Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sieć Wi-Fi

kurekkurek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam pewien problem. Otóż posiadam router netiaspot i mam internet w netii. Dzisiaj braciszkowi zablokowałem internet za pomocą blokady adresu MAC, ponieważ netia mówiła mi, że zbyt duża liczba urządzeń może spalić sieć bezpzewodową. Sytuacja powtórzyła sie podobnie jak rok temu. Mam duży dom i z wi-fi korzysta 10 urządzeń , ale połowę poblokowałem. No i gdy brat poprosił mnie abym mu odblokował internet,  zapomniałem jaki ma adres MAC i odblokowałem wszystkie urządzenia. Internet działał przez kilka godzin po czym padła cała sieć bezprzewodowa. Nawet główny komputer, który był podłączony do routera kablem nie miał dostępu do internetu. Spróbowałem zresetować internet, ale naprawiła się tylko sieć przewodowa. Wi-fi nadal nie działa :/ Mógłbym do nich zadzwonić, ale pewnie gadka była by taka sama co rok temu i trzeba będzie czekać za nimi 48 h i kiedy przyjadą to powiedzą, że "spaliła się sieć wi-fi" i będę czekał jeszcze dodatkowe 48 h kiedy przyślą mi nowy router, za który trzeba będzie zapłacić  :/ I pytanie do was czy sieć wi-fi może się spalić czy  też netia może specjalnie to robi aby miała większe zyski?

Opublikowano

bzdury, nie potrafisz konfigurować i zajmować się siecią to lepiej tego nie rób

najnormalniej router się zepsuł albo zawisł przez twoje zabawy z nim, reset i ustaw od nowa

źle zrobiona i rozplanowana sieć potrafi się wieszać w nieoczekiwanym momencie ( router ), kup lepszy router albo rozwiń sieć przynajmniej o dwa routery 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...