Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarządzanie siecią w domu

Małpa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Mam pytanie, czy jest taki program na telefon, którym mogę zarządzać siecią Wi-Fi w domu? By jakoś mianować jakby adminem siebie, i móc w każdej chwili wyłączyć internet od laptopa, komputera lub telefonu mamy.

Proszę nie przenosić, bo wpierdol*.

*temat tyczy telefonu, komputera, sieci i kilku innych dupereli, nie nadaje się do żadnego określonego działu.

Opublikowano

Łączysz się w telefonie do wifi, a następnie z routerem, wpisujesz passy i możesz zarządzać jego ustawieniami. Ten temat bardziej do działu komputery by się zdawał.

Opublikowano

nie ma programu bo każdy router musiał by mieć swój program, zarządzać możesz sobie z każdego telefonu przez www tak jak Valze ci napisał

któreś z modeli routerów cisco tak mają ale raczej cie nie stać kupić takie cacko za 1000zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma programu bo każdy router musiał by mieć swój program, zarządzać możesz sobie z każdego telefonu przez www tak jak Valze ci napisał

któreś z modeli routerów cisco tak mają ale raczej cie nie stać kupić takie cacko za 1000zł

Dobra, ale ja sie średnio w tym orientuje, da sie na tej stronie wyłączyć net komuś?

Opublikowano

skoro ty nawet nie widziałeś w życiu strony do logowania na swój router a co dopiero konfiguracji sieci wifi w nim to nie wiadomo , w jednych się da w innych nie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro ty nawet nie widziałeś w życiu strony do logowania na swój router a co dopiero konfiguracji sieci wifi w nim to nie wiadomo , w jednych się da w innych nie

Nie miej o mnie aż tak niskiego zdania, proszę :P

Widziałem, to jest ta strona co sie zaczyna na 192.Costam, wpisuje sie admin itp. ale nie widziałem nigdzie tego, to sie pytam.

Opublikowano

niekoniecznie, wpisać musi taki adres jaki jest dla konkretnego modelu używany . instrukcja obsługi sie kłania i zaległości w jej czytaniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

niekoniecznie, wpisać musi taki adres jaki jest dla konkretnego modelu używany . instrukcja obsługi sie kłania i zaległości w jej czytaniu

czyli 192.168.1.1. 

Zmień hasło do wifi i koniec neta.

76561198001815076.png
Opublikowano

Troszkę źle rozumiecie, ale fakt, niedokładnie napisałem.

@Xanter

Jest taka sytuacja - siedzę na lapku, mlody na pc, mama na tel. I gram w coś. Chce im wyłączyc neta, ale sobie zostawić.

@RobeM

No poczytam :)

Opublikowano

jak wiać jeszcze nie przeczytałeś bo tam pisze, jeśli w ogóle jest opcja rozłączania pojedynczych użytkowników w tym modelu

np. ja w swoim routerze mam, mogę wywalić w dowolnym momencie dowolnego użytkownika wpiętego do LAN czy WIFI a nawet ustawić czas przez jaki ma zablokowany net albo okresy w czasie doby kiedy ma internet a kiedy go nie ma ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...