Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie mogę dostać mikrofon Logitech USB Desktop ?

WolframHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Poszukuję obecnie w internecie mikrofonu Logitech USB Desktop. Nie ma go nigdzie na Allegro ani w innych sklepach internetowych. Widziałem coś na Amazonie i E-bay'u, ale to raczej możemy wykluczyć :) Wiecie może gdzie obecnie dostanę ten mikrofon ? Proszę o linki.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Nie dostaniesz, koniec produkcji. Kup Trust Starzz, jeden z lepszych do 100 zł 

Ale podobno jeszcze czasem wypuszczają jakieś resztki...

Nie wiem, ale jeśli rzeczywiście tak jest, to polecajcie mi jakieś mikrofony do 100 zł. :) (koniecznie na USB)

Opublikowano

Czemu akurat na USB ? Nic sensownego nie dostaniesz raczej, o ile w ogóle coś na USB sprzedają bo nie zauważyłem.

Ponieważ mam integrę :) Wiem, że nie ma tego za wiele, ale podobno na integre nie należy brać mikrofonu pod jacka, bo jakość jest potem bardzo kiepska.

Opublikowano

Bierz na jacka, to głównie kwestia mikrofonu a te na USB potrafią być jeszcze gorsze. Jeśli chcesz to wyślę Ci jutro nagranie głosu bez obróbki na moim mikrofonie samoróbce + karcie zintegrowanej.

Opublikowano

Bierz na jacka, to głównie kwestia mikrofonu a te na USB potrafią być jeszcze gorsze. Jeśli chcesz to wyślę Ci jutro nagranie głosu bez obróbki na moim mikrofonie samoróbce + karcie zintegrowanej.

Byłbym bardzo wdzięczny :)

@EDIT

Kurde, lekko się zniechęciłem  :D Czytałem, że ludzie skarżyli się na szumy i słaby dźwięk, a po zamianie integry na coś dobrego, wszystko ustało... Sam już nie wiem, mam nadzieję, że Ty masz rację  :) Powoli się zacznę rozglądać jednak już nad czymś na jacka, bo w sumie obecnie nic ciekawego nie można dostać na USB. Nawet kosztem gorszej jakości chyba bardziej się opłaca kupić na jacka... Zobaczę jeszczę próbkę głosu (o ile nie stracisz chęci do zrobienia mi jej  xD ) i wtedy się zdecyduję  :)

Opublikowano

Nie pisz postu pod postem, używaj opcji edytuj. Odświeżyć temat można co 24h. Tak na przyszłość. 

Wracam jutro ze szkoły o 14 (ahh, cały tydzień do 13 a w piątek ta godzina dłużej ^,-) i od razu coś Ci nagram, może próbka głosu + próbka szumu + nagrana jakaś nuta puszczona na słuchwkach

Jakbyś brał coś gotowego na jacka to jak pisałem najlepszą jakość do ~100 zł ma Trust Starzz

Opublikowano

Nie pisz postu pod postem, używaj opcji edytuj. Odświeżyć temat można co 24h. Tak na przyszłość. 

Wracam jutro ze szkoły o 14 (ahh, cały tydzień do 13 a w piątek ta godzina dłużej ^,-) i od razu coś Ci nagram, może próbka głosu + próbka szumu + nagrana jakaś nuta puszczona na słuchwkach

Jakbyś brał coś gotowego na jacka to jak pisałem najlepszą jakość do ~100 zł ma Trust Starzz

Oj, sorrka xD

Dzięki, zobaczę sobie kilka testów Trust Starzza. Wygląda całkiem ok.

A nie wiesz może czy trzeba odszumiać dźwięk po nagraniu, czy wszystko jest gotowe od razu ?

Opublikowano

Żeby było perfekcyjnie to raczej odszumiane musi być. Głosu Ci dzisiaj nie nagram (za późno) jednak zdążyłem nagrać szum (25 sekund, włączony komputer, mikro w standardowej pozycji na biurku) oraz jakiegoś rapsa ze słuchawek (słuchawki położone na mikrofonie, całkiem nieźle wyszło):

szum:

http://www72.zippyshare.com/v/77593408/file.html

nagrana nuta:

http://www29.zippyshare.com/v/75985672/file.html

Jutro będzie głos. Wszystko bez obróbki, bez mic boost'a, żeby nie było.

Na truscie pewnie będzie gorzej, ale to i tak jeden z najlepszych bardzo budżetowych mikrofonów

Opublikowano

Żeby było perfekcyjnie to raczej odszumiane musi być. Głosu Ci dzisiaj nie nagram (za późno) jednak zdążyłem nagrać szum (25 sekund, włączony komputer, mikro w standardowej pozycji na biurku) oraz jakiegoś rapsa ze słuchawek (słuchawki położone na mikrofonie, całkiem nieźle wyszło):

szum:

http://www72.zippyshare.com/v/77593408/file.html

nagrana nuta:

http://www29.zippyshare.com/v/75985672/file.html

Jutro będzie głos. Wszystko bez obróbki, bez mic boost'a, żeby nie było.

Na truscie pewnie będzie gorzej, ale to i tak jeden z najlepszych bardzo budżetowych mikrofonów

W tym przypadku było bardzo dobrze. Myślę, że jednak na truscie nie będzie znacznie gorzej, a nawet jeśli, to tragedii też nie będzie :) Chyba się zdecyduję właśnie na niego, aczkolwiek poczekam jeszcze na głos. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...