Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer Dragon ball Online

ScoTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprawię cię, jako anime lub japońska kreskówka. Bajka - baśń, opowieść książkowa. Jest chyba różnica, co nie? :P.

Strona gry jest już zrobiona, tak samo cała gra jest już w fazie alpha testów i na ich FP można znaleźć filmik z niej.

no okej ;p dasz link do str ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem na jakiej podstawie wszyscy twierdzicie że ten projekt DBO PS naprawdę postawi serwer, powiem wam że znam większość tej ekipy i to były jedne z największych troli w grze.

Do tej pory nie pokazali NIC do udowodniło by to że pracują nad serwerem, tylko górniane screeny które można bardzo łatwo wyedytować, jak mi ktoś zaraz wyjedzie że w takim razie po co płacą za hosting strony.. od razu odpowiem że to kosztuje grosze do tego mają na nim reklamy za które dostają kase wiec przy duzym ruchu to jeszcze zarabiają nie dopłacają.

Nie jestem pesymistą, a realistą i według mnie to grupka troli i nie postawią oni serwera, i wy też nie nastawiajcie sie na żadne granie. Dopiero jak dadzą jakiś gameplay z closed beta ( a powinni dawno bo niby screny robia wiec gra dziala ) to można powiedzieć że faktycznie coś robią i można liczyć na serwer, a jak na razie to tylko podtrzymują nadzieje wielu z nas że może jednak zagramy.

Strona gry jest już zrobiona, tak samo cała gra jest już w fazie alpha testów i na ich FP można znaleźć filmik z niej.

Pokaż jakiś dowód na te alpha testy, jeśli mówisz o filmiku gdzie tworzy postać a nawet nie wchodzi do gry to to nie jest dowód, jak powiedziałem to grupa zaawansowanych troli, taki filmik można było przygotować i spreparować łatwo przed zamknięciem serwerów, poza tym mając pliki TYLKO clienta da się uruchomić edytor tworzenia postaci.

Tak że podsumowując, może oni coś robią a może nie, na razie dowodów nie ma ŻADNYCH na ich pracę, ja ich znam i moją opinie już znacie, cóż takie są fakty. Obym sie mylił bo też bym chetnie pograł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer może i wypali, ale i tak nie postoi długo. :)

Nie da rady zrobić czegoś, co zostało zamknięte czy ma zostać zamknięte, bo wszystkich plików nie dostaną a wątpie w to , że są na tyle zaawansowanymi jak to kolega wyżej przedstawił trollami, aby potrafili cokolwiek do tej gry dopisać. :)

''Ćpam życie całe życie - jest po prostu kurwa zajebiście''

tzRj48l.png

Opublikowano

Czy wypali czy nie? Wystartować, jak najbardziej ruszy, ale sama nazwa prywatny - kojarzy się z dotacjami to raz, dwa ograniczeniami slotów, bo których fanów (developerów) będzie stać na utrzymanie serwera z minimum 2Gbps łącza (czyli ok. 20000 graczy online)? Jak będą mieli 1Gbps to będzie dobrze, ale ile on pociągnie? Nie będę tym zaprzątał głowy bo jest inny projekt, tworzą go Polacy (spółka w uk) wraz z firmą zajmującą się tworzeniem aplikacji etc, a więc ten projekt ma większe szansze przetrwania i powstania (za 143 dni zgodnie z tym co mają na stronie będzie start wersji beta serwera, dostęp mają mieć userzy którzy dali im dotacje), z tymi dotacjami nei ma co się im dziwić, rozmawiałem osobiście z nimi i dowiedziałem się że koszt początkowy uruchomienia takiej serwerowni globalnej na cały świat to wydatek ok 60 tysięcy złotych w pierwszym roku, a więc oni z tego co mi wiadomo mają później zamiar wprowadzić konta płatne za nie całe 5 dolców miesięcznie od konta, a to według mnie nie jest jakaś kosmiczna kwota, sam z chęcią bym pograł, zresztą pogram na beta serwerze. Utrzymanie takiej serwerowni nie mało kosztuje, czas poświęcony administracji, poprawkom, dodatkom, programiści itd, to są koszta... Prywatny serwer tej gry nie ma szans, to nie wow czy metin, to jest inna bajka... a właśnie link:

serwer ma ruszyc na

xxx

Proszę o moderatora o usunięcie tego posta, strona mmodbo służy tylko do wyłudzania pieniędzy od naiwniaków których jak przeglądam internaty jest cała masa...

Ten gość tutaj ewidentnie jest we współpracy z naciągaczami bo promuje ten shit.

BTW za hosting dedyka nie płaci sie 60tys -.-

NIE DAJCIE SIE NABRAĆ NA TO CO ON PISZE!

Opublikowano

Proszę o moderatora o usunięcie tego posta, strona mmodbo służy tylko do wyłudzania pieniędzy od naiwniaków których jak przeglądam internaty jest cała masa...

Ten gość tutaj ewidentnie jest we współpracy z naciągaczami bo promuje ten shit.

BTW za hosting dedyka nie płaci sie 60tys -.-

NIE DAJCIE SIE NABRAĆ NA TO CO ON PISZE!

A ile się płaci za obsługę 25000 graczy, każdy po 0,5Mbps, to masz sumę 12500 Mbps, inaczej 12,5 Gbps łącza... widać że nawet nie masz rozeznania w rynku, mercedesy też za darmo rozdają?

Pomysł wypali, ale trzeba poczekać, bo oni chcą całą albo chociaz 90 % gry zangielszczyć.

Muszą 90% zangielszczyć? Ja mam klienta 100% angielskiego, sam tłumaczyłem wszystko. Wiesz ile zajęło mi przetłumaczenie wszystkiego? Dokładnie 8 godzin. A nawet nie znam tego języka skośnego, używałem słowników, translatorów i poprawiałem na dokładną znaczeniu wersję. DBO Revelations samo przyznało się że Was oszukali, że to fake, nie mają nawet plików serwerowych gry, a te filmiki które są dostępne są pobrane z sieci, edytowane i wrzucone pod ich brandingiel. Teraz te 7000 lajków będzie idealną reklamą. Na mmodbo.com w dziale News jest informacja o statusie serwerowych plików gry, my chcemy dać minimum 90% poprawnego działania gry na starcie (serwer beta) i 100% serwer końcowy. A nady93 widać że ma coś nie tak z główką, skoro nie zna podstawowych cen oraz wymogów serwerowych dla takiej gry. Nie robimy priva lecz globalny międzynarodowy - jeszcze raz powtarzam :/

Opublikowano

kiedy jest mozliwosc realnego dolaczenia do bety i czy bedzie to open beta

Czy będzie to wersja opena beta? Ciekawe pytanie, zależy od naszego humoru :) Bo planowany dostęp do wersji beta będą mieli wyłącznie tzw. inwestorzy systemu dotacji, pozostali użytkownicy będą czekać do wersji finalnej gry. Oczywiście skubniemy zapewne losowanko dla paru użytkowników niepowiązanych z dotacjami na małe co nie co w postaci dostępu do serwera :)

Opublikowano

Mam nadzieje że to wypali, bo z filmików super wygląda ta gra. 

Bardzo bym chciał w to zagrać. Oby im się udało.

Powodzenia oczywiście życzę.

gd9zwl.png

Welcome the MPC forum.

Opublikowano

A ile się płaci za obsługę 25000 graczy, każdy po 0,5Mbps, to masz sumę 12500 Mbps, inaczej 12,5 Gbps łącza... widać że nawet nie masz rozeznania w rynku, mercedesy też za darmo rozdają?

Muszą 90% zangielszczyć? Ja mam klienta 100% angielskiego, sam tłumaczyłem wszystko. Wiesz ile zajęło mi przetłumaczenie wszystkiego? Dokładnie 8 godzin. A nawet nie znam tego języka skośnego, używałem słowników, translatorów i poprawiałem na dokładną znaczeniu wersję. DBO Revelations samo przyznało się że Was oszukali, że to fake, nie mają nawet plików serwerowych gry, a te filmiki które są dostępne są pobrane z sieci, edytowane i wrzucone pod ich brandingiel. Teraz te 7000 lajków będzie idealną reklamą. Na mmodbo.com w dziale News jest informacja o statusie serwerowych plików gry, my chcemy dać minimum 90% poprawnego działania gry na starcie (serwer beta) i 100% serwer końcowy. A nady93 widać że ma coś nie tak z główką, skoro nie zna podstawowych cen oraz wymogów serwerowych dla takiej gry. Nie robimy priva lecz globalny międzynarodowy - jeszcze raz powtarzam :/

8 godzin sam tłumaczyłeś ? w takim razie masz gorszy shit niż kali jeść kali pić, w 8h nie da rady przetłumaczyć całej gry, no chyba że gówniane przepuszczenie przez translator, w takim wypadku teksty questa beda w stylu: "dla klasy deszczu porobić dwa dwa czerwone artykuły pustnyni, i też deszczu przynieść" weź sobie pierwszą lepszą chińską stronę i przez tłumacz przepuść zobaczysz jakie pierdoły wychodzą i nie rozśmieszaj mnie że w 8h masz porządną łatke zangielszczającą.

DBO Revelations NIE przyznało sie że kogokolwiek oszukali, wręcz przeciwnie, pokazali dowód swojej pracy:

Filmik nie jest fake'owy, spróbuj cwaniaku tak wyedytować filmik żeby był tak jak ten, nagrali filmik w kokkarze i widać że nie ma otaczającego go muru czego nie mogli nagrać w grze bo mur był, a usunąć go komputerowo kosztowało by zbyt wiele wysiłku.

Nie robisz ani priva ani globala, naciągasz ludzi na dotacje i tyle.

Opublikowano

O co ta cała kłótnia? Ludzie mają mózg po to żeby z niego korzystać, jak ktoś daje się robić w konia to jego problem. Ja osobiście czekam na serwer dbo ale nie mam zamiaru za niego płacić PRZED startem. Jak serwer będzie stał i będzie dobrze prosperował to chętnie wydam na niego pare groszy żeby sobie pograć... a narazie czekam i wam ludzie radze to samo, a jak ktoś nie myśli to niech traci... proste :) Naturalna selekcja.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

O co ta cała kłótnia? Ludzie mają mózg po to żeby z niego korzystać, jak ktoś daje się robić w konia to jego problem. Ja osobiście czekam na serwer dbo ale nie mam zamiaru za niego płacić PRZED startem. Jak serwer będzie stał i będzie dobrze prosperował to chętnie wydam na niego pare groszy żeby sobie pograć... a narazie czekam i wam ludzie radze to samo, a jak ktoś nie myśli to niech traci... proste :) Naturalna selekcja.

I widać że jako jedyny użytkownik na tym forum potrafisz czytać ze zrozumieniem, reszta to standardowe polskie nieuki. Czytanie ze zrozumieniem popłaca. Za wejście na wersję beta serwera trzeba będzie płacić, potem uruchamiana jest wersja alpha. Czyli ci co są niecirpliwi jeśli będą chcieli pilnie grać to muszą za to zapłacić. Wersja alpha: grasz przez 90 dni za darmo bez ograniczeń, potem decydujesz czy chcesz płacić za grę, czy grać jako darmowy użytkownik z maksymalnym lvl45. Ciężko to przeczytać, po raz setny jest to pisane tutaj na forum. Jeśli nie chcecie grać na wersji beta to nie komentujcie i nie płaćcie, czy ktoś Wam karze? No chyba że jak Wilku z rocznika 96 (a więc młodszy od Was) wspomniał - nie macie muzgów.

Opublikowano

I widać że jako jedyny użytkownik na tym forum potrafisz czytać ze zrozumieniem, reszta to standardowe polskie nieuki. Czytanie ze zrozumieniem popłaca. Za wejście na wersję beta serwera trzeba będzie płacić, potem uruchamiana jest wersja alpha. Czyli ci co są niecirpliwi jeśli będą chcieli pilnie grać to muszą za to zapłacić. Wersja alpha: grasz przez 90 dni za darmo bez ograniczeń, potem decydujesz czy chcesz płacić za grę, czy grać jako darmowy użytkownik z maksymalnym lvl45. Ciężko to przeczytać, po raz setny jest to pisane tutaj na forum. Jeśli nie chcecie grać na wersji beta to nie komentujcie i nie płaćcie, czy ktoś Wam karze? No chyba że jak Wilku z rocznika 96 (a więc młodszy od Was) wspomniał - nie macie muzgów.

Nieuki, za to Ty naciągacz.

Nie zgadzam się z Wilku1996, to że ktoś straci pieniądze na darmo płacąc za bete która nigdy nie wyjdzie to jego problem. Ale wyzysk takich mniej sprytnych ludzi jest czystym skur**syństwem, i na to się nie godzę, dlatego robię szum wkoło strony gościa pt. Pasieko. 

Uważasz Wilku że taki wysysk głupszych jest w porządku ? Że okłamywanie ludzi i zbieranie dotacji na coś co nigdy nie wyjdzie jest OK ? Jeśli tak to życzę Ci aby ktoś w życiu "wydymał" Cie tak jak robi to Pasieko z naiwniakami.

Gdzie jest mod na tym forum ja sie pytam, ScoTube zamiast ogarnąć ten syf to lajkuje moje posty =.= idę zgłosić to wyżej :/

Opublikowano

nady93, jak Ci się chce to proszę bardzo :) Nikt Ci nie zabrania uświadamiać tych wolniej myślących ludzi ale gdy robisz to kilkadziesiąt razy, a oni nadal nie rozumieją to już jest ich prywatny problem i powinieneś zając się sobą. Osobiście niezbyt interesuje mnie ta cała sprawa czy to jest fake czy nie, tak jak napisałem po prostu czekam na serwer DBO bez tych wszystkich "krzaczków". A co do całego tego wyrzysku to nie wiem o co ten ból dupy, ty nic nie tracisz :P W Polsce już tak jest, że jak ktoś łatwo zarabia pieniądze to innym to nie pasują i próbują go zmieszać z błotem zamiast samemu posiedzieć i pomyśleć, a nóż wpadniesz na lepszy pomysł i sam trochę zarobisz. Pieniądze szczęścia nie dają ale bez nich się nie da żyć.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...