Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rejestracja w DBG 2014

BedePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie jak zarejestrować się w DBO bo nie wiem.

Może mi ktoś powiedzieć jak się tam zarejestrować i gdzie go pobrać

Najlepiej jakiś "tut"

graphic.png

Opublikowano

Serwery DBO zotały zamkniete to prawda, ale za kilka miesiecy startuje prywatny serwer w pelni po angielsku.

Mam nadzieje że nie mówisz o DBO Revelation, to jest fake. 

Nie mogę się nadziwić jak naiwni są ludzie... ile osób wierzy że oni coś robią...

Opublikowano
https://www.facebook.com/dbo.private?ref=ts&fref=ts

DBO Revelations tutaj, z tym że tak jak powiedziałem to jest fake... ale przynajmniej nie żebrzą o pieniądze jak mmodbo.com. 

Wspólnie z dwoma innymi osobami zakładamy ten serwer, tamcie powiedzieli ze to fake bo jesteśmy realną dla nich konkurencją na co mamy odpowiednie dowody. Mało tego, mamy ponad 90% plików serwera gry poprawnie działających, pozostałe 10% to tylko kwestia czasu. Nie ukrywam się ze swoimi danymi, imieniem, nazwiskiem. A kto stoi za Revelations? Jak wyglądają ich prace? Mówicie że ktoś żebrze pieniądze? Jak żebrze? Wiecie jaka jest kultura polskiego społeczeństwa? Chcą dostać wszystko za darmo, a potem macie efekt NTL. Darmowe granie, wprowadzona zapora, 80% użytkowników nie ma dostępu do serwera, bez sensu kontynuowanie prowadzenia i inwestowania w kolejne maszyny, z ledwością starczało na aktualne. Taka była i będzie polityka darmowych serwerów. Nie można uch utrzymać z niczego. Przeczytaj dokładnie informacje na temat systemu dotacji. Ci którzy wpłacą pieniądze dostają dostęp do serwera w wersji beta, Ci co nie wpłacą czekają na serwer końcowy, tyle że postacie stworzone na serwerze beta pozostaną na oficjalnym końcowym. Czy Tobie to przeszkadza? Zapytam wprost, ile kosztuje utrzymanie serwera/hostingu dla MPCforum.pl lub innego forum dyskusyjnego gdzie masz system Donate? Też ich nazwiesz oszustami? Zauważ że Revelations jest tylko i wyłącznie naszą konkurencją, która nie pomieści więcej niż 3000 graczy online. My stawiamy cały serwer z obsługą do 25000 graczy online. Widzisz różnicę ilości, wiesz jaka jest różnica kwoty opłacenia serwerów dla 3000 i 25000 graczy? Policz że każdemu musisz dać minimum 0.5Mbps łącza, aby ten mógł grać bez lagów. A teraz wejdź do internetu i rozglądnij się za serwerami, zobacz ile kosztuje utrzymanie, a nawet samo wystartowanie z serwerem o takiej przepustowości łącza. Czy na mmodbo.com masz może pustą stronę, bez konkretów? Masz przecież dokładną informację kiedy startuje serwer beta, po starcie serwera lecą zrzuty ekranu od nas i graczy, oczywiście tych co stwierdzili że parę złotych na dotację nie będzie szkodzić ich budżetowi - oni dostaną dostęp. Wykryją bugi, dostaną nagrody w postaci swtałego dostępu przez jakiś okres, a inni obejdą się smakami. Na tym polega biznes, bo to co robimy jest biznesem. Nie robimy tego bezinteresownie, to tak jakbym miał zainwestować w salon Mercedesa i każdego przechodnia zapraszałbym, dając mu jedną sztukę merola za darmo. Absurd? Dokładnie, tak samo jest w przypadku xxxbędą darmowe i płatne konta. Darmowe konta tzw "jazda próbna mercedesem", płatne konta "stały dostęp do gry". Czasem się ludzie zastanówcie co piszecie, bo jak to czytam, to mnie krew zalewa. Drogi administratorze, jeśli uważasz że to jest nieetyczne co tutaj napisałem lub w jakikolwiek sposób może być oszustwem, proszę o kontakt pod adresem [email protected] z podaniem numeru telefonu i miejscowości, z przyjemnością do Ciebie Drogi Administratorze podjadę i przekaże szczegółowe informacje, z dowodami na istnienie naszego projektu oraz plików serwerowych, które już nie długo staną się podstawą gry na naszym serwerze dla wielu z Was.

Opublikowano

W dziale NEWS na xxx dajemy potwierdzenie pisania i posiadania plików serwerowych gry. Pozdrawiamy :)

EDIT: Żebym nie zapomniał, Revelations będące fakiem, w rzeczywistości się poddało, przerosło ich to budżetowo, na stronie piszą że jesteśmy oszustami, wyłudzamy pieniądze, a w wiadomości na Facebook prywtnej, że nawet im pliki serwerowe ukradliśmy, co jest dla nas chore, ponieważ po pierwsze to drugi koniec świata, po drugie mamy własne pliki napisane od podstaw. Revelations twierzi że tłumaczenie klienta gry zajęło im tyle czasu, a plików serwerowych jeszcze więcej. Ale jak mogą tłumaczyć pliki serwerowe skoro je sami piszą? :D Myślcie ludzie, jak może im to tyle czasu zajmować, tłumaczenie klienta gry, skoro jak osobiście siadłem i wziąłem się za jego tłumaczenie to z użyciem translatorów, słowników i mojej głowy do poprawnego ofrazowania "skośnych" wyrazów zajęło mi to niespełna 8 godzin? Tyle...

Opublikowano

To w takim razie kiedy jest realne odpalenie waszego serwa?

Nie ma realnego i określonego czasu, beta serwer może wystartować najpóźniej za 129 dni, choć przypuszczamy że jego start nastąpi dużo wcześniej. Serwer oficjalny tzw Alpha - to zależy od działania wersji beta oraz ilości błędów i bugów do poprawienia, a będzie tego zapewne co nie miara. Dopiero gdy będziemy mieli w minimum 90% sprawną wersje końcową, wtedy możemy ją uruchomić publicznie dostępną. Tak jak wcześniej wspomniałem w temacie: http://www.mpcforum.pl/topic/1058962-prywatny-serwer-dragon-ball-online/page-2 zapewne skubniemy parę kont użytkownikom nie powiązanym z dotacjami i inwestycjami na beta serwerze. Ale tutaj trzeba też być cierpliwym i wyrozumiałym, śledzić na bieżąco narzego FB, G+, kanał Ytb oraz stronę internetową, prędzej czy później pojawi się informacja o starcie beta serwera oraz losowaniu dla graczy darmowych dostępu do niego. Powiem szczerze że nie będzie to więcej niż 100 slotów. To tyle, pozdrawiam Was gorąco!

Opublikowano

Wspólnie z dwoma innymi osobami zakładamy ten serwer, tamcie powiedzieli ze to fake bo jesteśmy realną dla nich konkurencją na co mamy odpowiednie dowody. Mało tego, mamy ponad 90% plików serwera gry poprawnie działających, pozostałe 10% to tylko kwestia czasu. Nie ukrywam się ze swoimi danymi, imieniem, nazwiskiem. A kto stoi za Revelations? Jak wyglądają ich prace? Mówicie że ktoś żebrze pieniądze? Jak żebrze? Wiecie jaka jest kultura polskiego społeczeństwa? Chcą dostać wszystko za darmo, a potem macie efekt NTL. Darmowe granie, wprowadzona zapora, 80% użytkowników nie ma dostępu do serwera, bez sensu kontynuowanie prowadzenia i inwestowania w kolejne maszyny, z ledwością starczało na aktualne. Taka była i będzie polityka darmowych serwerów. Nie można uch utrzymać z niczego. Przeczytaj dokładnie informacje na temat systemu dotacji. Ci którzy wpłacą pieniądze dostają dostęp do serwera w wersji beta, Ci co nie wpłacą czekają na serwer końcowy, tyle że postacie stworzone na serwerze beta pozostaną na oficjalnym końcowym. Czy Tobie to przeszkadza? Zapytam wprost, ile kosztuje utrzymanie serwera/hostingu dla MPCforum.pl lub innego forum dyskusyjnego gdzie masz system Donate? Też ich nazwiesz oszustami? Zauważ że Revelations jest tylko i wyłącznie naszą konkurencją, która nie pomieści więcej niż 3000 graczy online. My stawiamy cały serwer z obsługą do 25000 graczy online. Widzisz różnicę ilości, wiesz jaka jest różnica kwoty opłacenia serwerów dla 3000 i 25000 graczy? Policz że każdemu musisz dać minimum 0.5Mbps łącza, aby ten mógł grać bez lagów. A teraz wejdź do internetu i rozglądnij się za serwerami, zobacz ile kosztuje utrzymanie, a nawet samo wystartowanie z serwerem o takiej przepustowości łącza. Czy na mmodbo.com masz może pustą stronę, bez konkretów? Masz przecież dokładną informację kiedy startuje serwer beta, po starcie serwera lecą zrzuty ekranu od nas i graczy, oczywiście tych co stwierdzili że parę złotych na dotację nie będzie szkodzić ich budżetowi - oni dostaną dostęp. Wykryją bugi, dostaną nagrody w postaci swtałego dostępu przez jakiś okres, a inni obejdą się smakami. Na tym polega biznes, bo to co robimy jest biznesem. Nie robimy tego bezinteresownie, to tak jakbym miał zainwestować w salon Mercedesa i każdego przechodnia zapraszałbym, dając mu jedną sztukę merola za darmo. Absurd? Dokładnie, tak samo jest w przypadku xxx będą darmowe i płatne konta. Darmowe konta tzw "jazda próbna mercedesem", płatne konta "stały dostęp do gry". Czasem się ludzie zastanówcie co piszecie, bo jak to czytam, to mnie krew zalewa. Drogi administratorze, jeśli uważasz że to jest nieetyczne co tutaj napisałem lub w jakikolwiek sposób może być oszustwem, proszę o kontakt pod adresem [email protected] z podaniem numeru telefonu i miejscowości, z przyjemnością do Ciebie Drogi Administratorze podjadę i przekaże szczegółowe informacje, z dowodami na istnienie naszego projektu oraz plików serwerowych, które już nie długo staną się podstawą gry na naszym serwerze dla wielu z Was.

Masz 90% plików serwera ? Człowieku czy Ty ogarniasz że to co pokazałeś na filmiku to NIE są pliki serwera tylko kod źródłowy clienta ? Poprawnie działających... widze właśnie po twoim filmiku jak syntax error Cie kończy i nie wiesz co zrobić, śmiech, taki ktoś ma postawić serwa...

Innych for gdzie jest system donate nie nazwe oszustami, dotacje sa na forum które istnieje. Na twojej stronce natomiast zbierasz dotacje na serwer który nigdy nie powstanie.

DBORevelations waszą konkurencją ? pfff, mówisz tak jak byś miał zamiar postawić serwer z plików których nie masz, albo z kodu clienta którego nie ogarniasz. Jakim prawem stwierdzasz że oni pomieszczą 3000 osób ? Gówno wiesz, jak serwer bedzie chodził to i załatwi sie odpowiedni do tego hosting.

Czy na xxxx masz może pustą stronę, bez konkretów? Masz przecież dokładną informację kiedy startuje serwer beta

Prosze Cie nie, że to ma być dowód na to że serwer powstanie ? Każdy przeciętny kowalski nawet nieznający dobrze HTML, CSS, PHP, JS ani tym podobych może postawić taką stronę, dać licznik i napisać że za XX dni startuje serwer.

Nota dla administracji:

Proszę o wyszukaniu w google informacji o Przemysław Pasieko (pasieczko89). Po przeczytaniu jakim jest oszustem prosił bym o usunięcie jego postów. Nie chcemy przecież żeby tacy oszuści zarabiali na tej mniej 'sprytnej' części naszego społeczeństwa...

Opublikowano

Z pytania założyciela tematu wyrosła kłótnia, chciałbym wam powiedzieć drodzy użytkownicy że takie rzeczy załatwia się na PW [Prywatna Wiadomość].

W celu uniknięcia zbędnego spamu poinformuję odpowiednie służby do posprzątania tutaj.

Opublikowano

Z pytania założyciela tematu wyrosła kłótnia, chciałbym wam powiedzieć drodzy użytkownicy że takie rzeczy załatwia się na PW [Prywatna Wiadomość].

W celu uniknięcia zbędnego spamu poinformuję odpowiednie służby do posprzątania tutaj.

Ktoś daje linki do strony naciągającej na kase i ja na PW mam go prosić żeby je łaskawie usunął ? -.-

Też juz poinformowałem kogo należy.

A na miejscu admina bym sprawdził IP Seikyuna i porównał z pasieko89, zarejestrowany dzisiaj i dziwnym trafem po godzinie 4:00 pisze na forum i jednocześnie chwile wcześniej pasieko89 na swoim kanale na YT mi odpowiada na mój wpis.

@down

Juz napisałem do administracji, nie bój sie, zweryfikują czy multikonto czy nie. Jeśli nie to przepraszam, a jeśli mam racje to do panie przemysławie przynajmniej kryj sie lepiej...

Nie czuje się urażony, wyjaśniam tylko dlaczego to nie oczy się na PW. Gdy administracja się obudzi rano zrobi porządek z jego i moimi postami ( mam nadzieje )

Opublikowano

Ktoś daje linki do strony naciągającej na kase i ja na PW mam go prosić żeby je łaskawie usunął ? -.-

Też juz poinformowałem kogo należy.

A na miejscu admina bym sprawdził IP Seikyuna i porównał z pasieko89, zarejestrowany dzisiaj i dziwnym trafem po godzinie 4:00 pisze na forum i jednocześnie chwile wcześniej pasieko89 na swoim kanale na YT mi odpowiada na mój wpis.

Jeżeli chcesz to napisz do Administratora - Mój nick oznacza słowo Hasty - Hasty oznacza pochopny - A to co tutaj napisałem oznacza moje stare konto i mnie.

Nie chciałbym abyś porównywał mnie do kogokolwiek z tego Forum, ja jestem Sobą i nikim więcej.

Przepraszam jeżeli Cię uraziłem, więcej się to nie powtórzy.

Administracje przepraszam za zbędny spam.

Z mojej strony to wszystko, jeżeli ktoś ma do mnie coś ważnego to zapraszam na PW.

Opublikowano

Masz 90% plików serwera ? Człowieku czy Ty ogarniasz że to co pokazałeś na filmiku to NIE są pliki serwera tylko kod źródłowy clienta ? Poprawnie działających... widze właśnie po twoim filmiku jak syntax error Cie kończy i nie wiesz co zrobić, śmiech, taki ktoś ma postawić serwa...

Innych for gdzie jest system donate nie nazwe oszustami, dotacje sa na forum które istnieje. Na twojej stronce natomiast zbierasz dotacje na serwer który nigdy nie powstanie.

DBORevelations waszą konkurencją ? pfff, mówisz tak jak byś miał zamiar postawić serwer z plików których nie masz, albo z kodu clienta którego nie ogarniasz. Jakim prawem stwierdzasz że oni pomieszczą 3000 osób ? Gówno wiesz, jak serwer bedzie chodził to i załatwi sie odpowiedni do tego hosting.

Prosze Cie nie, że to ma być dowód na to że serwer powstanie ? Każdy przeciętny kowalski nawet nieznający dobrze HTML, CSS, PHP, JS ani tym podobych może postawić taką stronę, dać licznik i napisać że za XX dni startuje serwer.

Nota dla administracji:

Proszę o wyszukaniu w google informacji o Przemysław Pasieko (pasieczko89). Po przeczytaniu jakim jest oszustem prosił bym o usunięcie jego postów. Nie chcemy przecież żeby tacy oszuści zarabiali na tej mniej 'sprytnej' części naszego społeczeństwa...

Najpierw debili skontaktuj się z osobą która te wpisy dodawała, a potem stul dziub, bo mam ochotę ci go ładnie stłuc... Mam pliki idioto skończony serwerowe, po co mam pokazywać konkurenci całą strukturę tych plików, może mam jeszcze je publicznie udostępnić? Podaj mi swój adres, podjadę do ciebie, zobaczymy czy prosto w oczy nazwiesz mnie gnoju oszustem, bo teraz mnie pomawiasz, rozumiesz? Grzecznie piszę, ale moja grzeczność któregoś dnia się skończy i raczej nikt z administracji nie będzie chronił twojego tyłka przed sądami, po prostu złożę zawiadomienie przeciwko tobie i skończy ci się dzień dziecka. A pamiętaj ze teraz walczyć będziemy ty osoba ja spółka z zapleczem prawników. Chcesz tego? To przeproś, albo daj dowód w postaci papieru - wyroku sądowego, jakiejś notatki urzędowej że to co jest w internecie jest prawdą. A jakbym napisał że ty jesteś oszustem i naciągaczem? Też musimy wszyscy w to wierzyć? Smarkacz jeden, kiedyś natrafisz na lepszego i skończyć bez zębów.

Opublikowano

Najpierw debili skontaktuj się z osobą która te wpisy dodawała, a potem stul dziub, bo mam ochotę ci go ładnie stłuc... Mam pliki idioto skończony serwerowe, po co mam pokazywać konkurenci całą strukturę tych plików, może mam jeszcze je publicznie udostępnić? Podaj mi swój adres, podjadę do ciebie, zobaczymy czy prosto w oczy nazwiesz mnie gnoju oszustem, bo teraz mnie pomawiasz, rozumiesz? Grzecznie piszę, ale moja grzeczność któregoś dnia się skończy i raczej nikt z administracji nie będzie chronił twojego tyłka przed sądami, po prostu złożę zawiadomienie przeciwko tobie i skończy ci się dzień dziecka. A pamiętaj ze teraz walczyć będziemy ty osoba ja spółka z zapleczem prawników. Chcesz tego? To przeproś, albo daj dowód w postaci papieru - wyroku sądowego, jakiejś notatki urzędowej że to co jest w internecie jest prawdą. A jakbym napisał że ty jesteś oszustem i naciągaczem? Też musimy wszyscy w to wierzyć? Smarkacz jeden, kiedyś natrafisz na lepszego i skończyć bez zębów.

Proszę bardzo:

Poniedziałek-piątek(rano): osiedle 25 lecia, 2/66, Tarnów

piątek(po południu): Akademiki PK na czyżynach, DS 2, pokój 809b, Kraków

Przez internet każdy potrafi sie spinać, jestem przekonany że choć byś mieszkał w tym samym mieście to byś się w realu nie wychylił. A jesli przyjedziesz jakimś cudem to owszem nazwę Cię oszustem i co ? Pobijesz mnie ?

Po co pokazywać konkurencji strukturę plików, haha, lepiej pokazywać kod źródłowy clienta i kłamać że to są pliki ? "Filmik udowadniający posiadanie plików" w którym nie pokazujesz plików, fuck logic.

Prawników nasyłaj, proszę bardzo, nie ja mam stronkę gdzie zbieram dotacje i obiecuje w zamian coś czego nie moge zrealizować. Może i piszesz grzecznie ale szczerze to gówno mnie to obchodzi, co to za różnica czy naciągasz ludzi grzecznie czy nie ?

Nie mam zamiaru Cie przepraszać, nie mam za co, jesteś po prostu bezczelny.

KAŻDY KTO TO CZYTA NIECH WPISZE W GOOGLE.PL "Przemysław Pasieko", już na wstępie google podpowie wam frazę "oszust" zapraszam do lekturki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...