Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komenda - Pokazujesz itemy, które nie istnieją. BUG SZKŁA xenoxmt2

cappywymiata44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, grając na serwerze XenoxMT2 i innych serwerach zauważyłem, że jest klika osób, którzy trollują ludzi i pokazują bronie, które posiadają np:
999999% um, 9999999% śr czy coś w tym stylu.
Te bronie tak naprawdę nie istnieją, jest to tak zwany bug szkła.
Chciałbym Wam pokazać jak oni to robią.

W chat lub w prywatnej rozmowie wklejamy ( za pomocą kombinacji klawiszy CTRL+V) komendę:

|cffffcb00|Hitem:E50F:0:7133:7128:712E:48:-43:47:29:5:20:9:15:11:15:5:10:1:25000|h[Tysiącbójca]|h|r

Kolor czerwony - W tym miejscu wpisujemy ID broni, którą chcemy pokazać.
Kolor pomarańczowy #1 - W tym miejscu wpisujemy ID kamienia duszy, jaki chcemy mieć w broni w slocie 1.
Kolor pomarańczowy #2 - W tym miejscu wpisujemy ID kamienia duszy, jaki chcemy mieć w broni w slocie 2.
Kolor pomarańczowy #3 - W tym miejscu wpisujemy ID kamienia duszy, jaki chcemy mieć w broni w slocie 3.
Kolor żółty - W tym miejscu wpisujemy ID bonusu, który chcemy mieć. ( kolejność 1-2-3-4-5 )
Kolor blady-turkusowy - W tych miejscach wpisujemy wartość bonusów. ( 1-5 )
Kolor jasny-łosoś - W tych miejscach wpisujemy ID bonusu, który chcemy mieć. ( kolejność 6-7 )
Kolor cyraneczka - W tych miejscach wpisujemy wartość bonusów ( 6/7 )
Kolor fioletowy - W tym miejscu wpisujemy nazwę broni, która ma się wyświetlać na chacie.

ID Bonusów na Serwerze XenoxMT2: 
http://wklej.to/T0DIl
ID Kamieni Duszy na Serwerze XenoxMT2:
http://wklej.to/HHyZT
ID Miecze (0-65 lv.) na Serwerze XenoxMT2: 
http://wklej.to/VLYwq
ID reszty broni, zbroi postaram się dodać w najbliższym czasie.
Jeśli chodzi o ID broni, kamieni duszy i bonusów to na każdym serwerze mogą one być inne, dlatego trzeba szukać i próbować różne ID, aż w końcu jakieś zgadniemy. :)

DobreWafle.pl - Pyszne i chrupiące!
IP:
DobreWafle.pl - Najlepszy serwer TeamSpeak 3 w Polsce!

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_6400DA_6400DA.png

Opublikowano

Rozumiem, ze dziala to rowniez na innych serwerach. Gorzej, jezeli nie da sie skopiowac tego i trzeba przepisywac..

Odemnie wielki +. Bedzie mozna sobie ludzi potrollowac :)

Opublikowano

Rozumiem, ze dziala to rowniez na innych serwerach. Gorzej, jezeli nie da sie skopiowac tego i trzeba przepisywac..

Odemnie wielki +. Bedzie mozna sobie ludzi potrollowac :)

Skopiować można jedynie na modzie, przysłowiowy klient nie ma tej opcji (chyba, że admin serwa sam sobie go tak zmodyfikował).

Tutorial jest ładnie przedstawiony, coś nowego myślę. Będzie można porobić sobie beke z ludzi, jeśli działa to też na innych serwerach ;-)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ecolusik12, na każdym serwerze ID Broni i ogólnie itemów jest różne. Trzeba po prostu zgadywać ID, postaram się ogarnąć.

DobreWafle.pl - Pyszne i chrupiące!
IP:
DobreWafle.pl - Najlepszy serwer TeamSpeak 3 w Polsce!

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_6400DA_6400DA.png

Opublikowano

Wszystko kd, id broni, bonusów nalezy podawać w hex ty nic o tym nie napisałeś, ludzie znajdą sobie sami id wpiszą i będa płakali że im nie działa.

Jak ktoś chce poprawne id bonów musi otworzyć kalkulator w windowsie, wybrać w "widok" programisty, zaznaczyć "dec" wpisać id z tej listy co dał w tym temacie i zmienić na hex.

sygna1.png

Opublikowano

Wszystko kd, id broni, bonusów nalezy podawać w hex ty nic o tym nie napisałeś, ludzie znajdą sobie sami id wpiszą i będa płakali że im nie działa.

Jak ktoś chce poprawne id bonów musi otworzyć kalkulator w windowsie, wybrać w "widok" programisty, zaznaczyć "dec" wpisać id z tej listy co dał w tym temacie i zmienić na hex.

Masz racje  ale tez dobry poradnik zrobił :)

Opublikowano

Super wykonanie, ale najbardziej podoba mi się sam pomysł i kreatywność.

Łap również plusa za muzykę w filmie ;) 

Powodzenia na przyszłość,

pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, przestałem tam grać przez własnie to myślałem że navi ; ( 

Battlefield Heroes pod inną nazwą całkowicie odświeżone ! Już Niebawem 

rglinepolska3.png

Opublikowano

Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, przestałem tam grać przez własnie to myślałem że navi ; ( 

na xenoxmt2 i tak jest navi :) 

a co poradnika to fajny :p 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za dużo przepisywania + nie działa na alien2 :)

Jest wyraźnie napisane w nazwie tematu, że to dotyczy Xenoxa, więc oczywiste, że może nie działać na innych serwerach.

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...