Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, temat piszę z prośbą o zweryfikowanie części pod względem oczywiście pracy, czy taki zestaw będzie działał i jeśli mogę prosić to od razu bym chciał wiedzieć czy istnieją jakieś tanie, a dość dobre pod względem chłodzenia obudowy.

920zł < Gigabyte GeForce GTX 760 OC 2GB DDR5 PCI-E BOX

860zł < Intel Core i5-4670K 3.4GHz BOX

300zł < MSI B85-G43

267zł < Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V

210zł < Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

190zł < LC-POWER 600w LC6600 V2.2,120mm,8-pin EPS,PCI-E,4x SATA

140zł < Obudowa SilentiumPC Brutus M23 Pure Black SPC090

= ~2880 zł

Zestaw złożony z myślą o późniejszym OC (kartę graficzną kręcę do maksa już na wejściu). Zależy mi na stałych 60 fpsach podczas nagrywania (Shadowplay więc bez większej utraty klatek) w Battlefield 4, planuję jeszcze dokupić windows 8, ale póki co siedzę na 7. Nie dodałem też dysku SSD bo moim zdaniem po prostu się nie opłaca, zbyt małe prędkości i wysokie ceny.

Zapomniałem dodać, że budżet to 2900zł, na dobrą sprawę potrzebuję tylko podzespoły wymienione wyżej, więc jeśli jest coś w tej cenie z lepszą wydajnością to zamieniam się w słuch:)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Zasilacz z dupy, w tak małym budżecie nie wywalaj kasy na OC bo więcej stracisz na wydajności w grach względem zwykłej i5 + GTX770

Opublikowano

Zasilacz z dupy, w tak małym budżecie nie wywalaj kasy na OC bo więcej stracisz na wydajności w grach względem zwykłej i5 + GTX770

Prawie tydzień się już męczę z doborem części i nadal nie wiem jak to zrobić.

Z procesora wolałbym nie rezygnować, a zasilacze.. Nie mam tutaj zdania, kompletnie nie moja bajka.

Teraz jeszcze dodam, że grywam sobie w Planetside 2, który bardzo zżera procesor dlatego też wolałbym mieć możliwość OC w przypadku ścin nawet przy tych 3.8ghz.

Jeszcze mam pytanie, lepiej mieć słabszy procesor i lepszą kartę graficzną czy na odwrót ? Nie zależy mi aż tak na wysokich fpsach tylko stabilności.

Opublikowano

W BF4 ta 760 złapie zadyszkę na ultra, a z cepów nawet 4440 dałby radę. Ja bym postawił na GPU. OC jest mało opłacalne nawet w kwocie 3,5k, co dopiero u ciebie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Za dużo się naoglądałem testów MSI i jej temperatur w stresie.

Nie za bardzo mi taki zestaw pasuje, aczkolwiek zachowam go sobie w razie gdyby coś się miało zmienić.

Więc pomijając, że już te kilka stów przeboleję to złożyłem sobie taki zestaw.

http://www.morele.net/inventory/info/9wVj5u/
Może być czy nadal strzelam po omacku?

Opublikowano

Gigabyte to syf, głośne chłodzenie, temperatury, małe możliwości OC. Bierz ASUS'a albo MSI, najlepsze karty. Po co Ci 4670k na B85 ? Nawet go nie ruszysz. Zasilacz Deusa M1 550 daj, kilkanaście zł drożej

Opublikowano

Gigabyte to syf, głośne chłodzenie, temperatury, małe możliwości OC. Bierz ASUS'a albo MSI, najlepsze karty. Po co Ci 4670k na B85 ? Nawet go nie ruszysz. Zasilacz Deusa M1 550 daj, kilkanaście zł drożej

Właśnie patrzyłem na testy purepc i videotesty, co mnie zdziwiło to tam właśnie gigabyte ma najmniejsze temperatury (głośność nie ma znaczenia), palit podobno najlepszy ale grzeje się ostro.

Zasilacz w takim razie zmieniam, 4670k wymieniam na 4670 i będzie git? Chociaż z drugiej strony to miałem w planach jeszcze za jakiś czas wymienić płytę główną (wiem, że gówniana ale szkoda mi kasy teraz) i wtedy kręcić procka na jakimś dobrym chłodzeniu, chociaż jakby się zastanowić to po co ja miałbym go kręcić.. Oby tylko nie było dropów w PS2.

Jak możesz to jeszcze mi powiedz co sądzisz o tym palicie, jak rzeczywiście nie ma co kombinować to biorę MSI i w cholerę.

// Zapomniałem wymienić płytę główną na tą którą wcześniej podałeś, w każdym razie mam ją zapisaną na liście

Opublikowano

Prawie tydzień się już męczę z doborem części i nadal nie wiem jak to zrobić.

Z procesora wolałbym nie rezygnować, a zasilacze.. Nie mam tutaj zdania, kompletnie nie moja bajka.

Teraz jeszcze dodam, że grywam sobie w Planetside 2, który bardzo zżera procesor dlatego też wolałbym mieć możliwość OC w przypadku ścin nawet przy tych 3.8ghz.

Jeszcze mam pytanie, lepiej mieć słabszy procesor i lepszą kartę graficzną czy na odwrót ? Nie zależy mi aż tak na wysokich fpsach tylko stabilności.

Zdecydowanie lepiej miec mocniejszy procesor, dlatego iż nie odczujesz spadków gdy uruchomisz skype (+będziesz z kimś gadać)

Opublikowano

Na tym palicie cienkie OC idzie, chłodzenie trzyma temperatury ale za ciche nie jest podobnie jak Gigabyte. Najlepsze OC leci właśnie na MSI i ASUS'ie, oba mają najcichsze chłodzenia i dość wydajne. 

Jeśli o Gigabyte chodzi, przy poziomie o tyle większego szumu nawet mniejsze temperatury są dość słabe.

Dropów nie będzie takich żeby się przejmować, i5 4440 w zupełności wystarczy.

Opublikowano

Daj Deusa M1 550, ta 600 nie dość że jest słabsza to jeszcze nie modularna. Cooler wydajnościowo jest bardzo dobry jednak to Zalman, suszara absolutna:

http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2012/09/Zalman-CNPS14X-Wydajno%C5%9B%C4%[email protected]
http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2012/09/Zalman-CNPS14X-Poziom-g%C5%82o%C5%9Bno%C5%9Bci.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...