Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Baza danych

KaiwolS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kolega wczoraj powiedział mi że jego koledzy mają bazę danych i zarabiają po 1,5k zł. Jak takie coś zrobić i to sprzedać?

xD

Opublikowano

Chyba raczej chodzi o hosting serwerów. Można wykupić serwer na własność i na tym zarabiać, ale trzeba też zainwestować duże pieniądze.

1329673648-U534900.png

Opublikowano

Witam. Kolega wczoraj powiedział mi że jego koledzy mają bazę danych i zarabiają po 1,5k zł. Jak takie coś zrobić i to sprzedać?

Ale jaką bazę danych? Mysql, baza danych oracle, jest tego wiele. W tych czasach na wszystkim można zarobić (lub na wszystkim chcą ludzie zarobić).

Opublikowano

Nwm, chyba MySql. Powie mi ktoś ją to zrobić?

Co do baza mailingowa?

Baza mailingowa to baza z emailami i to mozesz sprzedac np 10k emaili i kupuje to ktos kto chce np wyslac reklame na emaile
Opublikowano

A z kąt wezmę te emaile

No stad jak np masz strone czy cos i tam ludzie konta zakladaja i podaja email ktory masz np w bazie do strony ale potem bierzesz sb tylko tabele id i email eksportujesz i sprzedajesz dla kogos kto chce robic reklame

Kiedys widzialem jak gosciu chcial kupic baze na 10k emaili

Opublikowano

Baze masz jak kupujesz hosting strony lub poszukaj w googlach bazy mysql a zeby sprzedac to nwm ale ktos by sie znalazl o ile by bylo ponad 10k i polskie i prawdziwe emaile

Opublikowano

Chcesz udostępniać komuś baze a co się z tym liczy, potrzebna będzie dobra moc obliczeniowa, duża przepustowość łącza i oczywiście komp odpalony 24/7. Dodatkowo do tego przydał by się jakiś upc. Wątpie że spełniasz te wszystkie warunki. 
Btw. baze mysql ściągniesz tu http://www.mysql.com/downloads/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...