale niby sformatowałem ale i tak było mam tylko na partycji C pokazae 8200 coś mb bodajże. Nwm czy dobrz pamiętam ze wczoraj.

A właśnie mam w biosie 1. first coś tam cd room pozniej hard disk 

Opublikowano

czy ty w ogule czytasz co pisze w innych twoich tematach które bezsensownie zakładasz ?  

przepartycjinuj dysk w instalce bo źle założyłeś partycje albo masz zła wersję windows do nowego kompa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przepartycjinuj dysk w instalce bo źle założyłeś partycje 1. nie chce mi sie instalka odpalić dałem co mi sie wyświetla.... tylko do tą daje rade 2. Jak przepartycjinować.

Opublikowano

Gparted na pendriva reboot botujesz z pena kasujesz partycje tworzysz nowa ntfs akceptujesz zmiany czekasz az wyskoczy ze juz koniec reboot instalujesz winde

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...