Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IS, dotpay,podatki,urząd skarbowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IS, dotpay,podatki.

Jeśli sprzedaję w IS Smocze Monety i płatności przechodzą sobie przez dotpay to czy jest tak, że nie muszę być zarejestrowany w urzędzie skarbowym czy muszę z tego płacić podatki się zarejestrować w urzędzie skarbowym?  CZY WYSTARCZY SAMO dotpay ? 

Opublikowano

IS, dotpay,podatki.

Jeśli sprzedaję w IS Smocze Monety i płatności przechodzą sobie przez dotpay to czy jest tak, że nie muszę być zarejestrowany w urzędzie skarbowym czy muszę z tego płacić podatki się zarejestrować w urzędzie skarbowym?  CZY WYSTARCZY SAMO dotpay ? 

Nie jestem w 100% pewien ale sam dotpay powinien wystarczyć bo już sam on odprowadza ci te podatki.

Opublikowano

Właśnie mało kto jest pewien mamy takie prawo dziwne. zauważyłem też że dużo serwerów pisze w itemshopie VIP+gratis SM to też pewnie forma jakiegoś obejścia..

ale wracając do tematu coś czytałem jeszcze, że potem mi dotpay przysyła jakiś pit który doliczam do swoich dochodów czy coś w tym stylu jest tak też ? 

W sumie jest to bardzo wygodne i wygląda za bardzo kolorowo trochę.. 

Opublikowano

Właśnie mało kto jest pewien mamy takie prawo dziwne. zauważyłem też że dużo serwerów pisze w itemshopie VIP+gratis SM to też pewnie forma jakiegoś obejścia..

ale wracając do tematu coś czytałem jeszcze, że potem mi dotpay przysyła jakiś pit który doliczam do swoich dochodów czy coś w tym stylu jest tak też ? 

W sumie jest to bardzo wygodne i wygląda za bardzo kolorowo trochę.. 

Tylko DotPay, oni niech sobie tam odprowadzają za świadczone usługi. Heh jakby trzeba było do skarbówki odprowadzić ciekawe, hajs za nielegalny serwer gry.  DotPay ssie bodajże 50%, jeszcze odprowadzić to by było nie opłacalne

A co do vip+gratis ? co w tym takiego chcą więcej zarobić a głupi znaczek na forum albo w grze to jak widać dla nich bez różnicy.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Czyli z tego mogę rozumieć że jeśli DotPay ssie mi te 50% to nie muszę wtedy się rozliczać nie grozi mi nic wystarczy tylko DotPay i z urzędem skarbowym mam spokój ?

Opublikowano

@Metin2-Poland miałeś ty kolego kiedyś bramki SMS?

DotPay pobiera 50% + 18% z tego co ci zostanie do podatku.

@Omirorod Każdy dochód musisz rozliczyć z urzędem skarbowym :)
DotPay np. mi za tamten rok jak jeszcze u nich miałem płatności w styczniu przysłał mi PIT.

Rejestrując się w urzędzie dostajesz NIP, który w 100% wystarczy.

Chyba, że przekroczysz +/- 85 000 zł rocznego zarobku to musisz założyć firmę.

Gdyż przekraczasz pierwszy próg podatkowy. No chyba, że lubisz dla państwa pchać grubo ponad 30%-towe podatki do kieszeni.

P.S Osobiście polecam HomePay, dotpay wypłaca pieniądze po miesiącu ponad, a Płatności-Online ma zerowy support i blokuje wypłaty.

Dodatkowo do DotPaya musisz co miesiąc wysyłać pismo o wypłatę zgromadzonych środków, a na HomePya'u klikasz czekasz 1 dzień i masz.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Metin2-Poland miałeś ty kolego kiedyś bramki SMS?

DotPay pobiera 50% + 18% z tego co ci zostanie do podatku.

@Omirorod Każdy dochód musisz rozliczyć z urzędem skarbowym :)

DotPay np. mi za tamten rok jak jeszcze u nich miałem płatności w styczniu przysłał mi PIT.

Rejestrując się w urzędzie dostajesz NIP, który w 100% wystarczy.

Chyba, że przekroczysz +/- 85 000 zł rocznego zarobku to musisz założyć firmę.

Gdyż przekraczasz pierwszy próg podatkowy. No chyba, że lubisz dla państwa pchać grubo ponad 30%-towe podatki do kieszeni.

P.S Osobiście polecam HomePay, dotpay wypłaca pieniądze po miesiącu ponad, a Płatności-Online ma zerowy support i blokuje wypłaty.

Dodatkowo do DotPaya musisz co miesiąc wysyłać pismo o wypłatę zgromadzonych środków, a na HomePya'u klikasz czekasz 1 dzień i masz.

nie chce żeby się do mnie doczepił urząd skarbowy. Z Twojej odpowiedzi wnioskuje, że wystarczy że mam HomePay lub DotPay oni pobierają 18% podatku + jakąś sumę dla siebie i potem przysyłają mi PIT i to wystarczy i nic mi wtedy nie grozi ze strony urzędu skarbowego czy muszę coś jeszcze zrobić ?

Opublikowano

Zgadza się, w 100% to wystarczy i nie masz czego się obawiać.

Dodatkowo jeżeli twój zarobek roczny nie wyniesie więcej niż 5000zł to nawet tego rozliczać nie musisz.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...