Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS - Minecraft

jaroo900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop Fujitsu computers Siemens 2009

Procesor: Intel® Core2 Duo CPU   T5800 @ 2.00GHz 2,00 GHz

Zainstalowana pamiec (RAM): 4,00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 9300M GS

cos jeszcze ?

Opublikowano

Porównując mój do twojego powinieneś mieć 150-200

Wlasnie pytam ludzi o to, wiesz dziwna sprawa bo gdy wlacze laptopa rano mam do 60 fps jak sie zagrzeje, po paru H mam spadek fps do 20fps.

Nwm wlasnie dlaczego tak sie dzieje. Pare dni temu wykrylo mi ze mam nie oryginalna wersje win 7 i drugie pytanie czy cos sie zmienia jesli mi tak wykrylo ?

Opublikowano

Zobacz pod F3 (lewy górny róg) ile % pamięci ci wykorzystuje.

Myślę że twój problem może polegać na tym że masz 2x po 1024mb ramu ale dostępne tylko 2,70gb i gdy grasz na modach to nie starcza ci ramu.

Mi na przykład w Pingwin Packu 4 wykorzystuje 80% i mam lagi też.

Ew. Laptop może mieć zbyt wysoką temperature.

Wyłączał ci się kiedyś z  powodu zbyt dużej temperatury???

Opublikowano

Wiesz co, mam chyba do 15% tam tego zuzycia. Na 100% nie pamietam jutro wbije na mc i powiem dokladnie.

Dawniej czasami sie wylaczal z przegrzania ale teraz raczej nic takiego sie nie dzieje. Mam pytanie czy jak kupie mc premium to bedzie jakos wiecej fps ?

Opublikowano

Wyczyść przede wszystkim tego laptopa, jeśli nie masz sprężonego powietrza i nie chcesz go rozkręcać to przynajmniej gdy jest wyłączony mocno podmuchaj w każdy otwór. Po za tym OptiFine do minecrafta zainstaluj i ustaw odpowiednio, daje dużego boosta FPS

Opublikowano

Wyczyść przede wszystkim tego laptopa, jeśli nie masz sprężonego powietrza i nie chcesz go rozkręcać to przynajmniej gdy jest wyłączony mocno podmuchaj w każdy otwór. Po za tym OptiFine do minecrafta zainstaluj i ustaw odpowiednio, daje dużego boosta FPS

Nie no z tym opti fine mogles nie pisac... Raczej kazdy ma w tych czasach opti fine.

Widzialem ze niektorzy pisza ze na launcherze premium jest wiecej fps niz np. Na zyczu. Prawda ?

Ref.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...