Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hosting serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak mamy serwer na pukawce gdy chcemy grać na 1.6.4 z pluginami podstwowymi itp. Po 3-17H pisze wykorzystywanie procesora 100% lub więcej i nagle serwer się wyłącza, mapa się kasuje razem ze wszystkimi ustawieniami. I jeszcze jedna sprawa podeśle ktoś link do paczki na 1.7.* z podstawowymi pluginami. I byle byłby factions.

Pomogłem? Daj +, to nic nie boli a dla mnie wiele znaczy. ; )

Opublikowano

Pukawka to gówno nie hosting :) lepiej znajdz kogoś kto zahostuje ci serwer, bedzie taniej... za 200 slotów zapłacisz z 180-250 zł za craftserve i innych gównach tego typu. Do samego hostingu nic nie mam ale ceny to porazka.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Dlatego prowadzę osobiście serwery minecrafta od 3 lat i nawet gdy zaczynałem hostowalem się na maszynie dedykowanej.

Najbardziej porażający fakt jest wtedy gdy ktoś da prezentacje serwera z dopiskiem dedykowana maszyna a ip z pukawki lub craftserve.

Autorze tematu pierwsza rada---> zrób sam paczkę plików a nie bierzesz gotowca.

Druga sprawa włącz zapis świata.

Trzecia równie ważna zmień hosting.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Sam aktualnie mam 1 serwer postawiony na pukawce (jeszcze na 3 dni szczęście...) lagi są zgadzam się. Polecam Ci hosting Fiberhost.pl, oraz CubeHost.pl

Pukawki nie :D (Ja tam nie raz mialem 400 % wykorzystania procesora więc wiem jak to jest ;D

Opublikowano

Ja ci polecam craftserve.pl Może drogo ale nie ma żadnych problemów , coś ci nie działa piszesz do supporta . Pomagają ci w ciągu kilku dni.Teraz są lagi strony pewnie coś ulepszają. Obsługa jest banalnie prosta. Wybierasz silnik wchodzisz w zakładkę plugin wpisujesz nazwę pluginu i klikasz instaluj. Plugin sam się instaluje i wgrywa na serwer. Wystarczy że go skonfigurujesz do swoich potrzeb i zresetujesz serwer .CraftServe dodaje również dynamiczną mapkę na której możesz sprawdzać postępy twoich budowniczych bez wchodzenia na serwer. 
Polecam!!

Opublikowano

Chyba za słabe procesory mają, serwer się przegrzewa. Przed wyłączeniem nie zdąży zrobić zapisu i boom nie ma mapy i innych rzeczy.
Polecam Ci hosting lvlup.pro żandnych problemów.

600 postów | Codziennie krytykuje jeden serwer | Zawsze staram się pomóc | Masz problem? Pisz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...