Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeciążenie procka

specnaz.exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem dotyczący komputera. Otóż mój komputer ma takie parametry:

-8 GB RAM

-procesor i5 , 3.1 6-rdzeni

-karta graf. GeForce Gt (nie wiem) 2 GB.

Dodam także, że komputer jest składany, jest od pół roku w mojej rodzinie :D

Nie wiem czemu ale przy takiej maszynie jeden silk zużywa mi 50% procesora. Przy dwóch silkach zużycie dochodzi do 100%. W grze tego nie widać, nie ma żadnych zacinek, silk płynnie chodzi. Jak patrze w programie to temperatura jest w normie, lecz tak jak wyżej pisałem zużycie jest duże. Przy użycie w bocie opcji "Hide client" zużycie jest mniejsze o połowę.

Dziwie się temu zjawisku, ponieważ kolega przy słabszych parametrach przy 4 clientach ma zużycie 60-70%. Jaka jest przyczyna tego? Mam kompa od sierpnia, ani razu go jeszcze nie czyściłem, czyżby to było przyczyną? Czy może jakis inny problem jest.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może to być przyczyną, gdyź zakurzony komp się mocno grzeje przy małym obciążeniu, a intelowskie układy gdy się grzeją zmniejszają taktowanie przez co chodzi wolniej.

Opublikowano

Wyczyść kompa ze środka, podaj temp. z programu hwmonitor. Zeskanuj kompa Malwaterbytes usuń wszystkie obiekty co ci znajdzie... zdefragmentuj dysk.Wymien paste termo przewodząca na procku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...