Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie monitora

Dzeki Czan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio wysiadł mi monitor i musiałem nowy kupić.I tu mam kilka pytań:

-Jak ustawić rozdzielczość w nim ,bo część ekranu jest pusta (czarna) a kawałek górnej części to nie widać co tam jest.Wchodziłem w ustawienia monitora i optymalny tryb tam pisze 1920x1080 60Hz i w ustawieniach komputera nie mogę jej ustawić ;/ nie wiem co tu grane ściągam sterowniki karty graficznej nowe i może to coś da.Piszę optymalny tryb to 60Hz i czy te odświeżanie nie zaszkodzi dla mojego wzroku czy zalecać się radom producenta??Jak poruszyłem temat zdrowia to czy jak jest monitor jasno kontrast czy jak tam itp ustawiony mocno to szkodzi dla wzroku??Dodam ,że zmniejszyłem to i zawsze siedzie na kompie przy włączonym świetle.I nie wiem co tu ,by jeszcze zmienić.

Mój monitor to Samsung S22C300B

Edit zmieniałem rodzielczość na 1920x1080 i w grach w których mam mniejszą rozdzielczość to po bokach są czarne pasy takie i wgl jak zmienię rozdzielczość w komputerze to też dalej te pasy są ;/ a wolałbym inną mniejszą rozdzielczość. 

Karta graficzna gefroce gt 220

1373701876-U969346.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...