Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam zamiar zrobić serwer :D Ale nwm. jaki typ , napiscie w komentarzach jaki chcecie serwer : 

NP : 

Freebuild - dostajesz zabezpieczony teren, na którym możesz budować. Na serwerze wyłączone jest pvp (walki między graczami) i spawnowanie się potworów. Gra polega głownie na budowaniu.  

Survival - gra polega na przeżyciu. Włączone moby i pvp. Często z dodanym pluginem Factions (napiszę niżej). Brak zabezpieczenia terenu (ewentualnie claim z Factions).

Wojny Frakcji - głównym pluginem jest Factions. Gra polega na łączeniu się z klany i toczenie wojen między sobą. Frakcje mogą zabezpieczać teren przed griefem.

Creative - masz nieograniczony ekwipunek i budujesz co chcesz. Rzadko trafiają się serwery czysto creative. Częściej jako dodatkowa mapa. Parkour - polega głownie na przechodzeniu parkourów.

Survival Games - typ powstał w oparciu o książkę Igrzyska Śmierci. Gracze walczą na arenie na śmierć i życie. Głównym pluginem jest SurvivalGames. Serwer z modyfikacjami - serwer wymaga zmodyfikowanego klienta gry. Najczęściej modyfikacji wymagają od nas serwery RPG.

RPG - Role Playing Game - Na serwerze wcielasz się w swoją postać. Gra polega na wykonywaniu questów (zadań). Czasami na takich serwerach bywa ograniczony crafting. SkyBlock - Podobnie do Fb (Freebuild), ale dostajesz nie cuboid na ziemi, tylko małą latającą wyspę.

Tekkit - serwer wymaga odpowiedniego klienta gry.

PvP - serwer na którym głównym celem jest zabijanie się nawzajem.

Opublikowano

@up wypchaj się

Ja bym zagrał na serwie dayz takich server jest mało jak wogole są xD

25 POST 50 POST 100 POST 150 POST | 200 POST | 225 POST | POZIOM 1 OSIĄGNIĘTY!

| 250 POST | 300 POST | 325 POST | 350 POST | 400 POSTPOZIOM 2 NIE OSIĄGNIĘTY!

| 500 POST | 600 POST | 700 POST | 800 POST | 900 POSTPOZIOM 3 NIE OSIĄGNIĘTY!

Opublikowano

@TheMaataa115, ja polecam zrobić Ci serwer Survival + Fb. A dlaczego? Survival przyciąga dużo ludzi na serwer. Sam wiem bo miałem swój serwer. A Fb też przyciąga. I jeszcze do tego PlotMe wgrać i by było gicio. ;)

Opublikowano

Skoro nie masz pomysłu na serwer, to go nie rób.

//antywarn: pvp.

Opublikowano

Zajebisty freebuild, wielkie miasto, działki ładnie zrobione. hotele sklepy, restauracje :D

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...