Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłacalność HD7770

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. myślę nad zakupem karty radeon 7770. Opłaca się ? Dam radę na takiej karcie zagrać w bf4 na średnich ?

Opublikowano

Najpierw podaj dokładne modele części komputera i budżet na kartę. A co do ustawień to zależy też od procesora i pamięci, ale na tej karcie powinieneś zagrać na niskich/średnich, bo zależy też na jakiej rozdzielczości grasz.

Opublikowano

Ja mam tą kartę, i powiem szczerze, że u mnie bf3 działa na ultra przy małych klatkach bo gram na 1280x1024. I jak się nie mylę to jest AMD, Asus i się różnią dużo parametrami. 

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Na Radeonie 7770HD, można grać w BF4 na ultra, a czy pograsz na średnich to zależy (jak @UP napisał) od reszty twojego sprzętu.

Oczywiście że można na ultra w 800x600.

Opublikowano
Oczywiście że można na ultra w 800x600.

To jest wydajna karta graficzna 1 GB pamięci, w singlu bez problemu Ultra zrobi skoro mój HD4870 ciągnął High bez spadków (wyżej nie próbowałem, beznadziejna gra i po chwili odinstalowałem)

@EDIT 

Pisałem o BF3, w BF4 ponoć ciężej jest więc nie wiem.

Opublikowano

Zarówno na 7770 jak i 7870 można grać w bf4 na ultra w rozdzielczości FHD. Ja nie wiem co ludzie chcą (głównie od 7870). Każdy test, oj słabo tu 25 klatek w rozdzielczości HDR (1280x720)... A procesor: AMD. Proszę, o to wyjaśnienie. Ja mam Asus Radeon HD 7870 + i5 2550k podkręcony i wszystko śmiga na FHD bez problemów..

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Zarówno na 7770 jak i 7870 można grać w bf4 na ultra w rozdzielczości FHD. Ja nie wiem co ludzie chcą (głównie od 7870). Każdy test, oj słabo tu 25 klatek w rozdzielczości HDR (1280x720)... A procesor: AMD. Proszę, o to wyjaśnienie. Ja mam Asus Radeon HD 7870 + i5 2550k podkręcony i wszystko śmiga na FHD bez problemów..

Uważasz, że nie ma różnicy między 7770 a 7870 ? To jest wydajnościowa przepaść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...