Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zapewne GPU DIE

Omek

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem z PCtem. Gdy go odpalał system ładuje się do momentu ŁADOWANIE SYSTEMU WINDOWS i czarno.

Odpaliłem go w awaryjce i patrzę, a tu bum: Coś takiego jakbym zajebał młotkiem w środek monitora. Pęknięte szkło na kawałeczki gdzie każdy ma inny kolorek. Do tego literki niewyraźne.

Postanowiłem wpierdzielić płytkę od Windy i myślałem, że da się to naprawić, ale nawet tam mam taki efekt.

Mam rozumieć, że GPU die ?

9368_gold.png

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale wejście, nie slot. Możesz jeszcze do kogoś pójść i u niego sprawdzić kartę.

Ale jak inne wejście, a nie slot? Myślałem, że o inne PCie ci chodziło 

9368_gold.png

Opublikowano

Wiesz, chciałem, ale kurier SIĘ BARDZO ŚPIESZYŁ. Zwinął dupsko zanim paczkę do domu wniosłem ...

@Rzary. pisałem do nich co oni sobie myślą. Od kiedy paczka, która do mnie wraca jeszcze z takim sprzętem nie jest nawet oznakowana i ma dziurę jakby granat koło niej wybuchł

9368_gold.png

Opublikowano

Najwidoczniej jakby coś ukrywał, chciał się ulotnić jak najszybciej. Dzwoń do siódemki (bo to chyba od nich masz, jeśli dobrze pamiętam ze starego tematu) powiedz, że dają Ci paczki jakby wróciły z drugiej wojny światowej... Złożyłbym skargę na tego kuriera.

Opublikowano

Czekaj. Coś kiedyś pisałeś, że coś miałeś z kompem (chyba z mobo dokładnie) i wysłałeś znów do nich i teraz jak wrócił to nadal nie działa, a w trybie awaryjnym masz to co pisałeś?

Taaa, pierdzielili, że mobo, a okazało się, że cooler -.-

Nawet w awaryjce mam pierdyknięcie młotkiem i rozmazane literki. 

9368_gold.png

Opublikowano

Jesteś w stanie pokazać nam ten obraz?

Problem, nie mam takiej możliwości. Bardzo dziwne jest to, że winda ładuje się do momentu ŁADOWANIE SYSTEMU WINDOWS czy jakoś tak i później stoi w miejscu 

9368_gold.png

Opublikowano

Miałem kiedyś tak samo, wyciągnąłem jedną kość RAM i system się uruchomił, ale u Ciebie obstawiam, że coś z kartą jest. Najlepiej nowej jeszcze nie kupuj (jeśli masz taki zamiar) chyba, że masz na gwarancji to inna sprawa. Oddałbym na twoim miejscu do jakiegoś serwisu w twoim mieście, lepiej coś zapłacić, niż wysyłać do nich i tak wraca z jakimś nowym uszkodzeniem

Opublikowano

Nie masz zapasowej lub 2 karciochy żeby sprawdzić? Możesz też od kogoś pożyczyć karte i testnąć u siebie czy to aby napewno wina karty. Komputerowcem nie jestem no ale to takie podstawy które musisz obczaić. Btw. Były jakieś objawy wcześniej?

graphic.png

Opublikowano

Miałem kiedyś tak samo, wyciągnąłem jedną kość RAM i system się uruchomił, ale u Ciebie obstawiam, że coś z kartą jest. Najlepiej nowej jeszcze nie kupuj (jeśli masz taki zamiar) chyba, że masz na gwarancji to inna sprawa. Oddałbym na twoim miejscu do jakiegoś serwisu w twoim mieście, lepiej coś zapłacić, niż wysyłać do nich i tak wraca z jakimś nowym uszkodzeniem

Mam gwarancję jeszcze.Chyba tak będę musiał zrobić, bo już mi się nudzi patrzeć na tego samego kuriera i tak często zjeżdżać do domu ze szkoły 

9368_gold.png

Opublikowano

Takie artefakty wyskakuja jak za bardzo grafike podkreciles. Podkrecales ?

Nie kręciłem, komp dziś z serwisu wrócił

Karta prawdopodobnie padła. Dla pewności sprawdź na innej.

Nie mam innej 

9368_gold.png

Weteran
Opublikowano

Wina karty lub jednego z jego złącz polecam jeśli masz 2 złącza to wypróbuj drugie jeśli dalej nie pomaga to weź kartę i idź do kolegi i sprawdź jeśli jest u niego ten sam problem to wina karty.

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Możesz spróbować wysłać do nich tą kartę, może przyślą Ci nową, albo tą naprawią. (samą kartę)

Wiesz, mogę i samą kartę, ale bardzo nie podoba mi się obudowa, która wygląda jakby dostała bejsbolem. Nie wiem co ja mam o tym do cholery sobie myśleć. Toż to grosze nie kosztowało 

9368_gold.png

Opublikowano

Wina karty lub jednego z jego złącz polecam jeśli masz 2 złącza to wypróbuj drugie jeśli dalej nie pomaga to weź kartę i idź do kolegi i sprawdź jeśli jest u niego ten sam problem to wina karty.

Przełożyłem w 2 slot i teraz miga mi tylko światełko w monitorze -.-

Chodzi mi czy były jakieś objawy przedtem. Możliwe też że coś w serwisie zjebali.

Z GPU nic, tylko problem był z Coolerem od CPU -.-

Jestem pewien, że to kurwa kurier. Paczka wyglądała jakby sobie nią w piłkę grali. Do tego z boku chyba dostał jakimś bejsbolem, bo klapa wgięta.

Ogólnie piszę skargę do rzecznika praw konsumenta na kuriera. Zastanowię się jeszcze nad sklepem 

9368_gold.png

Opublikowano

Ale wejście, nie slot. Możesz jeszcze do kogoś pójść i u niego sprawdzić kartę.

graphic.png

Opublikowano

Mogłeś bezpośrednio sprawdzić paczkę przy kurierze (masz takie prawo) Możesz do nich napisać,

Ogólnie piszę skargę do rzecznika praw konsumenta na kuriera. Zastanowię się jeszcze nad sklepem 

+ napisz jeszcze do nich, nie może być tak, że dajesz im normalną paczkę, a oni dają ci jakieś gówno. Przed wysłaniem poszedłbym na twoim miejscu do tego serwisu w mieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...